Πέμπτη, 25 Απρ.
18oC Αθήνα

Βαθμολογία UEFA: Ο Ολυμπιακός έφερε την Ελλάδα κοντά στην Κύπρο!

Βαθμολογία UEFA: Ο Ολυμπιακός έφερε την Ελλάδα κοντά στην Κύπρο!
Intime

Ο Ολυμπιακός έβαλε… πλώρη για τους ομίλους του Champions League, με το 4-0 επί της Κράσνονταρ και βοήθησε την Ελλάδα να πλησιάσει την Κύπρο στη βαθμολογία της UEFA.

Ο Ολυμπιακός χάρισε πολύτιμους βαθμούς στην Ελλάδα, στην προσπάθεια που γίνεται να ξεπεράσει την Κύπρο στη βαθμολογία της UEFA.

Η νίκη των “ερυθρόλευκων” επί της Κράσνονταρ έδωσε στην Ελλάδα 200 βαθμούς. Η χώρα μας παραμένει μεν 16η με 23.700, ωστόσο μείωσε στους 1.300 βαθμούς τη διαφορά από τη 15η Κύπρο.

Ολυμπιακός – Κράσνονταρ: Κουνάει… σεντόνι! Θρυλική βραδιά που τον στέλνει στο Champions League

Μάλιστα, η διαφαινόμενη πρόκριση του Ολυμπιακού στους ομίλους του Champions League μπορεί να “σβήσει” τη διαφορά των δύο χωρών, στην περίπτωση που ο ΑΠΟΕΛ αποκλειστεί από τον Άγιαξ ( +800 βαθμούς).

Στόχος της Ελλάδας είναι να τερματίσει τουλάχιστον στη 15η θέση, προκειμένου από τη σεζόν 2021/22 να διατηρήσει πέντε ευρωπαϊκά εισιτήρια (δύο στα προκριματικά του Champions League, ένα στα προκριματικά του Europa League 1 και δύο στα προκριματικά του Europa League 2 που θα εισαχθεί εκείνη τη σεζόν).

Στην περίπτωση όμως που η Ελλάδα παραμείνει στη 16η θέση στη βαθμολογία της UEFA, ή υποχωρήσει κι άλλο, θα χάσει ένα ευρωπαϊκό εισιτήριο από τη σεζόν 2021/22 (θα εκπροσωπηθεί από μία ομάδα στα προκριματικά του Champions League, καμία σε αυτά του Europa League 1 και τρεις σε αυτά του Europa League 2).

Ποδόσφαιρο Τελευταίες ειδήσεις