Πέμπτη, 25 Απρ.
23oC Αθήνα

Superleague: Ο όρος που θα θέσουν οι διαιτητές! “Τιμωρήστε τους…”

Superleague: Ο όρος που θα θέσουν οι διαιτητές! “Τιμωρήστε τους…”
ΦΩΤΟ eurokinissi

Η αυριανή (04.01.2019) συνάντηση των διαιτητών της Superleague με τους αρμόδιους φορείς του ελληνικού ποδοσφαίρου (ΕΠΟ και Λίγκα) θα κρίνει την επανέναρξη του πρωταθλήματος. Τι θα ζητήσουν οι διαιτητές…

Οι εμπλεκόμενες πλευρές θα συζητήσουν την Παρασκευή (04.01.2019) για την πιθανότητα επανέναρξης της Superlegaue, μετά την αναβολή των αγώνων της 15ης αγωνιστικής, λόγω της επίθεσης και του ξυλοδαρμού που υπέστη ο διαιτητής. Θανάσης Τζήλος.

Στη συνάντηση θα παραστούν εκ μέρους των διαιτητών οι Ιωάννης Παπαδόπουλος, Αναστάσιος Παπαπέτρου, Πολυχρόνης Κωσταράς, Λάζαρος Δημητριάδης. Τη FIFA και την UEFA θα εκπροσωπήσει ο Τσέχος Πετρ Φούσεκ και την ΕΠΟ ο πρόεδρος, Ευάγγελος Γραμμένος. Επίσης θα συμμετάσχουν και εκπρόσωποι της ελληνικής Πολιτείας, της αστυνομίας και της Superleague.

Οι διαιτητές έχουν θέσει ως βασικό θέμα στη συζήτηση την ασφάλειά τους. Ο “μεγάλος” όρος για την επιστροφή των διαιτητών στη δράση είναι να τιμωρούνται αυστηρά όσοι παράγοντες προχωρούν σε δυσφημιστικές δηλώσεις εναντίον τους. Οι Έλληνες ρέφερι πιθανότατα θα παρουσιάσουν και φάκελο με πολλά παραδείγματα από τοποθετήσεις στελεχών ομάδων εναντίον διαιτητών, που έμειναν ατιμώρητες παρότι υπάρχει το πλαίσιο για να τους επιβληθούν ποινές.

Στη συνέχεια, οι διαιτητές θα ενημερώσουν τους συναδέλφους τους για το αποτέλεσμα της συνάντησης και εν συνεχεία θα ψηφίσουν ηλεκτρονικά αν θα συνεχίσουν την αποχή ή όχι. Πάντως, στην περίπτωση που οι διαιτητές αποφασίσουν να συνεχίσουν την αποχή τους, υπάρχει ενδεχόμενο η ΕΠΟ να στραφεί σε ξένους διαιτητές, για όλα τα παιχνίδια της αγωνιστικής. Η εκτίμηση που υπάρχει αυτή τη στιγμή, πάντως, είναι πως θα υπάρξει συμφωνία και πως θα έχουμε και πάλι αγωνιστική δράση.

Ποδόσφαιρο Τελευταίες ειδήσεις