Παρασκευή, 26 Απρ.
21oC Αθήνα

UEFA: Εγκρίνεται τρίτη διοργάνωση! Οι πρώτες πληροφορίες

UEFA: Εγκρίνεται τρίτη διοργάνωση! Οι πρώτες πληροφορίες

Μια τρίτη διασυλλογική διοργάνωση φαίνεται πως υπάρχει στα… σκαριά από την UEFA και -στην περίπτωση που εγκριθεί- θα τη δούμε από τη σεζόν 2021-2022.

Την ένταξη ενός τρίτου ευρωπαϊκού διαγωνισμού, μετά το Champions League και το Εuropa League αποκάλυψε ο Αντρέα Ανιέλι, κατά τη γενική συνέλευση του ECA (Ευρωπαϊκή Ένωση Συλλόγων), υποστηρίζοντας μάλιστα ότι έχει δοθεί σχετική έγκριση από την UEFA.

“Εν αναμονή της Εκτελεστικής Επιτροπής της UEFA, δόθηκε πράσινο φως για την εισαγωγή μίας τρίτης ευρωπαϊκής διοργάνωσης, αυξάνοντας τη συμμετοχή συνολικά στην Ευρώπη των ομάδων σε 96 τη σεζόν 2021/22”, ανέφερε χαρακτηριστικά ο πρόεδρος της Γιουβέντους.

Σύμφωνα με την “Bild”, αυτή η νέα ευρωπαϊκή διοργάνωση θα μειώσει τον αριθμό των συμμετεχόντων ευρωπαϊκών συλλόγων στο Europa League από 48 σε 32 ομάδες, έχοντας τον ίδιο αριθμό με το Champions League.

Η τρίτη αυτή διοργάνωση θα έχει επίσης 32 συμμετέχουσες ομάδες, δημιουργώντας έτσι ένα σύνολο 96 ευρωπαϊκών ομάδων στις διοργανώσεις της ηπείρου μας. Μέχρι στιγμής, περαιτέρω λεπτομέρειες δεν έχουν γίνει γνωστές (σύστημα αξιολόγησης των ομάδων).

Να θυμίσουμε πως μέχρι το 1999 η UEFA είχε τρεις διοργανώσεις, με το Κύπελλο Κυπελλούχων να “σβήνει” από τον ποδοσφαιρικό χάρτη και να μένουν μόνο το Champions και το Κύπελλο UEFA, το οποίο τη σεζόν 2009-10 μετονομάστηκε σε League Europa League.

Ποδόσφαιρο Τελευταίες ειδήσεις