Πέμπτη, 25 Απρ.
22oC Αθήνα

Στα πλέι οφ η Εθνική Ελπίδων! Χατζηγιοβάννης και Μπουζούκης “λύγισαν” τη Λευκορωσία [videos]

Στα πλέι οφ η Εθνική Ελπίδων! Χατζηγιοβάννης και Μπουζούκης “λύγισαν” τη Λευκορωσία [videos]
ΦΩΤΟ eurokinissi

Η Εθνική Ελπίδων επανήλθε στις νίκες μετά την ήττα κόντρα στην Κροατία, αλλά έμεινε τελικά δεύτερη θέση στον όμιλό της, επικρατώντας με 2-0 της Λευκορωσίας, για να πάρει το “εισιτήριο” για τα πλέι οφ του ευρωπαϊκού πρωταθλήματος.

Η ήττα της προηγούμενης αγωνιστικής από την Κροατία “στοίχισε” τελικά την πρώτη θέση και την απευθείας πρόκριση στην Εθνική Ελλάδας των Ελπίδων, όμως οι νεαροί διεθνείς μας εξασφάλισαν τη συμμετοχή του στα μπαράζ, ολοκληρώνοντας την πορεία τους στον όμιλο με νίκη 2-0 επί της Λευκορωσίας.

Ο Αντώνης Νικοπολίδης ξεκίνησε ως βασικούς αυτή τη φορά τους δύο πρωταγωνιστές του Παναθηναϊκού στη Superleague, τους Χατζηγιοβάννη και Μπουζούκη, με αμφότερους να τον δικαιώνουν για την επιλογή του, σκοράροντας τα δύο τέρματα του αγώνα.

Ο 21χρονος εξτρέμ ήταν αυτός που άνοιξε το σκορ στο 20ο λεπτό του αγώνα, όταν μετά από σέντρα του Κυριακόπουλου από αριστερά, πήδηξε πιο ψηλά από όλους στην “καρδιά” της περιοχής της Λευκορωσίας και με ωραία κεφαλιά έκανε το 1-0 για την Εθνική μας.

Οι Έλληνες παίκτες ήλεγξαν στη συνέχεια το ματς και παρότι έμειναν και με 10 παίκτες μετά την αποβολή του Πασσαλίδη στο 30′ με δεύτερη κίτρινη κάρτα, κατάφεραν να βρουν και δεύτερο τέρμα στο ματς. Στο 81ο λεπτό, ο Βολκόφ έκανε χέρι μετά από σέντρα του Μανθάτη μέσα στην περιοχή, με τον Μπουζούκη να αναλαμβάνει την εκτέλεση και να στέλνει τη μπάλα στα δίχτυα, για το 2-0, που “σφράγισε” και τη νίκη για την Ελλάδα.

 Οι συνθέσεις στο Ελλάδα – Λευκορωσία

Ελλάδα: Κότσαρης, Μασούρας, Χατζηδιάκος, Πασαλίδης, Κυριακόπουλος, Ανδρούτσος (31’ Μαυρομάτης), Γαλανόπουλος, Μπουζούκης, Λημνιός (71’ Μανθάτης), Χατζηγιοβάννης, Βέργος (57’ Κωτσόπουλος).

Λευκορωσία: Στσερμπίτσκι, Ιβάνοφ, Βολκόφ, Πετσένιν, Κλιμόβιτς, Αντιλέφσκι (44′ Εμπόνγκ), Μπερεζκίν (73′ Φεντόσοφ), Σεφτσένκο, Σέτσοφ, Μπεσμέρτνι (46′ Μπακχάρ), Γκρομίκο

Η τελική βαθμολογία

1. Κροατία 25 (31-5)

2. Ελλάδα 25 (26-5)

3. Τσεχία 16 (14-15)

4. Λευκορωσία 14 (11-14)

5. Μολδαβία 7 (8-23)

6. Σαν Μαρίνο 0 (1-29)

Ποδόσφαιρο Τελευταίες ειδήσεις