Παρασκευή, 29 Μαρ.
17oC Αθήνα

Superleague: Απορρίφθηκε η πρόταση Βασιλειάδη! Όλα στον… αέρα

Superleague
ΦΩΤΟ eurokinissi

Η Superleague ήταν αρνητική στην πρόταση του Γιώργου Βασιλειάδη για αναδιάρθρωση. Αντ’ αυτού, το πρωτάθλημα της σεζόν 2019-20 θα διεξαχθεί με 14 ομάδες, εξέλιξη για την οποία θα ενημερωθεί ο υφυπουργός Αθλητισμού, σύμφωνα με όσα ανέφερε ο πρόεδρος της Λίγκας, Βαγγέλης Μπαταγιάννης. Στον… αέρα το πρωτάθλημα, αφού ο κ. Βασιλειάδης έχει τονίσει πως θέλει 12 ομάδες για τη σεζόν 2019-20!

Μετά από σχεδόν 2 ώρες συνεδρίασης, το Δ.Σ. της Superleague αποφάσισε να απορρίψει την πρόταση του Γιώργου Βασιλειάδη για την αναδιάρθρωση των κατηγοριών του ελληνικού ποδοσφαίρου και τη διεξαγωγή του πρωταθλήματος με 12 ομάδες.

Να θυμίσουμε πως ο Γιώργος Βασιλειάδης πρότεινε στους συμμετέχοντες του επαγγελματικού ποδοσφαίρου εγγυημένο πενταετές τηλεοπτικό συμβόλαιο, με αυξημένες απολαβές από τις περσινές, την ώρα που αρκετές ΠΑΕ βρίσκονται σε αδιέξοδο, αφού δεν έχουν τηλεοπτική στέγη. Πιο συγκεκριμένα η πρόταση του υφυπουργού ήταν βελτιωμένη κατά 10 εκατ. ευρώ (τον πρώτο χρόνο), ενώ και για τις ομάδες που θα υποβιβαστούν στην νεόδμητη super league 2 θα έχουν επίσης εγγυημένο συμβόλαιο.

Η πρόταση αυτή του Υφυπουργού αθλητισμού δεν έγινε δεκτή από την Superleague,αλλά αποφασίστηκε το πρωτάθλημα 2019-20 να έχει 14 ομάδες.

Κατά την έξοδο του από το Δ.Σ. της Superleague ο νέος πρόεδρος του Συνεταιρισμού, Βαγγέλης Μπαταγιάνης τόνισε ότι οι ομάδες θα ζητήσουν να συναντηθούν και πάλι με τον κ. Βασιλειάδη, με σκοπό να τον ενημερώσουν για την απόφασή τους, ευελπιστώντας ότι θα κάνει αποδεκτή τη αλλαγή στο πλάνο του.

Ο πρόεδρος της Λίγκας υπογράμμισε ότι οι ομάδες αποδέχονται την πρόταση του υφυπουργού για δημιουργία τριών κατηγοριών ενώ υποστήριξε ότι ο τρόπος με τον οποίο θα γίνει η μείωση των ομάδων από 16 σε 14 θα διευκρινιστεί από το ίδιο το «ποδόσφαιρο», δηλαδή, τις ομάδες.

Οι δηλώσεις Μπαταγιάννη

«Εγώ θα σας πω τι αποφάσισε η Superleague. Αυτό μπορώ να σας πω μόνο, αλλά και πότε το αποφάσισε. Το ΔΣ της Superleague αποφάσισε, λοιπόν για την περίοδο 2019-2020 τη μείωση των ομάδων από 16 σε 14. Αυτό το πώς θα γίνει, θα το αποφασίσει το ίδιο το ποδόσφαιρο. Δεχόμαστε τη δημιουργία τριών κατηγοριών όπως και αν ονομαστούν αυτές και άλλες μεταρρυθμίσεις που έχουν να κάνουν με την αξιοπιστία του ποδοσφαίρου. Είμαστε αποφασισμένοι να προχωρήσουμε και να δημιουργήσουμε ένα πιο οργανωμένο πρωτάθλημα.

Δεν υπάρχει ούτε η πρόταση Βασιλειάδη, ούτε η δική μας. Δεχθήκαμε τη δημιουργία τριών κατηγοριών ώστε να μπουν έλεγχοι και να σχεδιαστεί ένα πλάνο. Θεωρούμε πως ο υφυπουργός θα δεχθεί την πρότασή μας. Το να μιλάμε για μία βίαιη προσαρμογή σε ένα πρωτάθλημα δεν υπάρχει λόγος. Ο υφυπουργός δεν έχει το οποιοδήποτε έρεισμα να μην την αποδεχθεί.

Το 14 είναι ένας αριθμός που αποφασίστηκε και μπορεί κάποια στιγμή στο μέλλον να αλλάξει. Είναι μία κίνηση που δείχνει, πως το επαγγελματικό ποδόσφαιρο θέλει να προχωρήσει μπροστά. Τώρα αν ο υφυπουργός αποφασίσει για δύο ομάδες να τινάξει το ποδοσφαιρικό οικοδόμημα, τότε θα βρούμε και πάλι τρόπο να κάνουμε πρωτάθλημα.

Είναι μία ομόφωνη απόφαση όλων των ΠΑΕ. Δεν με απασχολεί η επιστολή της NOVA. Για να στείλει η NOVA επιστολή πρέπει να έχει τακτοποιήσει τις υποχρεώσεις της και να μην προκαλεί προβλήματα σε ομάδες. Εμείς θα επιδιώξουμε να αρχίσει το πρωτάθλημα όταν και έχει καθοριστεί. Αν θέλει η NOVA κάποιες ομάδες να μην έχουν τηλεοπτική στέγη να μας το πει. Όλες οι ομάδες θέλουν να ξεφύγουν από τα τετριμμένα.

Φέτος δεν θα έχουμε πλέι οφ, αλλά ούτε και πλει άουτ. Αυτό είναι κάτι που θα το αποφασίσει το ίδιο το ποδόσφαιρο. Όταν θα εφαρμοστεί το μοντέλο των 14 ομάδων θα δούμε τι θα συμβεί με τα πλει οφ και πλέι άουτ. Συμφωνούμε πως πρέπει να είμαστε καθαροί να μη χρωστάμε. Και δεχόμαστε και τον έλεγχο και την άποψη πως πρέπει να φτιάξουμε το προϊόν μας. Αυτά και μόνο τα υπόλοιπα δεν μπορούμε να τα αλλάξουμε».

Πάντως, κάτι τέτοιο θεωρείται απίθανο να γίνει δεκτό από τον κ. Βασιλειάδη, ο οποίος εμμένει στην απόφαση του για 12 ομάδες και έχει δηλώσει πως δεν έχει σκοπό να αλλάξει το συγκεκριμένο πλάνο.

Σε περίπτωση που δεν βρεθεί η… χρυσή τομή ανάμεσα στις δυο πλευρές, τότε θα έχουμε τεράστιο πρόβλημα στη Superleague, αφού οι ομάδες που δεν έχουν τηλεοπτικό συμβόλαιο έχουν διαμηνύσει πως -σε περίπτωση που δεν βρεθεί λύση- θα “μπλοκάρουν” τη σέντρα του νέου πρωταθλήματος.

Ποδόσφαιρο Τελευταίες ειδήσεις