Τρίτη, 16 Απρ.
21oC Αθήνα

Βασιλειάδης: “Γι’ αυτό απαγόρευσα τις μετακινήσεις των οπαδών”

Βασιλειάδης: “Γι’ αυτό απαγόρευσα τις μετακινήσεις των οπαδών”
ΦΩΤΟ eurokinissi

Ο υφυπουργός Αθλητισμού, Γιώργος Βασιλειάδης, μίλησε στην κάμερα του Αθηναϊκού-Μακεδονικού Πρακτορείου Ειδήσεων για τους λόγους που τον ώθησαν να προχωρήσει στην απαγόρευση μετακίνησης των οπαδών των ΠΑΕ ΑΕΚ, Ολυμπιακός, Παναθηναϊκός και ΠΑΟΚ μέχρι το τέλος της σεζόν, αλλά και την παρουσία εισαγγελικών αρχών στους αγώνες τους, στη Super League.

«Διασφαλίζω την ομαλή διεξαγωγή και την προστασία των ομάδων», τόνισε ο υφυπουργός Αθλητισμού, εξηγώντας πως αν και ο ίδιος, ως φίλαθλος, δυσανασχετεί, δεν είχε άλλη λύση από τη στιγμή που «δεν μπορούμε να το διαχειριστούμε».

Ο υφυπουργός Αθλητισμού, Γιώργος Βασιλειάδης εξήγησε για την απόφασή του αυτή: «Όταν χρειάζεται να πάρεις τέτοιες αποφάσεις, δεν μπορείς να είσαι χαρούμενος, αλλά όταν αποδεικνύεται ότι δεν μπορούμε να διαχειριστούμε, όλοι μας… εγώ δεν θα βγάλω κι εμάς έξω από τον χορό αυτό- δεν μπορούμε να διαχειριστούμε ένα αθλητικό γεγονός, τότε δυστυχώς πρέπει να πάρουμε αυτά τα μέτρα. Προσπαθώ να διασφαλίσω την ηρεμία μέχρι το τέλος του πρωταθλήματος και να προστατεύσω τις ίδιες τις ομάδες, πέρα απ΄ όλα τ΄ άλλα. Ξέρω ότι θα υπάρξει κριτική, την κατανοώ… κι εγώ ως φίλαθλος δυσανασχετώ. Γνωρίζετε ότι η θέση μου είναι υπέρ της μετακίνησης των οπαδών, αλλά σε αυτή τη φάση φαίνεται ότι δεν μπορούμε να το διαχειριστούμε.

Επομένως, θα πρέπει να εξασφαλίσουμε την ομαλή διεξαγωγή του πρωταθλήματος και κυρίως την προστασία των ομάδων μας. Αυτό νομίζω ότι και οι ίδιες οι ομάδες πρέπει να το καταλάβουν. Μέσα από αυτή την κίνηση διασφαλίζονται και οι ίδιες. Το νέο νομικό-κανονιστικό  πλαίσιο της ΕΠΟ, υπό την καθοδήγηση της UEFA, είναι πολύ αυστηρό. Το είδα και τις προηγούμενες ημέρες με την τιμωρία του Ολυμπιακού. Είναι σαφές, διαυγές και αυστηρό. Επομένως, η ηρεμία είναι κάτι που ευνοεί τους πάντες. Ελπίζω να το καταλάβουν και οι θερμόαιμοι».

Ποδόσφαιρο Τελευταίες ειδήσεις