Σάββατο, 20 Απρ.
11oC Αθήνα

Τον αποθεώνουν! Ο προπονητής της Εθνικής Αγγλίας απάντησε σε γράμματα για το χαμένο του πέναλτι στο Euro

Τον αποθεώνουν! Ο προπονητής της Εθνικής Αγγλίας απάντησε σε γράμματα για το χαμένο του πέναλτι στο Euro

Λίγες μόνο ώρες πριν η Αγγλία αντιμετωπίσει τη Σουηδία στο Παγκόσμιο Κύπελλο και ορισμένοι φίλαθλοι μοιράστηκαν γράμματα που τους έστειλε ο Gareth Southgate μετά το χαμένο του πέναλτι στο Euro του 1996.

Μετά τις εμφανίσεις της Εθνικής Αγγλίας, αυξάνεται η αισιοδοξία πως ο Gareth Southgate μπορεί να οδηγήσει την ομάδα μέχρι τον τελικό του Παγκοσμίου Κυπέλλου. Ο Gareth Southgate όμως βρίσκεται στο επίκεντρο και για την κίνησή του να απαντήσει σε γράμματα υποστήριξης που του είχαν στείλει μετά το χαμένο του πέναλτι στο Euro του 1996.

To hashtag #GarethSouthgateWould έγινε trend στο Twitter την Παρασκευή, με τους οπαδούς να σκέφτονται τι άλλες καλοσυνάτες πράξεις θα μπορούσε να κάνει ο Gareth Southgate.

“Συγγνώμη που δεν απάντησα νωρίτερα, αλλά τα πράγματα ήταν αρκετά ταραχώδη!” αναφέρει σε μια από τις χειρόγραφες επιστολές του. Ευχαριστούσε έτσι δύο φιλάθλους για την υποστήριξή τους μετά το χαμένο του πέναλτι στο Euro του 1996. Είχε γράψει επιστολή και δάσκαλο του Harrogate την τελευταία του μέρα στη δουλειά.

Ανάμεσα στις δεκάδες αναρτήσεις υπήρξαν και φίλαθλοι που μοιράστηκαν φωτογραφίες από γράμματα που τους είχε στείλει ο Gareth Southgate στη διάρκεια της ποδοσφαιρικής του καριέρας και της καριέρας του ως προπονητής.

Ο Tom Duggan του είχε γράψει ένα γράμμα υποστήριξης μετά το χαμένο πέναλτι στα ημιτελικά του Euro ’96 ενάντια στη Γερμανία. Ο Gareth Southgate ήταν τότε παίκτης της Aston Villa. Και του απάντησε, στέλνοντάς του και υπογεγραμμένο αυτόγραφο.

“Σε ευχαριστώ για το γράμμα σου μετά το Ευρωπαϊκό Πρωτάθλημα. Ζητώ συγγνώμη που δεν απάντησα νωρίτερα, αλλά όπως μπορείς να φανταστείς, τα πράγματα ήταν αρκετά ταραχώδη! Ήθελα μόνο να σε ευχαριστήσω για τα ευγενικά σου λόγια που με βοήθησαν πολύ κατά τη διάρκεια μιας δύσκολης περιόδου. Εκτιμώ ιδιαίτερα την υποστήριξή σου” είχε γράψει ο Gareth Southgate.

O Tom Duggan σχολίασε στο Twitter πως ο προπονητής της Εθνικής Αγγλίας είχε απαντήσει στον 14χρονο τότε εαυτό του μετά το Euro του 1996. Όταν μάλιστα του συστήθηκε μετά από 21 χρόνια σε ένα συνέδριο, ο Gareth Southgate τον ευχαρίστησε και πάλι για την υποστήριξή του.

https://www.youtube.com/watch?v=Xnzjrr4dt8Y

Αποθέωση για τον άνθρωπο Gareth Southgate

Η Lisa Prendergast αποκάλυψε ότι του είχε γράψει όταν ήταν 12 ετών μετά το χαμένο πέναλτι στο Euro του 1996. Της είχε στείλει μια χειρόγραφη επιστολή και ένα υπογεγραμμένο αυτόγραφό του.

“Σε ευχαριστώ πάρα πολύ για το πρόσφατο γράμμα σου και τα ευγενικά σου σχόλια. Εσωκλείω ένα υπογεγραμμένο αυτόγραφο που ελπίζω να το χρησιμοποιήσεις. Εκτιμώ απίστευτα την υποστήριξή σου” της είχε γράψει τότε.

Η Prendergast σχολίασε πως έγραψε στο 12χρονο κορίτσι που ήταν ερωτευμένο μαζί του. Του έγραφε ότι εκείνο το πέναλτι δεν ήταν λάθος του. “Το αγαπώ αυτό το γράμμα”.

Ο Simon Blower μοιράστηκε το χειρόγραφο γράμμα που του είχε γράψει την τελευταία του μέρα ως δάσκαλος σε σχολείο στο Harrogate, περιοχή που ακόμα ζει ο Gareth Southgate.

“Ένας από τους μαθητές σας μου έγραψε για να μου πει ότι φεύγετε από το σχολείο και πως είστε φανατικός υποστηρικτής της Middlesbrough. Σας γράφω πριν από τον αγώνα με τη Newcastle που πιθανότατα θα επηρεάσει την τάξη σας τις επόμενες μέρες. Ας ελπίσουμε με θετικό τρόπο. Καλή τύχη για το μέλλον και σαφέστατα έχετε κάνει μεγάλη εντύπωση στην Ellie και την υπόλοιπη τάξη σας”.

Ο Simon Blower σχολίασε πως ο Gareth Southgate ήταν πάντα ο ήρωάς του. “Χαίρομαι που η υπόλοιπη Αγγλία αρχίζει τώρα να εκτιμά τι σπουδαίος άνθρωπος είναι. Το έλαβα την τελευταία μου μέρα στη δουλειά, πριν από τους πιο σημαντικούς αγώνες της σεζόν του”.

Πηγή: Dailymail

Ποδόσφαιρο Τελευταίες ειδήσεις