Παρασκευή, 19 Απρ.
17oC Αθήνα

Τότεναμ – Μάντσεστερ Σίτι: “Χτύπησε” με Σον! Τη… λύγισε μέσα στο “παλάτι”! video

Τότεναμ – Μάντσεστερ Σίτι: “Χτύπησε” με Σον! Τη… λύγισε μέσα στο “παλάτι”! video
ΦΩΤΟ intime

Ευρωπαϊκό… ντεμπούτο για το “στολίδι” της Τότεναμ, με μια σημαντική νίκη! Οι φίλοι των “σπερς” γέμισαν το νέο τους “σπίτι”, είδαν την ομάδα τους να κοντράρει στα ίσα την πρωτοπόρο της Premier League, Μάντσεστερ Σίτι και να επικρατεί με 1-0. Έχασαν πέναλτι στο πρώτο ημίχρονο οι “πολίτες”, που έχουν τη ρεβάνς στην έδρα τους (17.04.2019). Αποχώρησε τραυματίας ο Κέιν.

Η Τότεναμ φρόντισε να αποζημιώσει με τον καλύτερο τρόπο τους οπαδούς της, που γέμισαν το νέο της γήπεδο, στην… ευρωπαϊκή του πρεμιέρα. Η αποχώρηση του Χάρι Κέιν, στο 58΄ λόγω τραυματισμού, δεν εμπόδισε την ομάδα του Μαουρίσιο Ποκετίνο να πάρει πολύ μεγάλη νίκη επί της Μάντσεστερ Σίτι με 1-0 στον πρώτο αγγλικό “εμφύλιο” της προημιτελικής φάσης του Champions League. Κράτησε όρθια τα “σπιρούνια” ο Γιορίς στο 13’, αποκρούοντας πέναλτι του Αγκουέρο!

Η Μάντσεστερ Σίτι μπήκε με φόρα στην αναμέτρηση, προσπαθώντας να φτάσει σε ένα γρήγορο γκολ. Οι “πολίτες” έχασαν μοναδική ευκαιρία να το κάνουν στο 12′. Ο Κάιπερ έδωσε πέναλτι -αφού συμβουλεύτηκε το VAR- για χέρι του Ρόουζ σε σουτ του Στέρλινγκ, αλλά ο Γιορίς απέκρουσε την εκτέλεση του Αγκουέρο!

Το παιχνίδι συνεχίστηκε σε καλό ρυθμό, με την Μάντσεστερ Σίτι να έχει την κατοχή της μπάλας και την Τότεναμ να είναι ταχύτατη στις αντεπιθέσεις. Στην πρώτη τους οργανωμένη ευκαιρία, οι “σπερς” άγγιξαν” το 1-0. Ο Οταμέντι έκανε φάουλ στον Άλι, αλλά ο διαιτητής άφησε σωστά το πλεονέκτημα. Ο Ρόουζ τροφοδότησε τον αμαρκάριστο Κέιν, εκείνος γύρισε το κορμί του, σούταρε μέσα από τη μεγάλη περιοχή, αλλά ο Έντερσον απέκρουσε.

Η Τότεναμ ανέβασε στροφές και πίεσε την άμυνα των φιλοξενούμενων, αναγκάζοντας τους κάποιες φορές να αντιδράσουν χωρίς ψυχραιμία. Οι “πολίτες” όμως κατάφεραν να πάνε στο ημίχρονο, χωρίς να δεχθούν κάποια άλλη μεγάλη ευκαιρία στα καρέ τους, έστω κι αν έπαιξαν κάποιες φορές σκληρά (ο Κέιν έφαγε… αρκετό “ξύλο”).

Με την έναρξη της επανάληψης, οι δύο ομάδες… ξεχύθηκαν στην επίθεση! Στο 56′ όμως η Τότεναμ δέχθηκε ένα σημαντικό “χτύπημα”. Σε μια φάση που ο Κέιν με τον Ντελφ προσπάθησαν να προλάβουν τη μπάλα, ο παίκτης της Σίτι τον πάτησε κατα λάθος στον αστράγαλο τον Άγγλο φορ και τον έστειλε -υποβασταζόμενο- στα αποδυτήρια!

Η Μάντσεστερ Σίτι έδειξε να “πατά” πιο σταθερά στη συνέχεια, έχοντας καλύτερη εικόνα στην άμυνα της (βοήθησε και η απουσία του Κέιν). Αυτό της έδωσε… σιγουριά στις κινήσεις της και τη βοήθησε να κλείσει τους γηπεδούχους στα καρέ τους. Κόντρα στη ροή του αγώνα όμως, η Τότεναμ έφτασε στο 1-0. Ο Έρικσον έβγαλε την κάθετη στην πλάτη της άμυνας της Σίτι, ο Σον πρόλαβε πριν η μπάλα περάσει τη γραμμή (το ίδιο “είπε” και το VAR), η άμυνα των “πολιτών” αιφνιδιάστηκε, ο Κορεάτης συνέκλινε, έπιασε το δυνατό σουτ και νίκησε τον Έντερσον για το 1-0

Έχοντας την ψυχολογία με το μέρος της, η Τότεναμ έφτασε με ευκολία στη νίκη, που της δίνει προβάδισμα πρόκρισης στα ημιτελικά του Champions League.

Ποδόσφαιρο Τελευταίες ειδήσεις