Παρασκευή, 19 Απρ.
21oC Αθήνα

Τελεία και παύλα… ΑΕΚ είσαι θαύμα! Μεγάλη πρόκριση στους ομίλους του Europa League

Τελεία και παύλα… ΑΕΚ είσαι θαύμα! Μεγάλη πρόκριση στους ομίλους του Europa League

Η ΑΕΚ συνεχίζει πανηγυρικά στην Ευρώπη! Σήμερα, επιστρέφει επισήμως σε λαμπερά ευρωπαϊκά σαλόνια… Με εκπληκτική εμφάνιση η Ενωση νίκησε 3-0 τη Μπριζ στο Ολυμπιακό Στάδιο της Αθήνας και σε συνδυασμό με το 0-0 του πρώτου αγώνα πήρε την πρόκριση στους ομίλους του Europa League.

Ο Χριστοδουλόπουλος με πέναλτι στο 27′ έκανε το 1-0 και ο Σιμόες στο 39′ και 89′ διαμόρφωσε το τελικό αποτέλεσμα κόντρα στην Μπριζ. Οσοι βρέθηκαν στο ΟΑΚΑ είχαν την τύχη να απολαύσουν μια μαγική ΑΕΚ σε άμυνα και επίθεση. Σαν να έπαιζε χωρίς αντίπαλο. Το έκανε να φαίνεται τόσο εύκολο.

Από νωρίς φάνηκε το καλό πρόσωπο της ΑΕΚ. Στο 5ο λεπτό όταν ο Κλωναρίδης έστειλε τη μπάλα στο δοκάρι και στην επαναφορά ο Λόπες αδράνησε χάνοντας μεγάλη ευκαιρία. Εγκλωβισμένοι στο 3-5-2 του Χιμένεθ οι παίκτες της Μπριζ δεν έβρισκαν χώρους.

Το γκολ ήρθε στο 27΄! Ο Σιμόες ανατράπηκε από τον Χόρβατ στην περιοχή και κέρδισε πέναλτι. Ο Λάζαρος Χριστοδουλόπουλος με την τέλεια εκτέλεση έγραψε το 1-0 πετυχαίνοντας το πρώτο ευρωπαϊκό γκολ της Ενωσης ύστερα από 5 χρόνια και 20 μήνες!

Ο Λόπες είχε συμμετοχή στο δεύτερο γκολ στο 39΄ με κλέψιμο της μπάλας, έξοχη κούρσα και σέντρα ακριβείας στο πίσω δοκάρι. Ο Λάζαρος, ένας εκ των κορυφαίων της αναμέτρησης, έπιασε την κεφαλιά, η μπάλα πήγε στο δοκάρι έπειτα από απόκρουση του Χόρβατ… Ομως, ο Αντρέ Σιμόες πρόλαβε και με κεφαλιά έκανε το 2-0.

Οι Βέλγοι έκλεισαν και τις τρεις αλλαγές πριν τη συμπλήρωση μίας ώρας αγώνα, αλλά αναποτελεσματικά. Η δε αναγκαστική αλλαγή του Λόπες, υποχρέωσε τον Χιμένεθ να διαφοροποιήσει το σχήμα, αφού είχε αφήσει εκτός αποστολής και τους δύο αναπληρωματικούς αριστερούς μπακ, τον Γιαννούτσο και τον Βινίσιους.

Η ΑΕΚ δεν κινδύνεψε ακόμη κι όταν έδειξε να δυσκολεύεται και πήρε την πρόκριση πιο εύκολα από το αναμενόμενο. Ηταν τεράστια η συμβολή του Μανόλο Χιμένεθ από τον πάγκο, ενώ θα ήταν άδικο να πούμε ότι κάποιος παίκτης υστέρησε. Στο 89′ η πρόκριση πήρε πανηγυρικές διαστάσεις με το δεύτερο γκολ του Σιμόες, ο οποίος έκανε το τελικό 3-0.

Η Ενωση θα μπει στην κλήρωση που θα γίνει στη Νιόν αύριο ως μοναδική εκπρόσωπος της Ελλάδας στο Europa League.

ΑΕΚ (Μανόλο Χιμένεθ): Ανέστης, Μπακάκης, Βράνιες, Τόσιτς, Τσιγκρίνσκι, Λόπες (61΄ Γιόχανσον), Γαλανόπουλος, Σιμόες, Μάνταλος, Χριστοδουλόπουλος (78΄ Γκάλο), Κλωναρίδης (67΄ Αλμέιδα)
ΜΠΡΙΖ (Ιβάν Λέκο): Χόρβατ, Παλάσιος (46΄ Ρεφαελοφ), Ενχελς, Ντένσβιλ, Φόρμερ, Νακάμπα, Βανάκεν, Ντε Μποκ, Ντιαμπί, Βόσεν (46΄ Κόολς), Ντένις (59΄ Λιμπόμπε)

 

Ποδόσφαιρο Τελευταίες ειδήσεις