Τρίτη, 16 Απρ.
24oC Αθήνα

Superleague: Αυτή είναι η τελική βαθμολογία! Οι 5 της Ευρώπης και ποιοι υποβιβάζονται [pic]

Superleague: Αυτή είναι η τελική βαθμολογία! Οι 5 της Ευρώπης και ποιοι υποβιβάζονται [pic]
ΦΩΤΟ intime

Ολοκληρώθηκε το πρωτάθλημα της Superleague για τη σεζόν 2018-19, με τον ΠΑΟΚ να γράφει ιστορία, κατακτώντας το αήττητος. Στο Champions League και ο Ολυμπιακός, στο Europa League η ΑΕΚ, ο Ατρόμητος και ο Άρης. Υποβιβάστηκαν Απόλλων Σμύρνης, Λεβαδειακός και ΠΑΣ Γιάννινα, στα μπαράζ ο ΟΦΗ.

Η 30η και τελευταία αγωνιστική του πρωταθλήματος, έφερε τέλος σε μία σεζόν κατά την οποία ο ΠΑΟΚ είναι ο απόλυτος θριαμβευτής, παίρνοντας τον τίτλο μετά από 34 ολόκληρα χρόνια και μάλιστα αήττητος.

Στη δεύτερη θέση βρέθηκε ο Ολυμπιακός, με την ΑΕΚ να μένει τρίτη, τον Ατρόμητο τέταρτο και τον Άρη πέμπτο σε μία εντυπωσιακή επιστροφή στη Superleague, βγαίνοντας στην Ευρώπη, ως νεοφώτιστος.

Με πολλές τιμωρίες και πιτσιρικάδες, ο Παναθηναϊκός έμεινε στην 8η θέση της βαθμολογίας, με τον Πανιώνιο, τον Παναιτωλικό, τη Λαμία και την Ξάνθη και την ΑΕΛ να πανηγυρίζουν την άνετη παραμονή τους στην κατηγορία.

Τραγική σεζόν αλλά με… happy end για τον Αστέρα Τρίπολης, με τον ΟΦΗ να μένει ζωντανός με αντεπίθεση στο δεύτερο γύρο, οπότε και κατέρρευσε ο ΠΑΣ Γιάννινα, πέφτοντας μετά από χρόνια στη Football League. Μαζί του και οι Λεβαδειακός και Απόλλων Σμύρνης, που ήταν οι χειρότερες ομάδες του πρωταθλήματος.

Τα αποτελέσματα στην 30η αγωνιστική

Απόλλων Σμύρνης – Λαμία 0-3
Παναθηναϊκός – Παναιτωλικός 4-0
ΑΕΛ – Ολυμπιακός 0-3
Άρης – Ξάνθη 7-2
Αστέρας Τρίπολης – Πανιώνιος 3-0
Ατρόμητος – ΟΦΗ 0-2
Λεβαδειακός – ΑΕΚ 0-3
ΠΑΣ Γιάννινα – ΠΑΟΚ 0-2

Η τελική βαθμολογία της σεζόν 2018-19

Ευρώπη και υποβιβασμοί της σεζόν 2018-19

Στο Champions League: ΠΑΟΚ και Ολυμπιακός
Στο Europa League: ΑΕΚ, Ατρόμητος και Άρης
Στη Football League: Απόλλων Σμύρνης, Λεβαδειακός και ΠΑΣ Γιάννινα
Σε μπαράζ παραμονής: ΟΦΗ

 

Ποδόσφαιρο Τελευταίες ειδήσεις