Τετάρτη, 22 Μαΐ
22oC Αθήνα

Βίντι – ΑΕΚ: Ραντεβού στ’ αστέρια! “Φουλ” για τους ομίλους του Champions League με ιστορικό ρεκόρ

Βίντι – ΑΕΚ: Ραντεβού στ’ αστέρια! “Φουλ” για τους ομίλους του Champions League με ιστορικό ρεκόρ
ΦΩΤΟ eurokinissi

Μία “ανάσα” από την επιστροφή της στους ομίλους του Champions League βρίσκεται η ΑΕΚ. Η ομάδα του Μαρίνου Ουζουνίδη πέρασε αλώβητη από τη “Groupama Arena”, επικρατώντας της Βίντι με 2-1, στο πρώτο μεταξύ τους παιχνίδι για τα πλέι οφ της κορυφαίας διασυλλογικής διοργάνωσης.

Δείτε το LIVE του Βίντι – ΑΕΚ

Η ΑΕΚ ετοιμάζεται για την… εκτόξευση στ’ αστέρια. Η ομάδα του Μαρίνου Ουζουνίδη έκανε αποφασιστικό βήμα πρόκρισης στους ομίλους του Champions League, φεύγοντας με το “διπλό” (1-2) από την έδρα της Βίντι. Η Ένωση καλείται πλέον μπροστά στον κόσμο της στη ρεβάνς του ΟΑΚΑ (28/8, 22:00) να “σφραγίσει” την επιστροφή της στην κορυφαία διασυλλογική διοργάνωση.

Όλα τα είχε το παιχνίδι στην Ουγγαρία. Τρία γκολ, δύο αποβολές και πολύ ξύλο ειδικά στο πρώτο ημίχρονο. Ο Κλωναρίδης άνοιξε το σκορ για το “Δικέφαλο”, ο Μπακασέτας διπλασίασε τα τέρματα της Ένωσης ενώ ο Λάζοβιτς μείωσε στο 67′, διαμορφώνοντας το τελικό 1-2.

Οι δύο ομάδες ολοκλήρωσαν το παιχνίδι με 10 παίκτες, καθώς ο Χούστι στο πρώτο ημίχρονο κι ο Μπακασέτας στο δεύτερο αποβλήθηκαν με απευθείας κόκκινη κάρτα.

Η ΑΕΚ έμεινε αήττητη για 13ο συνεχόμενο ματς στην Ευρώπη, επίτευγμα που αποτελεί ρεκόρ στα χρονικά των ελληνικών ομάδων σε διεθνείς διοργανώσεις.

Έτσι ξεκίνησε η ΑΕΚ

Ο αγώνας

Οι δύο ομάδες μπήκαν με σκοπό να μην δεχτούν γκολ στα πρώτα λεπτά της αναμέτρησης. Οι φάσεις στο ξεκίνημα ήταν με το σταγονόμετρο, με την Ένωση να μην απειλείται καθόλου, αλλά ούτε να δημιουργεί κάποια κλασική ευκαιρία για γκολ.

Τα δεδομένα άλλαξαν στο 23′, όταν η Βίντι έμεινε με 10 παίκτες. Ο Χούστι έκανε επικίνδυνη προβολή στον Μπακασέτα κι αποβλήθηκε με απευθείας κόκκινη κάρτα. Αυτή η εξέλιξη έφερε… νεύρα στους Ούγγρους, οι οποίοι έπαιζαν… ξύλο μέχρι το τέλος του πρώτου ημιχρόνου. Οι γηπεδούχοι έπαιζαν στα όρια όλες τις φάσεις, την ώρα που οι φιλοξενούμενοι άρχισαν να ζωγραφίζουν στον αγωνιστικό χώρο με παίκτη παραπάνω.

Η ΑΕΚ πήρε τον απόλυτο έλεγχο του αγώνα και στο 35′ μετουσίωσε την κυριαρχία της σε γκολ. Έπειτα από τρομερή ενέργεια του Χουλτ και πάσα στον Μπακασέτα, ο τελευταίος έκανε το σουτ, ο Κόβασικ δεν απέκρουσε σταθερά κι ο Κλωναρίδης πρόλαβε τους αμυντικούς και πήρε το… ριμπάουντ για να γράψει από κοντά το 0-1.

