Τετάρτη, 24 Απρ.
24oC Αθήνα

“Τεράστιος” Λεβαντόφσκι! Ιστορικό χατ-τρικ με Πολωνία [vid]

“Τεράστιος” Λεβαντόφσκι! Ιστορικό χατ-τρικ με Πολωνία [vid]
ΦΩΤΟ reuters

Η Πολωνία διέλυσε εκτός έδρας την Αρμενία με 6-1, σε ματς για τον 5ο όμιλο των προκριματικών του Παγκοσμίου Κυπέλλου 2018, με τον Ρόμπερτ Λεβαντόφσκι να πετυχαίνει κάτι “τεράδτιο” για τη χώρα του.

Η Πολωνία “κλείδωσε” τουλάχιστον τη 2η θέση στον προκριματικό της όμιλο για το Μουντιάλ 2018, μετά και το 6-1 επί της Αρμενίας και είναι πολύ κοντά στην απευθείας πρόκριση της στη διοργάνωση. Αυτό μπορεί να γίνει ακόμα και σήμερα, αν λήξει δίχως νικητή το Μαυροβούνιο – Δανία.

Η βραδιά ήταν ιστορική για τον Ρόμπερτ Λεβαντόφσκι, αφού με το χατ-τρικ που σημείωσε έγινε ο πρώτος σκόρερς στην ιστορία της εθνικής ομάδας της χώρας του.

Ο επιθετικός της Μπάγερν Μονάχου σκόραρε αρχικά στο 18′ και έφτασε τα 48 γκολ, πιάνοντας στην κορυφή των σκόρερς της Πολωνίας τον Βοτζίμπιερς Λουμπάνσκι (48 γκολ σε 75 ματς).

Με τα δυο τέρματα που πέτυχε στη συνέχεια (25′, 64′), ο Λεβαντοφσκι ανέβηκε -μόνος- στην πρώτη θέση, φτάνοντας τα 50 σε 90 αναμετρήσεις.

Αρμενία – Πολωνία 1-6 (39′ Χαμπαρτζουμιάν / 2′ Γκροσίτσκι, 18′, 25′ και 64′ Λεβαντόβσκι, 58′ Μπλαστσικόβσκι, 89′ Βόλσκι)

Οι συνθέσεις των ομάδων

Αρμενία: Μελικσετιάν, Χοβνανισιάν, Χαμπαρτζουμιάν, Βοσκανιάν, Γεντιγκαριάν, Γκορ Μαλακιάν, Κοριάν (66′ Μανουτσαριάν), Μχιταριάν, Καντιμιάν (62′ Έντγκαρ), Ανταμιάν (73′ Μανογιάν), Μπαρσεγκιάν.

Πολωνία: Στσέσνι, Πίστσεκ, Γκλικ, Πάζνταν, Μπερεσίνσκι, Κριχόβιακ, Λινέτι (59′ Ματσίνσκι), Ζελίνσκι, Μπλαστσικόβσκι, Γκροσίτσκι (72′ Βόλσκι), Λεβαντόβσκι.

Ποδόσφαιρο Τελευταίες ειδήσεις