Παρασκευή, 19 Απρ.
19oC Αθήνα

Στέρλινγκ: Ξεσπάθωσε μετά τη ρατσιστική “επίθεση”! “Κατακεραύνωσε” ΜΜΕ – [pics]

Στέρλινγκ: Ξεσπάθωσε μετά τη ρατσιστική “επίθεση”! “Κατακεραύνωσε” ΜΜΕ – [pics]
ΦΩΤΟ Reuters

Ο Ραχίμ Στέρλινγκ έπεσε θύμα ρατσιστικής επίθεσης από τους οπαδούς της Τσέλσι και με μήνυμα του μέσω των social media τα.. έβαλε με τα ΜΜΕ, κατηγορώντας τα για ρατσιστική αντιμετώπιση των μαύρων ποδοσφαιριστών, φέρνοντας μάλιστα και δυο παράδειγμα!

Το πλάνο που έκανε τον γύρο του κόσμου εμφανίζει τον Ραχίμ Στέρλινγκ να βρίσκεται λίγο πριν τη γραμμή του άουτ -στο “Στάμφορντ Μπριτζ”- και να δέχεται την ρατσιστική επίθεση κάποιου οπαδού της Τσέλσι, αλλά και τα.. μπινελίκια των ανδρών που βρίσκονταν στο σημείο.

Ο Άγγλος διεθνής πήρε θέση για το συγκεκριμένο περιστατικό και παράλληλα επισήμανε τον διαφορετικό τρόπο με τον οποίο κάποια ΜΜΕ ασχολούνται με ένα θέμα που στη μια περίπτωση αφορά έναν λευκό ποδοσφαιριστή και στην άλλη έναν μαύρο.

Πιο συγκεκριμένα, ο Στέρλινγκ αναφέρθηκε στις περιπτώσεις δυο νεαρών παικτών της Σίτι, που ακόμα δεν έχουν ούτε ένα αγωνιστικό λεπτό με τους “πολίτες” αλλά παίρνουν ένα σημαντικό χρηματικό ποσό από τον σύλλογο. Στην περίπτωση του μαύρου παίκτη η “dailymail”… καυτηριάζει το συγκεκριμένο γεγονός, ενώ σε αυτή του λευκού ποδοσφαιριστή, η “dailymail” κάνει αναφορά στην επιλογή του νεαρού να πάρει ένα σπίτι στην μητέρα του.

Ο Ραχίμ Στέρλινγκ έγραψε στο Intagram

Δεν είμαι ο άνθρωπος που θα πει πολλά, αλλά νομίζω ότι έφτασα σε ένα σημείο που πρέπει να πω ορισμένα πράγματα. Αναφορικά με όσα έγιναν στο ματς με την Τσέλσι, όπως είδατε γέλασα εκείνη τη στιγμή που άκουγα τους οπαδούς γιατί δεν περίμενα τίποτα καλύτερο. Για παράδειγμα, όταν έχεις δυο νεαρούς ποδοσφαιριστές που ξεκινούν τώρα την καριέρα τους, παίζουν για την ίδια ομάδα, έχουν και οι δύο τα ίδια δικαιώματα.

Ένα από αυτά είναι να αγοράσουν σπίτια για τις μητέρες τους που διέθεσαν χρόνο και με μεγάλη αγάπη στήριξαν αυτά τα παιδιά για να φτάσουν εκεί που είναι. Δείτε όμως πόσο διαφορετικά αντιμετωπίζεται ο μαύρος ποδοσφαιριστής και πως ο λευκός. Είναι απαράδεκτο αφού κανείς δεν έκανε κάτι κακό, όμως ο μαύρος ποδοσφαιριστής αντιμετωπίζεται με άσχημο τρόπο.

Αυτό και μόνο, δίνει τροφή στον ρατσισμό και την επιθετική συμπεριφορά. Για τα Μέσα που κάνουν πως δεν καταλαβαίνουν γιατί υπάρχουν ρατσιστές σε αυτή την εποχή, αυτό που έχω να πω είναι να κοιτάξουν ξανά πόσο δίκαια είναι όσα γράφονται και δημοσιεύονται και να δίνουν τις ίδιες ευκαιρίες σε όλους τους ποδοσφαιριστές.”

Ποδόσφαιρο Τελευταίες ειδήσεις