Οι παίκτες της ΑΕΚ πήραν «φτερά», ήταν πολύ ανώτεροι αλλά κινδύνεψαν από μια πολύ μεγάλη ευκαιρία της Βίντι, όταν ο Φιόλα στο 39΄ σε εξ επαφής κεφαλιά έστειλε τη μπάλα πάνω στον Μπάρκα. Η Ένωση πίεσε για το 0-2 πριν το ημίχρονο, αλλά δεν κατάφερε να το κάνει, παρότι από ένα σημείο του αγώνα και μετά, ότι επίθεση έκανε μύριζε… γκολ.

Ιδανικό ξεκίνημα στο δεύτερο ημίχρονο

Με την έναρξη του δεύτερου μέρους, ο Τάσος Μπακασέτας έγραψε το 0-2 με δυνατό σουτ, το οποίο βρήκε σε αμυντικούς της Βίντι. Ο Έλληνας άσος από “ήρωας” πήγε να γίνει “μοιραίος” στο 53′, αφού αποβλήθηκε για επικίνδυνο μαρκάρισμα στο Νεγκό. Πανομοιότυπη φάση με αυτή του Χούστι στο πρώτο ημίχρονο, συνεπώς ορθά έπραξε ο διαιτητής και πήρε την ίδια απόφαση.

Οι δύο ομάδες ήρθαν στα ίσια τους, ωστόσο η Βίντι πήρε ψυχολογία κι άρχισε να σφυροκοπά την “κιτρινόμαυρη” άμυνα. Η ΑΕΚ οπισθοχώρησε κι έδωσε την μπάλα τους Ούγγρους, οι οποίοι πίεζαν ασφυκτικά για το γκολ.

Στο 68′ ο Λαμπρόπουλος στραβοπάτησε, με τον Λάζοβιτς να τον περνά, να βγαίνει απέναντι στον Μπάρκα και να μειώνει σε 1-2. Οι γηπεδούχοι άρχισαν να πιέζουν ακόμα περισσότερο, αυτή τη φορά για την ισοφάριση, ωστόσο δεν κατάφεραν να παραβιάσουν εκ νέου την “κιτρινόμαυρη” εστία.

Η μεγαλύτερη φάση που έχασαν σημειώθηκε στο 78′, όταν μετά από σουτ του Στοπίρα, η μπάλα έφτασε στον Νεγκό, ο οποίος σε κενή εστία από το μισό μέτρο πλάσαρε έξω.

Τελικά, η ΑΕΚ κατάφερε να κρατήσει το προβάδισμα μέχρι το τέλος και να κάνει το αποφασιστικότερο βήμα για πρόκριση στους ομίλους του Champions League.

Οι συνθέσεις του Βίντι – ΑΕΚ

ΒΙΝΤΙ (Μάρκο Νίκολιτς): Κόβασικ, Φιολα, Γιουχάς, Βινίσιους, Στοπίρα, Νικόλοφ (54΄ Μάρκο Σέποβιτς), Χάτζιτς, Νεγκό, Κόβατς, Χούστι, Λάζοβιτς.

ΑΕΚ (Μαρίνος Ουζουνίδης): Μπάρκας, Μπακάκης, Οικονόμου, Λαμπρόπουλος, Χουλτ, Γαλανόπουλος (66΄ Άλεφ), Σιμόες, Γκάλο, Μπακασέτας, Μάνταλος, Κλωναρίδης (81΄ Λόπες), Λιβάγια (86΄ Πόνσε).

Διαιτητής Τζανλούκα Ρόκι (Ιταλία)
Κίτρινες: Λάζοβιτς, Νεγκό – Κλωναρίδης, Γαλανόπουλος
Κόκκινη: Χούστι (23΄) – Μπακασέτας (53΄)

Ποδόσφαιρο Τελευταίες ειδήσεις