Παρασκευή, 19 Απρ.
16oC Αθήνα

Superleague – ΓΓΑ: “Δόθηκαν 10 εκατ. ευρώ για το VAR!”

Superleague – ΓΓΑ: “Δόθηκαν 10 εκατ. ευρώ για το VAR!”
ΦΩΤΟ intime

Η Γενική Γραμματεία Αθλητισμού πήρε επίσημα θέση για το “μπάχαλο” που έχει επικρατήσει από την πρώτη κιόλας αγωνιστική της Superleague με τη χρήση του VAR, επισημαίνοντας ότι η Πολιτεία έχει χρηματοδοτήσει τις σχετικές υποδομές με 10 εκατ. ευρώ, αλλά δεν έχει καμία ανάμειξη με τη λειτουργία του.

Σε φιάσκο τείνει να αποδειχθεί η χρήση του VAR στην Ελλάδα, αφού η κακή εφαρμογή του στην πρώτη αγωνιστική του πρωταθλήματος, έχει δημιουργήσει… σάλο σε όλη τη χώρα.

Άπαντες “νίπτουν τα χείρας τους” μάλιστα για τη λειτουργία του, ρίχνοντας ουσιαστικά τις ευθύνες στους ίδιους τους διαιτητές. Έτσι, μετά τη NOVA και η ΓΓΑ εξέδωσε ανακοίνωση για το θέμα, αφήνοντας και αιχμές σε ΠΑΕ και ΕΠΟ.

Η ανακοίνωση της ΓΓΑ για το VAR

«Η Πολιτεία, από το Πρόγραμμα Δημοσίων Επενδύσεων, χρηματοδότησε με περισσότερα από 10 εκατομμύρια τις υποδομές για την εγκατάσταση του VAR στο επαγγελματικό ποδόσφαιρο, παρότι όφειλαν να έχουν μεριμνήσει γι’ αυτό οι ΠΑΕ κ η ΕΠΟ.

Το έπραξε, όμως, επειδή πρόκειται για το πιο σύγχρονο «εργαλείο», προκειμένου να συμβάλει, μέσω αυτού, στην προσπάθεια για μεγαλύτερη αξιοπιστία της διαιτησίας στο ελληνικό ποδόσφαιρο. Ωστόσο, στη λειτουργία του VAR, η Πολιτεία δεν έχει και δεν μπορεί να έχει καμία απολύτως ανάμειξη.

Η σωστή λειτουργία του αφορά αποκλειστικά και μόνο τα ποδοσφαιρικά όργανα. Είναι αυστηρά εσωτερική τους υπόθεση: των πρωτοκόλλων FIFA/UEFA, της ΕΠΟ και της ΚΕΔ».

Ποδόσφαιρο Τελευταίες ειδήσεις