Σάββατο, 30 Μαρ.
18oC Αθήνα

Σιλά: “Ηγέτης του Παναθηναϊκού ο Ουζουνίδης! Τρελό το κοινό της ομάδας”

Σιλά: “Ηγέτης του Παναθηναϊκού ο Ουζουνίδης! Τρελό το κοινό της ομάδας”
ΦΩΤΟ eurokinissi

Για την παραμονή του στην Ελλάδα και τον Παναθηναϊκό μίλησε ο Γιακούμπα Σιλά στα γαλλικά ΜΜΕ, αποθεώνοντας τον Μαρίνο Ουζουνίδη, αλλά και τους οπαδούς του Τριφυλλιού, ενώ εμφανίστηκε εντυπωσιασμένος και γενικότερα από τους Έλληνες.

Ο Γιακούμπα Σιλά έμεινε μόλις ένα εξάμηνο στον Παναθηναϊκό και σε μία ιδιαίτερα δύσκολη περίοδο για την ομάδα, παρόλα αυτά είχε μόνο καλά λόγια να πει για το σύλλογο, τους οπαδούς του, αλλά και την ελληνική κουλτούρα.

Μιλώντας στη γαλλική ιστοσελίδα wesportfr.com, ο αμυντικός μέσος από το Μάλι σχολίασε την κατάσταση που αντιμετώπισε στην ομάδα και την Ελλάδα γενικότερα, σημειώνοντας ως ηγέτη του Τριφυλλιού τον νυν προπονητή της ΑΕΚ, Μαρίνο Ουζουνίδη.

Οι δηλώσεις του Σιλά για τον Παναθηναϊκό

Για την εμπειρία του από τον Παναθηναϊκό: “Είχαμε ένα πολύ καλό γκρουπ. Αισθάνθηκα πολύ καλά εκεί, καθώς υπήρχαν διάφορες εθνικότητες στην ομάδα και ήταν όμορφο να ζεις με ένα… τρελό κοινό. Ήταν η πρώτη φορά που έπρεπε κάθε εβδομάδα να κερδίζω με κάθε κόστος. Αυτό με έκανε ώριμο. Επίσης έπαιξα μαζί με τον φίλο μου, Ουσμάν Κουλιμπαλί, ο οποίος με βοήθησε πολύ στην προσαρμογή μου”.

Για τις σχέσεις που είχε με τον προπονητή του: “Είχα καλή σχέση με τον προπονητή. Με εμπιστευόταν και με βοήθησε, ώστε να δώσω τον καλύτερο μου εαυτό. Ήταν ένας ηγέτης για τον Παναθηναϊκό. Αυτός ήταν το αφεντικό και κανένας δεν παραπονιόταν γι΄αυτό, γιατί ήταν ειλικρινής και ευθύς. Μιλούσε πολύ καλά γαλλικά, κάτι που σημαίνει ότι είχαμε συχνές συνομιλίες “.

Για την οικονομική κατάσταση στην ομάδα: “Υπήρχαν προβλήματα με την πληρωμή των μισθών. Ότι και αν έχει γίνει, ο Παναθηναϊκός είναι ένας σπουδαίος σύλλογος και ο κόσμος πραγματικά καλός. Οι υπάλληλοι συνέχισαν να δουλεύουν παρά τα οικονομικά προβλήματα του συλλόγου. Ακόμα και αν ήταν απλήρωτοι, έδιναν κάθε μέρα το 100%, κάτι που είναι αξιοθαύμαστο”.

Για την ελληνική κουλτούρα: “Δεν βρίσκεις τον λόγο να παραπονεθείς για τη κουλτούρα τους και αυτό το βρήκα εκπληκτικό. Αν εξαιρέσεις το θέμα με τους μισθούς, όλα ήταν καλά. Ήξερα την τούρκικη, την αγγλική και τη γαλλική νοοτροπία, όμως όλα ήταν διαφορετικά. Οι Έλληνες πραγματικά δεν διαμαρτύρονται, αλλά κάνουν ότι καλύτερο μπορούν. Είναι κρίμα που υπήρξε αυτή η κατάσταση πέρυσι, γιατί είχαμε μια ποιοτική ομάδα”.

Για την αποχώρηση του από τον Παναθηναϊκό: “Είχε φτάσει ο Δεκέμβρης και είχα επικοινωνήσει με τη διοίκηση της Ρεν, προκειμένου να τους ενημερώσω για την απόφαση μου να αποχωρήσω από τον Παναθηναϊκό. Το μέλλον μου ήταν αβέβαιο και ήθελα να βρω μια λύση που θα μου ταίριαζε. Το κλαμπ συμφώνησε και ο πρόεδρος μου είπε ότι αν έβρισκα ένα σύλλογο που θα με ήθελε, τότε θα μπορούσα να πάω εκεί με τη μορφή δανεισμού. Επέστρεψα στο Παρίσι και περίμενα να ξεκαθαρίσει η κατάσταση, ωστόσο μετά από λίγες ημέρες, η Ρεν άλλαξε στάση και ήθελε να με πουλήσει. Τότε βρέθηκα σε μια κατάσταση, όπου έπρεπε να βρω ένα κλαμπ που θα ήθελε να με αγοράσει, κάτι το οποίο ήταν δύσκολο. Και αυτό, γιατί το αρχικό πλάνο δεν ήταν για να αποχωρήσω οριστικά από το σύλλογο”.

Ποδόσφαιρο Τελευταίες ειδήσεις