Πέμπτη, 25 Απρ.
18oC Αθήνα

Το fair play που “σημάδεψε” την καριέρα του Ντέμη Νικολαΐδη! (video)

Το fair play που “σημάδεψε” την καριέρα του Ντέμη Νικολαΐδη! (video)
Intime

Η ποδοσφαιρική του πορεία ήταν γεμάτη γκολ, ενώ κατάφερε να σηκώσει και αρκετές κούπες, με κορυφαία αυτή του Euro 2004. Πριν από 20 χρόνια -όμως- ο Ντέμης Νικολαΐδης κατάφερε να γίνει… παράδειγμα προς μίμηση, με το fair play που έκανε.

Ήταν 10 Μαΐου του 2000, όταν ΑΕΚ και Ιωνικός αναμετρήθηκαν στον τελικό Κυπέλλου Ελλάδας του ΟΑΚΑ. Τότε που ο Ντέμης Νικολαΐδης οδήγησε την ομάδα του αείμνηστου Γιάννη Παθιακάκη στον τίτλο.

Λίγο πριν ανοίξει το σκορ για την ΑΕΚ, ο Νικολαΐδης κατάφερε να πρωταγωνιστήσει μια σπάνια στιγμή ποδοσφαιρικού ήθους. Ο επιθετικός της Ένωσης σκόραρε χρησιμοποιώντας το χέρι του, ο διαιτητής Δούρος δεν είδε την παράβαση, αλλά ακύρωσε το τέρμα μετά από προτροπή του “Ντεμίνιο”

Η κίνηση αυτή έδωσε στον Νικολαΐδη το διεθνές βραβείο fair play από τη Διεθνή Ολυμπιακή Επιτροπή, το οποίο και έφτασε στα χέρια του δύο χρόνια αργότερα.

«Ήταν μια δικαίωση, από πού να δικαιωθώ, από το ελληνικό πρωτάθλημα που παίζαμε; Δεν μπορώ να διανοηθώ να γίνει κάτι άλλο. Δηλαδή θα ήμουν αυτή τη στιγμή και θα είχα κερδίσει ένα Κύπελλο “κλέβοντας” τους παίκτες και την ομάδα του Ιωνικού; Θα κοιμόμουν ήσυχος; Δεν γίνεται, δεν το συζητάω. Δεν είναι καν θέμα προς συζήτηση» ανέφερε ο “Ντεμίνιο” σε συνέντευξη που παραχώρησε πολλά χρόνια αργότερα στην κάμερα της NOVA.

20 χρόνια μετά το συγκεκριμένο τελικό Κυπέλλου Ελλάδας, ο Νικολαΐδης θέλησε -με ένα ποστάρισμα- να θυμίσει σε όλους τη συγκεκριμένη του κίνηση.

Ποδόσφαιρο Τελευταίες ειδήσεις