Παρασκευή, 19 Απρ.
19oC Αθήνα

Θρίαμβος για Σάλκε στο ντέρμπι με Ντόρτμουντ! Της… κόβει το πρωτάθλημα – video

Θρίαμβος για Σάλκε στο ντέρμπι με Ντόρτμουντ! Της… κόβει το πρωτάθλημα – video
ΦΩΤΟ Reuters

Οδυνηρή ήττα για Ντόρτμουντ στο ντέρμπι της κοιλάδας του Ρουρ. Η Σάλκε ήταν εκπληκτική μέσα στο “ Σίγκναλ Ιντούνα Παρκ” και νίκησε με 4-2, αποτέλεσμα που μειώνει αισθητά τις ελπίδες των “κιτρινόμαυρων” για τη διεκδίκηση του πρωταθλήματος. Με εννέα παίκτες ολοκλήρωσαν το ματς οι γηπεδούχοι.

Σκληρά μαρκαρίσματα, πάθος και πολλά γκολ. Το ντέρμπι της κοιλάδας του Ρουρ ήταν… ματσάρα, με την Σάλκε να νικά εκτός έδρας την Ντόρτμουντ με 4-2 και να παίρνει σημαντική απόσταση από τις θέσεις του υποβιβασμού. Νίκη… σωτηρίας για την ομάδα του Χουμπ Στέφενς!

Την ίδια στιγμή, η Ντόρτμουντ (που προηγήθηκε με 1-0) δέχθηκε σημαντικό “χτύπημα” μέσα στο Βεστφάλεν και βλέπει τον τίτλο να… γλιστρά μέσα από τα χέρια της, αφού πλέον βρίσκεται στο -1 από την Μπάγερν Μονάχου, που την Κυριακή του Πάσχα αγωνίζεται στην έδρα της Νυρεμβέργης, στο ντέρμπι της Βαυαρίας.

Η Ντόρτμουτ μπήκε καλύτερα στο ντέρμπι και κατάφερε να κάνει το 1-0 στο 14′ με τον Γκέτσε (απίστευτη μπαλιά από Σάντρο στη φάση). Στη συνέχεια όμως η Σάλκε ήταν σαρωτική κι έφτασε στην ανατροπή του σκορ πριν βγει το ημίχρονο.

Στο 18′ και μετά από τη… βοήθεια του VAR ο Καλιγκιούρι κέρδισε τον Μπίρκι από το σημείο του πέναλτι, φέρνοντας το ματς στα ίσα. Δέκα λεπτά αργότερα, ο Σανέ -με άπιαστη κεφαλιά- έβαλε τους “βασιλικούς μπλε” μπροστά στο σκορ.

Η Σάλκε εκμεταλλεύθηκε την αποβολή του Ρόις στο 60’ και σόκαρε με τρομερή εκτέλεση φάουλ του Καλιγκιούρι στο 62’ για το 1-3. Τρία λεπτά αργότερα, τα πράγματα έγιναν ακόμα πιο δύσκολα για την Ντόρτμουντ, που έμεινε με εννέα παίκτες, μετά την αποβολή του Βολφ.

Στο 84’ ο Βίτσελ έδωσε κάποιες ελπίδες στην Ντόρμουντ μειώνοντας από κοντά σε 2-3, αλλά ο Εμπολό στο 86’ διαμόρφωσε το τελικό 2-4.

Ποδόσφαιρο Τελευταίες ειδήσεις