Παρασκευή, 19 Απρ.
19oC Αθήνα

UEFA: Όρισε Τούρκους διαιτητές στο ματς του ΑΠΟΕΛ! Δυσφορία των Κυπρίων και αλλαγή της απόφασης

UEFA: Όρισε Τούρκους διαιτητές στο ματς του ΑΠΟΕΛ! Δυσφορία των Κυπρίων και αλλαγή της απόφασης

Μετά τα παράπονα και τη δυσφορία του ΑΠΟΕΛ για τον διορισμό Τούρκων διαιτητών στην αναμέτρηση με τη Ντουντελάνζ για το Europa League την Πέμπτη (28/11) η UEFA προχώρησε σε αντικατάστασή τους και έστειλε τον Ιταλό Τζιανλούκα Ρόκι.

Ο ΑΠΟΕΛ αντιμετωπίζει τη Ντουντελάνζ, την Πέμπτη (28/11), για την 5η αγωνιστική των ομίλων του Europa League, με την UEFA να ορίζει αρχικά Τούρκους διαιτητές και να προκαλεί τις αντιδράσεις της κυπριακής ομάδας αλλά στη συνέχεια να υπαναχωρεί στέλνοντας τον Ιταλό Ρόκι στη θέση τους. Συγκεκριμένα ο Χαλίς Οζκαχιά, με βοηθούς τους Τζεϊχούν Σεσιγκιουζέλ, Εκρέμ Καν και Αλπέρ Ουλουσόι είχαν οριστεί να διευθύνουν την αναμέτρηση.

Ο ΑΠΟΕΛ διαμαρτυρήθηκε μέσω επίσημης δήλωσης του προέδρου του, Νεκτάριου Πιταβίνου, ο οποίος είπε: “Υπάρχει ένα δεδομένο. Αν θυμάμαι καλά δεν προκύπτει άλλο παιχνίδι στην Ευρώπη κυπριακής ομάδας να διαιτητεύσουν Τούρκοι διαιτητές. Θα στείλουμε ένα ερώτημα στην ΟΥΕΦΑ αλλά δεν θεωρώ ωφέλιμο να προσθέσω κάτι άλλο. Είναι πρωτοφανές και είναι κάτι το οποίο μας έχει προβληματίσει. Υπάρχει ένα πολιτικό πρόβλημα και ένα πρόβλημα κατοχής. Φυσικά αυτό δεν σημαίνει ότι πολιτικοποιούμε το ποδόσφαιρο. Η ΟΥΕΦΑ πρέπει να έχει την ίδια προσέγγιση όπως κάνει με άλλες χώρες που έχουν προβλήματα. Θα αναμένουμε και εμείς την απόφαση της UEFA”.

Λίγo αργότερα η UEFA προχώρησε στην αντικατάσταση των Τούρκων διαιτητών, στέλνοντας τον κορυφαίο Ιταλό ρέφερι Τζιανλούκα Ρόκι για να διευθύνει το ματς , με βοηθούς τους Περέτι, Σενόνε, Βαλέρι.

Μετά από αυτό ο ΑΠΟΕΛ έσπευσε να ευχαριστήσει την κυπριακή ομοσπονδία για τη συμβολή της καθώς σε ανακοίνωση που εξέδωσαν οι “γαλαζοκίτρινοι” αναφερόταν: “Ευχαριστούμε την ΚΟΠ και τον πρόεδρο της Γιώργο Κούμα για την συμβολή του, στις συντονισμένες προσπάθειες που έγιναν σήμερα έτσι ώστε να γίνει εφικτή η αλλαγή στους διαιτητές του ευρωπαϊκού μας αγώνα. Ο ορισμός Τούρκων διαιτητών για πρώτη φορά σε αγώνα της ομάδας μας, μετά το 1974, ήταν ατυχής και χαιρόμαστε που η UEFA κατανοεί τον λόγο που ζητήσαμε την αλλαγή”.

Ποδόσφαιρο Τελευταίες ειδήσεις