Παρασκευή, 26 Απρ.
21oC Αθήνα

Βαλμπουενά: «Σωστή επιλογή ο Ολυμπιακός – Είναι σαν τη Μαρσέιγ»

Βαλμπουενά: «Σωστή επιλογή ο Ολυμπιακός – Είναι σαν τη Μαρσέιγ»
Intime.gr

Για μια ακόμα φορά, ο Ματιέ Βαλμπουνά μίλησε με τα καλύτερα λόγια για τον Ολυμπιακό, ενώ ανέφερε τα στοιχεία στους «ερυθρόλευκους» που του θυμίζουν… Μαρσέιγ.

Ο Βαλμπουενά παραχώρησε συνέντευξη στη «Parisien», αναφέρθηκε στο πως βιώνει την κατάσταση με τον κορονοϊό, αλλά και στην ανάγκη να ανταποδώσει στον Ολυμπιακό την εμπιστοσύνη που έχει εισπράξει από τους Πειραιώτες.

Πιο συγκεκριμένα, ο Βαλμπουενά μίλησε…

Για τα μέτρα λόγω του κορονοϊού: «Η κυβέρνηση ήταν πολύ υπεύθυνη. Έκλεισαν γρήγορα τα σχολεία, γίνονταν τεστ στο αεροδρόμιο. Ο κόσμος, που ταλαιπωρήθηκε τη δεκαετία με τη κρίση, λειτούργησε με ωριμότητα, πειθαρχία και σοβαρότητα. Η μάχη απέναντι στον κορονοϊό δεν έχει τελειώσει, αλλά με την υπευθυνότητα που υπάρχει, μπορούμε σιγά σιγά να βγούμε από το τούνελ».

Για το πρωτάθλημα: «Είμαστε 14 πόντους μπροστά. Αν το πρωτάθλημα διακοπεί, λογικά εμείς θα πάρουμε τον τίτλο. Τις επόμενες μέρες θα μάθουμε αν θα γίνουν τα πλέι οφ. Σε κάθε περίπτωση, 10 στις 14 ομάδες αυτή την επιθυμία έχουν».

Για το τι αλλάζει στο ποδόσφαιρο: «Τα πράγματα θα αλλάξουν. Θα καταλάβουν τώρα τα κλαμπ ότι οι μετεγγραφές δεν μπορούν να φτάσουν τόσο ψηλά; Αρχικά νομίζω ότι θα το καταλάβουν, αργότερα δεν είναι τόσο βέβαιο».

Για τη μετεγγραφή στον Ολυμπιακό: «Μετά από δύο χρόνια στη Φενέρμπαχτσε, ζούσα και ενέπνεα για μια αλλαγή. Ήρθα στον Ολυμπιακό που με ήθελε. Έκανα τη σωστή επιλογή. Εδώ είναι λίγο σαν τη Μαρσέιγ. Λόγω της ομάδας, λόγω αυτού που αντιπροσωπεύει, λόγω του παθιασμένου κόσμου, του πολιτισμού και της μεσογειακής αντίληψης».

Για το ότι παίζει σε αυτό το επίπεδο στα 35 του: «Για έναν παίκτη όπως εγώ, που καθυστέρησα να μπω στον κόσμο του επαγγελματικού ποδοσφαίρου, είναι απίθανο ότι μετράω πάνω από 100 παιχνίδια στο Champions League, τίτλους και συμμετοχές με την εθνική Γαλλίας. Έχω επίσης την ανάγκη να ανταποδώσω την εμπιστοσύνη που μου έχει δείξει ο Ολυμπιακός».

Ποδόσφαιρο Τελευταίες ειδήσεις