Σάββατο, 20 Απρ.
12oC Αθήνα

Συγκινεί η ιστορία του πιτσιρικά με την πλαστική φανέλα του Μέσι!

Συγκινεί η ιστορία του πιτσιρικά με την πλαστική φανέλα του Μέσι!

Ο Μουρτάζα Αχμάντι είχε συγκινήσει τον πλανήτη με την… έμπνευση του να φτιάξει μια αυτοσχέδια φανέλα του Λιονέλ Μέσι από πλαστική σακούλα. Ο Αφγανός πιτσιρικάς κατάφερε να συναντήσει το ποδοσφαιρικό του είδωλο αλλά το γεγονός αυτό φαίνεται πως ήταν ένα ευχάριστο… διάλειμμα στη δύσκολη ζωή που έχει μπροστά του.

Ο 7χρονος Μουρτάζα Αχμάντι έγινε παγκοσμίως γνωστός το 2016, όταν η φωτογραφία του (φορούσε μια πλαστική σακούλα, που έμοιαζε με τη φανέλα της Αργεντινής και το «Μέσι 10» ζωγραφισμένο στην πλάτη με μαρκαδόρο), έγινε viral. Η φωτογραφία αυτή κινητοποίησε και τα κατάλληλα άτομα και… έφερε στον μικρό δυο φανέλες υπογεγραμμένες από τον Μέσι.

Το δώρο του Μέσι στον πιτσιρικά οπαδό του με τη φανέλα – σακούλα! (ΦΩΤΟ)

Μάλιστα, το Δεκέμβριο του 2016 ο πιτσιρικάς έκανε το όνειρο του πραγματικότητα, αφού βρέθηκε στο πλάι του “άσου” της Μπαρτσελόνα, κατά την παρουσία των Καταλανών στην Ντόχα για φιλική αναμέτρηση.

Μέσι: Συνάντησε τον πιτσιρικά με τη φανέλα – σακούλα! [vid]

Αυτή τη στιγμή όμως, ο μικρός Μουρτάζα έχει αναγκαστεί να εγκαταλείψει το σπίτι του στο νότιο Αφγανιστάν μετά από επίθεση Ταλιμπάν. Ο πιτσιρικάς ζούσε με την οικογένειά του στην περιοχή της Τζαγκόρι της νότιας επαρχίας Γκαζνί, αλλά στις αρχές Νοεμβρίου οι Ταλιμπάν εισέβαλαν στην περιοχή, αναγκάζοντας πάνω από τα 2/3 του πληθυσμού να τραπεί σε φυγή. Πλέον, ζει στην Καμπούλ, σε ένα μικρό δωμάτιο (μαζί με τους γονείς και τα τέσσερα αδέλφια του), κοινό με ένα γείτονα.

https://twitter.com/LioMessiStuff/status/1058366869889966086

“Μου λείπει το σπίτι μας, εδώ δεν έχω μια μπάλα δεν μπορώ να παίξω ποδόσφαιρο ή να βγω έξω” ανέφερε ο Μουρτάζα μιλώντας στο πρακτορείο “Efe”.

Αναφερόμενος στις δύο φανέλες και η μπάλα που είχε υπογράψει ο Μέσι, ο μικρός δάκρυσε και αποκάλυψε πως έμειναν πίσω στο εγκαταλελειμμένο σπίτι. “Δεν θα μπορούσαμε να τα πάρουμε μαζί επειδή φύγαμε το σπίτι τη νύχτα και η μαμά μου ζήτησε να αφήσω την μπάλα και τις φανέλες”. Αφγανικές δυνάμεις ασφαλείας απέσυραν τους εξεγερμένους από την περιοχή, αλλά η οικογένεια αποφάσισε να μην επιστρέψει στο χωριό.

Να αναφέρουμε πως πριν από την εισβολή των Ταλιμπάν στην περιοχή, η οικογένεια λάμβανε συνεχείς τηλεφωνικές απειλές λόγω της ξαφνικής φήμης που απέκτησε ο Μουρτάζα. “Αφότου ο Μουρτάζα συναντήθηκε με τον Μέσι στο Κατάρ, η κατάσταση έγινε περίπλοκη και ζούσαμε με το φόβο, επειδή οι άνθρωποι γύρω μας πίστευαν ότι ο Μέσι μας είχε δώσει πολλά χρήματα” ανέφερε ο μεγαλύτερος αδερφός του.

Η κατάσταση αυτή έγινε αφόρητη και η οικογένεια αναχώρησε για το Πακιστάν τον Μάιο του 2016, με την ελπίδα να πάρει στη πάρει άσυλο φτάσει από τις Ηνωμένες Πολιτείες Αμερικής, αίτημα που απορρίφθηκε.

Ο μικρός Μουρτάζα δεν έχει ξεχάσει ακόμα τη συνάντηση που είχε με τον Λιονέλ Μέσι και αναφέρθηκε και σε μια υπόσχεση που ο Αργεντινός φέρεται να του έδωσε. “Ο Μέσι μου είπε ότι: «όταν θα είσαι λίγο μεγαλύτερος, θα τα φτιάξω τα πράγματα για σένα”.

Ο πιτσιρικάς ανέφερε ότι δεν έχει έρθει σε επαφή από τότε με τον Μέσι και έστειλε το δικό του μήνυμα στον επιθετικό της Μπαρτσελόνα: “Πάρε μαζί σου, εδώ δεν μπορώ να παίξω ποδόσφαιρο, εδώ υπάρχει μόνο πόλεμος”! “Κάθε φορά που ακούει μια βόμβα ή έναν ήχο ενός πυροβολισμού, τρέχει να κρυφτεί κάτω από την ντουλάπα”, εξήγησε η μητέρα του…

Ποδόσφαιρο Τελευταίες ειδήσεις