Σάββατο, 20 Απρ.
13oC Αθήνα

Superleague – ΑΕΛ: Επίσημη “αντιπαράθεση” για τον χλοοτάπητα!

Superleague – ΑΕΛ: Επίσημη “αντιπαράθεση” για τον χλοοτάπητα!
ΦΩΤΟ Reuters

Μετά τα έντονα παράπονα και από την πλευρά του Ολυμπιακού για τον χλοοτάπητα του AEL FC Arena, δημοσιεύματα ήθελαν τη Superleague να επεμβαίνει για την αλλαγή έδρας της Λάρισας, γεγονός που έφερε επίσημη αντιπαράθεση, ανάμεσα στις δύο πλευρές.

Μείζον ζήτημα έχει γίνει στη Superleague ο χλοοτάπητας στο γήπεδο της Λάρισας, με την ΑΕΛ να κατηγορεί τον συνεταιρισμό για μεθοδεύσεις και αυτόν να απαντά με δική του επίσημη ανακοίνωση, σημειώνοντας τον έλεγχο των γηπέδων από ανεξάρτητη αρχή.

Η ανακοίνωση της Superleague

Με αφορμή την ανακοίνωση της ΠΑΕ ΑΕΛ, σχετικά με την κατάσταση του αγωνιστικού χώρου του AEL FC ARENA, διευκρινίζονται τα ακόλουθα:

1.       Όλες οι ΠΑΕ-Μέλη της Super League, άρα και η ΠΑΕ ΑΕΛ, έχουν λάβει γνώση της έκθεσης αξιολόγησης των αγωνιστικών χώρων των γηπέδων τους, βάσει της επίσημης επιθεώρησης και αναφοράς των εμπειρογνωμόνων της εταιρείας STRI.

2.       Η Super League ως αυτόνομο νομικό πρόσωπο το οποίο εκπροσωπεί τις 14 συμμετέχουσες ομάδες της ανώτατης επαγγελματικής κατηγορίας του ελληνικού ποδοσφαίρου υλοποίησε και θα συνεχίσει να υλοποιεί ομόφωνη απόφαση του Διοικητικού Συμβουλίου της περί αξιολόγησης όλων των αγωνιστικών χώρων των ΠΑΕ-Μελών της Super League πριν την έναρξη της τρέχουσας αγωνιστικής περιόδου και σε τακτά χρονικά διαστήματα, μετά την έναρξη, όπως άλλωστε προβλέπεται ρητά και στην Προκήρυξη του Πρωταθλήματος Super League.

3.       Στόχος της Super League είναι να προσφέρει σε όλες τις ομάδες τα απαραίτητα επιστημονικά δεδομένα από διεθνώς καταξιωμένους εμπειρογνώμονες, ώστε να γίνουν όλες εκείνες οι απαραίτητες διορθωτικές ενέργειες στους αγωνιστικούς χώρους που χρήζουν βελτιώσεων.

4.       Η Super League δε θα προβεί σε δημόσια αντιπαράθεση με ΠΑΕ-Μέλη της και στόχος της αξιολόγησης των αγωνιστικών χώρων από την εταιρεία STRI, η οποία επελέγη ομόφωνα από το Διοικητικό Συμβούλιό της, είναι σε κάθε περίπτωση, η διασφάλιση των προδιαγραφών που θα επιτρέπουν στις ομάδες, τους ποδοσφαιριστές, τους φιλάθλους και όλους όσοι παρακολουθούν το Πρωτάθλημα της Super League, να απολαμβάνουν τις καλύτερες δυνατές συνθήκες στους αγωνιστικούς χώρους, προβαίνοντας προληπτικά στις διορθωτικές παρεμβάσεις που απαιτούνται.

Η ανακοίνωση της ΑΕΛ

«Πληροφορηθήκαμε από δημοσιεύματα σε ιστοσελίδες, εφημερίδες και ραδιοφωνικές εκπομπές δηλώσεις του Προέδρου της Super League κ. Λυσάνδρου περί της κακής καταστάσεως μεταξύ άλλων γηπέδων του χλοοτάπητα του ακριβοπληρωμένου από εμάς (έχουμε καταβάλει ενοίκιο μέχρι τώρα περίπου 2.000.000€ για χρήση 4 αγωνιστικών περιόδων) γηπέδου AEL FC ARENA.

1. Θα προτιμούσαμε την άποψη του για την κατάσταση του αγωνιστικού χώρου του AEL FC ARENA να τη γνωστοποιήσει πρώτα σε εμάς κι όχι να τη μάθουμε από δημοσιογράφους τους οποίους δεξιώθηκε.

2. Η κατάσταση του αγωνιστικού χώρου του AEL FC ARENA σε καμία περίπτωση δεν είναι αυτή που δημιούργησαν με δηλώσεις τους οι ποδοσφαιριστές του Ολυμπιακού και ο προπονητής του Ολυμπιακού μετά τον μεταξύ μας αγώνα, λόγω της ανταγωνιστικότητος της ομάδος μας, η οποία πιθανότατα τους εξέπληξε, αφού είχαν συνηθίσει στους προηγούμενους αγώνες με αντιπάλους στην Ελλάδα και στην Ευρώπη να έχουν 20 έως 30 τελικές σε κάθε αγώνα και στον μεταξύ μας αγώνα είχαν μόνο 5, έναντι 3 δικών μας.

3. Το γήπεδο μας έχει κριθεί όχι τέλειο αλλά σε καλή κατάσταση από την επιτροπή που το εξέτασε πριν την έναρξη του πρωταθλήματος και μάλιστα σε ακραίες καιρικές συνθήκες – θερμοκρασίες – ανώτερες των 40 βαθμών κελσίου που επικρατούν το θέρος στη Λάρισα και όπου ξεραίνονται τα πάντα.

4. Δεν θα δεχθούμε καμία αλλαγή έδρας για οποιοδήποτε παιχνίδι από τα προσδιορισμένα στο μέλλον να δώσουμε στο γήπεδο μας και θα αναγκαστούμε εάν “κατά σύμπτωση” ένα από αυτά είναι το αμέσως μεταπροσεχές απέναντι στην ΑΕΚ να υποβάλουμε πρόταση μομφής για τον κ. Λυσάνδρου.

Τα υπόλοιπα γι αυτό το θέμα θα τα συζητήσουμε στο ΔΣ της Παρασκευής, όπου και θα έπρεπε για πρώτη φορά να τεθεί το θέμα κι όχι να δημοσιοποιηθεί πριν σε “ιδιωτικές” συζητήσεις με δημοσιογράφους.

Είμαστε παλιοί στο χώρο και μεθοδεύσεις αυτού του τύπου από παρασκηνιακούς παράγοντες τύπου Γιάννη Παπαδόπουλου – Θωμά Μητρόπουλου γνωρίζουμε πως να τις αντιμετωπίσουμε».

 

 

Ποδόσφαιρο Τελευταίες ειδήσεις