Πέμπτη, 28 Μαρ.
18oC Αθήνα

Σούπερ Καπ: “Βασίλισσα” της Πόλης η Λίβερπουλ! Σήκωσε το τρόπαιο στα πέναλτι – videos

Σούπερ Καπ: “Βασίλισσα” της Πόλης η Λίβερπουλ! Σήκωσε το τρόπαιο στα πέναλτι – videos
ΦΩΤΟ Reuters

Μετά από ένα εξαιρετικό ματς στην Κωνσταντινούπολη, η Λίβερπουλ κατάφερε να “λυγίσει” την αντίσταση της Τσέλσι στα πέναλτι, επικρατώντας με 5-4, μετά το 1-1 στην κανονική διάρκεια και το 2-2 στο τέλος της παράτασης.

Στο αγγλικό “εμφύλιο” του Σούπερ Καπ, η Λίβερπουλ ήταν αυτή που πανηγύρισε στο τέλος στην αγαπημένη της Πόλη, αφού αποδείχθηκε πιο ικανή στη διαδικασία των πέναλτι και μετά το Champions League κατέκτησε και το έξτρα τρόπαιο της UEFA.

Το παιχνίδι ήταν ιδιαίτερα ανταγωνιστικό σε όλη τη διάρκεια του, με αμφότερες της ομάδες να παίρνουν προβάδισμα στο σκορ, αλλά να καταλήγουν ισόπαλες και όλα να κρίνονται στη “ρουλέτα” των πέναλτι.

Η “μπλε” ήταν αυτοί που άνοιξαν πρώτοι το σκορ στο 36΄με τον Ζιρού, για να ισοφαρίσει με το ξεκίνημα του δεύτερου μέρους, ο Μανέ για τη δευτεραθλήτρια Αγγλίας.


Το ματς οδηγήθηκε έτσι στην παράταση, όπου οι ρόλοι… αντιστράφηκαν, με τους “κόκκινους” να σκοράρουν ξανά με τον ίδιο παίκτη και τους Λονδρέζους να “απαντούν” με πέναλτι του Ζοργίζινιο.


Το 2-2 έμεινε μάλιστα μέχρι τέλους, με το ματς να οδηγείται στα πέναλτι, όπου ο Άμπραχαμ έχασε το τελευταίο πέναλτι της διαδικασίας, με τον Άντριαν να αποκρούει και να χαρίζει το τρόπαιο στη Λίβερπουλ.

Η ομάδα του Γιούργκεν Κλοπ πανηγύρισε έτσι ξανά στην Κωνσταντινούπολη, 14 χρόνια μετά την κατάκτηση του Champions League και πάλι τότε στα πέναλτι, επί της Μίλαν.

https://twitter.com/ChampionsLeague/status/1161757259413807105

Οι συνθέσεις των δύο ομάδων

Λίβερπουλ (Γιούργκεν Κλοπ): Αντριάν, Γκόμες, Μάτιπ, Φαν Ντάικ, Ρόμπερτσον (91′ Αλεξάντερ-Αρνολντ), Φαμπίνιο, Χέντερσον, Μίλνερ (64′ Βαϊνάλντουμ), Τσάμπερλεν (46′ Φιρμίνο), Σαλάχ, Μανέ (103′ Οριγκί).

Τσέλσι (Φρανκ Λάμπαρντ): Κέπα, Αθπιλικουέτα, Κρίστενσεν (84′ Τομόρι), Ζουμά, Εμερσον, Κόβατσιτς (102′ Μπάρκλεϊ), Ζορζίνιο, Καντέ, Πέδρο, Πούλισιτς (74′ Μάουντ), Ζιρού (74′ Αμπραχαμ).

Ποδόσφαιρο Τελευταίες ειδήσεις