Πέμπτη, 18 Απρ.
22oC Αθήνα

UEFA: Ο Τσέφεριν βγάζει… μεζούρα για το οφσάιντ! Ζητά περιθώριο εκατοστών

UEFA: Ο Τσέφεριν βγάζει… μεζούρα για το οφσάιντ! Ζητά περιθώριο εκατοστών

O πρόεδρος της UEFA, Αλεξάντερ Τσέφεριν Αλεξάντερ Τσέφεριν ζητά την επανεξέταση των κανόνων για το οφσάιντ λόγω VAR!

Οριακά γκολ και τέρματα που ακυρώνονται για… χιλιοστά. Το VAR έχει δημιουργήσει “νέους κανόνες” στην Premier League, γεγονός που έχει βάλει σε σκέψεις τον Αλεξάντερ Τσέφεριν, να ζητήσει παραπάνω εκατοστά περιθώριο στην υπόδειξη των οφσάιντ.

Σε συνέντευξή του στη «Mirror» ο πρόεδρος της UEFA αναφέρθηκε, μεταξύ άλλων, στις περιπτώσεις των οριακών οφσάιντ. «Αν έχεις μεγάλη μύτη είσαι σε θέση οφσάιντ αυτές τις μέρες», ανέφερε χαρακτηριστικά και συνέχισε:

«Οι γραμμές που βλέπουμε (σ.σ. από το VAR), είναι σχεδιασμένες από τους ανθρώπους στο VAR, οπότε ενέχει μια υποκειμενικότητα η όλη διαδικασία. Οπότε, η πρότασή μας είναι -θα το συζητήσουμε και με τους διαιτητές μας – να υπάρξει μια ανεκτικότητα, ένα περιθώριο, 10-20 εκατοστών».

Παράλληλα, ο κ. Τσέφεριν κλήθηκε ν’ απαντήσει και για τον νέο κανονισμό με το χέρι και το τι θεωρείται παράβαση πλέον, απαντώντας: «Όλοι οι κορυφαίοι προπονητές των ευρωπαϊκών ομάδων και ο επικεφαλής διαιτητής της UEFA Ρομπέρτο Ροσέτι, έδειξαν μια φάση με χέρι.

Και ρώτησε (ο Ροσέτι): “Είναι χέρι ή όχι;”. Οι μισοί στην αίθουσα είπαν ναι και οι άλλοι μισοί είπαν όχι. Οπότε, πείτε μου πόσο ξεκάθαρος είναι αυτός ο κανόνας. Δεν ξέρουμε τίποτα».

Ποδόσφαιρο Τελευταίες ειδήσεις