Σάββατο, 27 Απρ.
16oC Αθήνα

Συγκλονιστικός Καντρέβα! Πληρώνει το φαγητό σε μικρό κοριτσάκι

Συγκλονιστικός Καντρέβα! Πληρώνει το φαγητό σε μικρό κοριτσάκι
ΦΩΤΟ Reuters

Ο ποδοσφαιριστής της Ίντερ, Αντόνιο Καντρέβα προχώρησε σε μία εκπληκτική κίνηση ανθρωπιάς, αναλαμβάνοντας να πληρώσει ο ίδιος τη σίτιση από ένα κοριτσάκι στην Ιταλία, που οι γονείς του δεν μπορούσαν να ανταποκριθούν οικονομικά.

Μία μικρή κονσέρβα τόνο και λίγα κράκερς σέρβιραν για γεύμα σε ένα κοριτσάκι στο δημοτικό σχολείο της πόλης Μινέρμπε, στην επαρχία της Βερόνας (βόρειος Ιταλία), επειδή οι αλλοδαποί γονείς της δεν είχαν τα μέσα για να πληρώσουν ένα πλήρες γεύμα στο σχολικό εστιατόριο.

Το γεγονός προκάλεσε σάλο στην Ιταλία και ο ποδοσφαιριστής της Ίντερ, Αντρέα Καντρέβα, ήλθε άμεσα σε επαφή με τον δήμαρχο της πόλης, ανακοινώνοντας ότι θα αναλάβει ο ίδιος τα έξοδα σίτισης του κοριτσιού.

Το γεγονός έφερε στο φως η τοπική εφημερίδα L’ Arena και προκάλεσε την καταγγελία της τοπικής επιτροπής του Δημοκρατικού Κόμματος (PD), που έκανε λόγο για «τακτική διακρίσεων» εκ μέρους του δημάρχου Αντρέα Τζιράρντι, που εκλέγεται με την ξενοφοβική Λέγκα.

Ανάλογα επεισόδια έχουν καταγραφεί πάντως, σε πολλά σχολεία της Ιταλίας έως τα τέλη του 2018 και μάλιστα σε αρκετές περιπτώσεις οι δάσκαλοι είχαν αρνηθεί εξολοκλήρου να δώσουν φαγητό σε μαθητές που δεν είχαν τα μέσα να πληρώσουν το σχολικό γεύμα τους.

Ποδόσφαιρο Τελευταίες ειδήσεις