Τρίτη, 23 Απρ.
21oC Αθήνα

Το σήκωσε κι έγραψε ιστορία η Παρί Σεν Ζερμέν!

Το σήκωσε κι έγραψε ιστορία η Παρί Σεν Ζερμέν!

Έναν ιστορικό τίτλο κατέκτησε η Παρί Σεν Ζερμέν, η οποία πήρε το Σούπερ Καπ, επικρατώντας της Ρεν με 2-1 κι έγινε ο γαλλικός σύλλογος με τους περισσότερους τίτλους.

Η Παρί Σεν Ζερμέν κατέκτησε για έβδομη συνεχή χρονιά το σούπερ καπ Γαλλίας, καθώς επικράτησε 2-1 της Ρεν και πήρε τη ρεβάνς για την προ τριμήνου ήττα της από την ίδια ομάδα στον τελικό του κυπέλλου.

Η σημερινή (3/8) αναμέτρηση διεξήχθη (όπως και η αντίστοιχη περσινή) στην πόλη Σενζέν της Κίνας και οι πρωταθλητές χρειάστηκε να πετύχουν ανατροπή για να πάρουν το τρόπαιο.

Η κυπελλούχος Γαλλίας προηγήθηκε στο 13′ με τον Ινού και άντεξε ως το 57΄, όταν ο Κιλιάν Μπαπέ σκόραρε από κοντά, μετά από ασίστ του νεοαποκτηθέντα Πάμπλο Σαράμπια. Στο 73′ ο Ντι Μαρία, με αριστοτεχνική εκτέλεση φάουλ, έκανε το 2-1 και χάρισε τον τίτλο στην Παρί.

Αυτός ήταν ο 40ός τίτλος για την Παρί Σεν Ζερμέν που έχει στην τροπαιοθήκη της 8 Πρωταθλήματα, 12 Κύπελλα, 8 Λγικ Καπ, 9 Σούπερ Καπ, ένα Κύπελλο Κυπελλούχων, ένα Κύπελλο Ιντερτότο και ένα τίτλο πρωταθλητή της Ligue 2.

Έτσι, έγινε ο γαλλικός σύλλογος με τους περισσότερους τίτλους, παρότι είναι μόλις… 48 ετών.

https://twitter.com/PSG_inside/status/1157653477255995392

Ποδόσφαιρο Τελευταίες ειδήσεις