Παρασκευή, 19 Απρ.
15oC Αθήνα

Superleague – Αυγενάκης: “Δεν κάναμε λάθος! Νόμιμος ο ορισμός μελών στην ΕΕΑ”

Superleague – Αυγενάκης: “Δεν κάναμε λάθος! Νόμιμος ο ορισμός μελών στην ΕΕΑ”
ΦΩΤΟ intime

Ο υφυπουργός Αθλητισμού, Λευτέρης Αυγενάκης, αρνήθηκε ότι έχει γίνει κάτι λάθος από την πλευρά της κυβέρνησης στο θέμα του ορισμού μελών στην επιτροπή αδειοδότησης και τόνισε ότι αν είχε συμβεί κάτι τέτοιο θα το παραδεχόταν.

Δεν προβλεπόταν από τον νόμο η σύμφωνη γνώμη της Κοινοβουλευτικής Επιτροπής Μορφωτικών για τον ορισμό μελών στην Επιτροπή Επαγγελματικού Αθλητισμού, δήλωσε στη Βουλή ο υφυπουργός Αθλητισμού, Λευτέρης Αυγενάκης.

Απαντώντας στους βουλευτές της Επιτροπής, στο πλαίσιο επεξεργασίας αθλητικής συμφωνίας ανάμεσα σε Ελλάδα και Ιαπωνία, ο υφυπουργός σημείωσε ότι όλα έγιναν βάσει νομοθεσίας.

“Δεν προβλεπόταν από τη διαδικασία, από τον νόμο, η σύμφωνη γνώμη της (Κοινοβουλευτικής) Επιτροπής αυτής για τον ορισμό μελών στην επιτροπή αδειοδότησης. Ο νόμος είναι σαφής. Δεν έχει συσταθεί με ΠΔ του ΝΠΔΔ, που είχε προβλέψει ο νόμος Βασιλειάδη, και μέχρι τότε εξακολουθεί να ισχύει όσα είχε ορίσει το άρθρο 77 του ν 2725/1999. Να είστε βέβαιοι ότι εάν είχαμε κάνει λάθος θα το παραδεχόμασταν και θα κάναμε τα πάντα να επανέλθει ο σεβασμός και η τήρηση των κανόνων».

Ενστάσεις στα λεγόμενα του Αυγενάκη υπήρξαν πάντως από την πλευρά του ΣΥΡΙΖΑ με τη βουλευτίνα, Κυριακή Μάλαμα να τονίζει ότι «κλέβετε μια θέση από μια ομάδα που την κέρδισε με τον ιδρώτα της στο γήπεδο», και την κοινοβουλευτική εκπρόσωπος, Μαριλίζα Ξενογιαννακοπούλου, να υποστηρίζει ότι υπήρξε σαφής παραβίαση του αυτοδιοίκητου του ελληνικού ποδοσφαίρου και υπονόμευση του πρωταθλήματος.

 

Ποδόσφαιρο Τελευταίες ειδήσεις