Πέμπτη, 28 Μαρ.
21oC Αθήνα

Σοκ για Ολυμπιακό! “Σώθηκε” ο Απόλλων Σμύρνης

Απόλλων Σμύρνης - Ολυμπιακός
Eurokinissi

Η αμυντική αδράνεια που είχε ο Ολυμπιακός πριν τη συμπλήρωση του πρώτου λεπτού του αγώνα στη Ριζούπολη, ήταν αρκετή για να δώσει τη νίκη στον Απόλλωνα Σμύρνης (1-0). Σωρεία χαμένος ευκαιριών από τους «ερυθρόλευκους» – Δεν έδειξε πέναλτι στο φινάλε ο διαιτητής, σε χέρι του Κοντοέ.

Τελείωσε το ματς με 20 τελικές (9 στην εστία), 71% κατοχή μπάλας και φωνάζοντας για πέναλτι στο φινάλε του. Ο Ολυμπιακός όμως πλήρωσε την αμυντική αδράνεια που έδειξε πριν τη συμπλήρωση του πρώτου λεπτού και ηττήθηκε μέσα στην έδρα του Απόλλωνα Σμύρνης (1-0).

Πανηγυρισμοί από την πλευρά της «Ελαφράς Ταξιαρχίας», που –μετά και την ήττα του ΑΟΚ- εξασφάλισε την παραμονή στη «μεγάλη» κατηγορία.

Το παιχνίδι…

Η αναμέτρηση ξεκίνησε με… σοκ για τον Ολυμπιακό. Στα 29 δεύτερα με το σφύριγμα της έναρξης ο Αλμπάνης μπήκε από τα δεξιά, έκανε το συρτό διαγώνιο πλασέ και νίκησε τον Προτό για το 1-0.

Ο Ολυμπιακός είχε τη μπάλα στα πόδια του, προσπάθησε να… ξεπεράσει το γκολ που δέχθηκε και στο 9’ έχασε σημαντική ευκαιρία, αλλά και τον Κούτρη! Ο Φορτούνης έκανε μπαλιά στον κενό χώρο για τον Κούτρη που βγήκε φάτσα με τον Χουνάντερσον. Ο Βραζιλιάνος τερματοφύλακας πρόλαβε τον μπακ των φιλοξενούμενων, που όμως τραυματίστηκε στο αριστερό χέρι και έγινε αλλαγή.

Οι φιλοξενούμενοι πίεσαν και στο 16’ έχασαν μοναδική ευκαιρία να φέρουν το ματς στα ίσα. Ο Μάριν έκανε τη σέντρα, ο Φορτούνης -μόνος στο δεύτερο δοκάρι- έπιασε την κεφαλιά και έστειλε την μπάλα δίπλα από το δεξί δοκάρι. Έξι λεπτά αργότερα, το σουτ του Φορτούνη –εκτός περιοχής- έστειλε την μπάλα στην αριστερή συμβολή των δοκών του Χουάντερσον.

Οι «ερυθρόλευκοι» πήραν το πάνω χέρι, έπαιξαν μονότερμα τον Απόλλωνα Σμύρνης αλλά  δεν κατάφεραν να… παραβιάσουν την αντίπαλη εστία. Το δεύτερο μέρος ξεκίνησε με ευκαιρία για τους Πειραιώτες, με τον Χουάντερσον να διώχνει με δυσκολία την κεφαλιά του Ανσαριφάρντ.

Ο Χρήστος Κόντης έκανε δυο μαζεμένες αλλαγές στο 59’ (Βρουσάι και Ανδρούτσος στη θέση των Μιραλάς και Ρομαό) ολοκληρώνοντας τις διορθωτικές του κινήσεις στο παιχνίδι. Οι… κλοιός συνέχισε να σφίγγει για τον Απόλλωνα Σμύρνης, που στο 61’ είδε τον Ζησόπουλο να προλαβαίνει τον Ανσαριφάρντ πάνω στη γραμμή.

Το «ερυθρόλευκο»… σφυροκόπημα συνεχίστηκε, ενώ στο 72’ ο Κύργιας έγινα αναγκαστική αλλαγή, με τον Μπαρτολίνι να περνά στον αγωνιστικό χώρο για τους γηπεδούχους. Ο Ολυμπιακός συνέχισε όμως να είναι νευρικός στην τελική προσπάθεια και άστοχος.

Στην τελευταία φάση του ματς (90+1’) και μετά από εκτέλεση φάουλ του Μάριν, ο Νικολάου σούταρε με το αριστερό, η μπάλα βρήκε στο χέρι του Κοντοέ, αλλά ο διαιτητής Κατσικογιάννης έδειξε κόρνερ αντί για πέναλτι. Ο Ολυμπιακός διαμαρτυρήθηκε έντονα, αλλά το σφύριγμα της λήξης τον βρήκε ηττημένο, σε αντίθεση με τους γηπεδούχους που πανηγύρισαν την παραμονή τους στην Superleague μετά και την ήττα του ΑΟΚ.

Ποδόσφαιρο Τελευταίες ειδήσεις