Πέμπτη, 18 Απρ.
23oC Αθήνα

“Βασίλισσα” της Ευρώπης! Στον τελικό για 3η συνεχή χρονιά η Ρεάλ Μαδρίτης [vids]

Ρεάλ Μαδρίτης
ΦΩΤΟ Reuters

Είναι “ανίκητη” στην Ευρώπη και το απέδειξε για μία ακόμη φορά. Έστω κι αν χρειάστηκε τα “δώρα” της Μπάγερν Μονάχου, η Ρεάλ Μαδρίτης, με το τελικό 2-2, προκρίθηκε στον τρίτο συνεχόμενο τελικό της και πάει να σπάσει κάθε ρεκόρ κατακτήσεων στο Champions League.

Με τον Καρίμ Μπενζεμά να πετυχαίνει δύο γκολ και να εκμεταλλεύεται κάθε λάθος στην άμυνα των Βαυαρών, η Ρεάλ Μαδρίτης πήρε το 2-2 από τη Μπάγερν και προκρίθηκε στον τελικό του Κιέβου, όπου θα έχει την ευκαιρία να γράψει ιστορία με το τρίτο της σερί ευρωπαϊκό τίτλο.

Το “πάλεψε” η Μπάγερν, αλλά το αδιανόητο λάθος του Ούλραϊχ στο 46ο λεπτό του αγώνα, αποδείχθηκε μοιραίο για τους Βαυαρούς, που είδαν και πάλι την ομάδα του Ζιντάν, να τους αποκλείει από τη διοργάνωση.

Το παιχνίδι

Η Μπάγερν έβαλε “φωτιά” στο ματς με το… καλημέρα, αφού μόλις στο τρίτο λεπτό του αγώνα, μετά από ωραία ομαδική ανάπτυξη και κακό διώξιμο του Σέρχιο Ράμος, έκανε το 0-1. Ο Κίμιχ ήταν αυτός που πήρε το “ριμπάουντ” μέσα στην περιοχή και με δυνατό σουτ, άνοιξε το σκορ, όπως και στο πρώτο παιχνίδι του Μονάχου.

Το Μπερναμπέου “πάγωσε”, όμως η Ρεάλ Μαδρίτης βγήκε στην επίθεση και σε μία από τις πρώτες καλές της ευκαιρίες κατάφερε να πετύχει και το γκολ της ισοφάρισης. Ο Μαρσέλο έκανε εξαιρετική προσπάθεια από αριστερά και η σέντρα του στο δεύτερο δοκάρι έπιασε στο “ύπνο” την άμυνα των Βαυαρών, με τον Μπενζεμά να κάνει εύκολα με κεφαλιά το 1-1, στο 11ο λεπτό.

https://twitter.com/RMCFHQ/status/991393368260296704

Το γκολ της Ρεάλ, δεν άλλαζε όμως κάτι στην υπόθεση πρόκριση, αφού η Μπάγερν ήθελε και πάλι, ένα ακόμη τέρμα για να περάσει εκείνη στον τελικό. Έτσι συνέχισε να πιέζει και να δημιουργεί προϋποθέσεις για γκολ. Παραλίγο να το πετύχει μάλιστα, αλλά ο Λεβαντόφσκι δεν κατάφερε να νικήσει από κοντά τον Νάβας και ο Χάμες Ροντρίγκες σε κενή εστία δεν κατάφερε να σπρώξει τη μπάλα στα δίχτυα.

https://twitter.com/Tootal_Football/status/991397142680997888

Το ημίχρονο έκλεισε έτσι στο 1-1, με τους παίκτες του Χάινκες να ζητούν πέναλτι στην τελευταία φάση του πρώτου μέρους, όταν η μπάλα βρήκε στο χέρι του Μαρσέλο μέσα στην περιοχή.

Το δεύτερο ημίχρονο ξεκίνησε με απίθανο τρόπο. Στην πρώτη φάση του παιχνιδιού ο Ούλραϊχ, έκανε τη… γκάφα της χρονιάς, δίνοντας την ευκαιρία στη Ρεάλ να πάρει το προβάδισμα. Ένα κακό γύρισμα της μπάλας από τον Τολισό, “μπέρδεψε” τον τερματοφύλακα των Γερμανών και προσπαθώντας την τελευταία στιγμή να αποφύγει το “έμμεσο”, άφησε τη μπάλα να περάσει μέσα από τα χέρια του, προσφέροντας το πιο εύκολο γκολ στην καριέρα του Μπενζεμά, για το 2-1 στο 46ο λεπτό.

https://twitter.com/Roromeo_MUFC10/status/991406162200354816

Το γκολ έφερε τη Ρεάλ ακόμα πιο κοντά στην πρόκριση και οι παίκτες της, έχοντας και την ψυχολογία, προσπάθησαν να τελειώσουν το ματς. Δεν κατάφεραν όμως να κάνουν το 3-1, με τον Ρονάλντο να χάνει τη μεγαλύτερη ευκαιρία στο 54ο λεπτό.

https://twitter.com/Tootal_Football/status/991406436914810882

Και αφού οι Μαδριλένοι δεν κατάφεραν να “σκοτώσουν” τη Μπάγερν, οι Βαυαροί μπήκαν και πάλι στο ματς. Από κόντρες μέσα στην περιοχή, η μπάλα στρώθηκε στο Χάμες Ροντρίγκες, ο οποίος με πλασέ κάτω από τα πόδια του Νάβας, έκανε το 2-2, βάζοντας “φωτιά” στην υπόθεση πρόκριση.

Με 30 λεπτά να απομένουν, η πρόκριση βρέθηκε στην “κόψη του ξυραφιού” και η Μπάγερν “πίεσε” μέχρι τέλους για το τρίτο γκολ που θα την έστελνε στον τελικό, αλλά βρήκε απέναντί της το Νάβας. Ο τερματοφύλακας των Μαδριλένων ήταν εκεί όταν το χρειάστηκε η ομάδα του και με καίριες αποκρούσεις, κράτησε το πολυπόθητο 2-2.

Έτσι, η Ρεάλ πήρε μία ακόμη σπουδαία πρόκριση επί των Βαυαρών… πελατών της και περιμένει να μάθει τον αντίπαλό της, από το Ρόμα-Λίβερπουλ, στον τελικό του Κιέβου. Εκεί θα διεκδικήσει μάλιστα τον τρίτο συνεχόμενο τίτλο της στο Champions League, κάτι που δεν έχει πετύχει ποτέ κάποια ομάδα στην ιστορία του θεσμού.

Οι συνθέσεις στο Ρεάλ Μαδρίτης – Μπάγερν Μονάχου

Ρεάλ: Κέιλορ Νάβας, Λούκας Βάθκεθ, Σέρχιο Ράμος, Βαράν, Μαρσέλο, Κόβατσιτς (73′ Καζεμίρο), Κρόος, Μόντριτς, Ασένσιο (88′ Νάτσο), Κριστιάνο Ρονάλντο, Μπενζεμά (72′ Μπέιλ).

Μπάγερν: Ούλραϊχ, Κίμιχ, Χούμελς, Ζούλε, Αλάμπα, Τολισό (75′ Βάγκνερ), Τιάγκο Αλκάνταρα, Χάμες Ροντρίγκες (84′ Χάβι Μαρτίνεθ), Τόμας Μίλερ, Ριμπερί, Λεβαντόβσκι.

Ποδόσφαιρο Τελευταίες ειδήσεις