weather-icon °C AΘΗΝΑ

Superleague: Όλα δείχνουν σέντρα με Έλληνες διαιτητές!

Superleague: Όλα δείχνουν σέντρα με Έλληνες διαιτητές!

Την ΕΠΟ εκπροσώπησαν οι Βαγγέλης Γραμμένος, Αλέξης Δέδες, ο αναπληρωτής πρόεδρος, Νίκος Βακάλης κι ο νομικός σύμβουλος, Νίκος Μπάρτζης, ενώ στο τραπέζι των συζητήσεων βρέθηκαν επίσης οι Βαγγέλης Μπαταγιάννης (Super League), Μέλο Περέιρα (ΚΕΔ), Χουάν Αντόνιο Φερνάντεζ Μαρίν (αναπληρωτής πρόεδρος ΚΕΔ), Λιφ Λιντμπεργκ (μέλος ΚΕΔ) και ο Πετρ Φούσεκ (FIFA/UEFA).

Τους διαιτητές εκπροσώπησαν οι διεθνείς Τάσος Παπαπέτρου, Γιάννης Παπαδόπουλος, Πολυχρόνης Κωσταράς και Λάζαρος Δημητριάδης, ενώ το “παρών” εκ μέρους της Πολιτείας έδωσε ο υφυπουργός Αθλητισμού, Γιώργος Βασιλειάδης. Την Αστυνομία εκπροσώπησε ο Ταξίαρχος Αθανασόπουλος.

Μετά τον ξυλοδαρμό του Θανάση Τζήλου στη Λάρισα, οι Έλληνες διαιτητές ζήτησαν εγγυήσεις για την προστασία και την ασφάλειά τους προκειμένου να επιστρέψουν στα γήπεδα καθώς επίσης και να υπάρξουν τιμωρίες όλων όσοι κάνουν δηλώσεις εναντίον τους. Οι διαιτητές τις επόμενες ώρες θα ανακοινώσουν την απόφασή τους για την αποχή.

Όλα δείχνουν, πάντως, ότι το πρωτάθλημα ξεκινήσει κανονικά στις 12 Ιανουαρίου.

“Έγινε μια συζήτηση γενικότερου περιεχομένου, πέρα από την επίθεση Τζήλου. Οι διαιτητές θα συσκεφθούν και θα πουν τις αποφάσεις. Δόθηκαν κάποιες αποσαφηνίσεις για το τι έχει ο καθένας και τι μπορεί να κάνει. Υπήρξε καλό κλίμα. Λύθηκαν και κάποιες παρεξηγήσεις. Νομίζω ότι είμαστε σε ένα καλό σημείο και όλοι μας δείξαμε την εμπιστοσύνη μας στην κεντρική επιτροπή διαιτησίας. Οι διαιτητές αυτό που ζήτησαν είναι να πέσουν οι τόνοι.

Ως Πολιτεία είμαστε έτοιμοι να συνδράμουμε με οποιοδήποτε τρόπο μας ζητηθεί. Έχουμε αποδείξει ότι είμαστε θετικοί σε οποιαδήποτε ενέργεια κινείται προς τη θετική κατεύθυνση. Δεν είναι το πρόβλημα μόνο ο ξυλοδαρμός του Τζήλου. Πρέπει να βρεθούν ενώπιον της δικαιοσύνης κάποιοι ένοχοι. Έχω την αίσθηση, ότι είμαστε σε καλό δρόμο για να δείξουμε σε όλους ότι σ’ αυτήν την χώρα υπάρχουν κανόνες”, δήλωσε μεταξύ άλλων ο Υφυπουργός Αθλητισμού Γιώργος Βασιλειάδης.

Ο πρόεδρος της ΕΠΟ, Βαγγέλης Γραμμένος, τόνισε μεταξύ άλλων τα εξής: “Η συζήτηση έγινε σε καλό κλίμα. Αυτό δεν σημαίνει ότι ανακαλύψαμε την Αμερική. Ζητούμενο είναι να δούμε το ποδόσφαιρο με διαφορετικό τρόπο. Μέσα σε αυτό το τοξικό περιβάλλον δεν μπορεί να έχει όφελος και ο επιχειρηματίας που θέλει να επενδύσει σε αυτό. Τέθηκαν όλα τα ζητήματα της διαιτησίας, των δηλώσεων και των παραγόντων. Συμφωνήσαμε όλοι ότι πρέπει να πέσουν οι τόνοι από τις επαγγελματικές ομάδες. Αν δεν σταματήσει το πανηγύρι του τρελού και κάθε Κυριακή να κάνουμε δικαστήρια δεν μπορούμε να είμαστε αισιόδοξοι. Το κλίμα ήταν εξαιρετικό κι εφόσον η λίγκα κάνει αυτά που πρέπει, θα έχουμε πρωτάθλημα.

Οι υποθέσεις αυτές πάνε σ` ένα υψηλότερο επίπεδο και όχι σε ένα αστυνομικό τμήμα. Ο διαιτητές πρέπει να καταγράφουν τα πάντα. Να μην φοβούνται τίποτα ώστε να πάρουν το δρόμο τους τα πράγματα στα πειθαρχικά όργανα. Οι διαιτητές δεν πρέπει να πηγαίνουν στα γήπεδα με φόβο. Ζήτησα από την Αστυνομία μια άτυπη επιτροπή, ανάμεσα με εμένα και τον Υφυπουργό Αθλητισμού ώστε να λειτουργούμε πιο ευέλικτα.

Ο εκπρόσωπος της αστυνομίας όπως είναι λογικό ήταν επιφυλακτικός. Το ελληνικό ποδόσφαιρο μπορεί να λειτουργήσει καλύτερα και να μην υπάρχουν φαινόμενα αποχών. Συμμερίζομαι τη συναισθηματική φόρτιση των διαιτητών και το ελληνικό ποδόσφαιρο θα λειτουργήσει. Οι διαιτητές κατάλαβαν ότι Πολιτεία και ομοσπονδία είναι στο πλευρό τους κι η επόμενη μέρα θα τους βρει στο γήπεδο. Η αίσθηση μου είναι ότι την επόμενη εβδομάδα θα έχουμε πρωτάθλημα”.

#TAGS MM