Πέμπτη, 25 Απρ.
22oC Αθήνα

Βίντι – ΠΑΟΚ: Κάκιστος ο Δικέφαλος και στην Ουγγαρία! Χάνεται η πρόκριση

Βίντι – ΠΑΟΚ: Κάκιστος ο Δικέφαλος και στην Ουγγαρία! Χάνεται η πρόκριση
ΦΩΤΟ eurokinissi

Ο ΠΑΟΚ πραγματοποίησε απογοητευτική εμφάνιση και στη Βουδαπέστη, με αποτέλεσμα να ηττηθεί (1-0) για δεύτερη σερί φορά από τη Βίντι, για τη φάση των ομίλων του Europa League. Απομακρύνεται η πρόκριση για την ομάδα του Λουτσέσκου.

Δείτε το LIVE του αγώνα

Την πρώτη, αλλά πολύ σημαντική απώλεια εκτός Ελλάδας φέτος, υπέστη ο ΠΑΟΚ στην Βουδαπέστη. Η ομάδα του Ράζβαν Λουτσέσκου ήταν απογοητευτική και πάλι απέναντι στους Ούγγρους, με αποτέλεσμα να ηττηθεί με 1-0, για την τέταρτη αγωνιστική της φάσης των ομίλων του Europa League.

Οι Θεσσαλονικείς πλέον χάνουν μεγάλο μέρος των ελπίδων τους για την πρόκριση στην συνέχεια της διοργάνωσης, δεδομένου και του ότι την επόμενη αγωνιστική η ελληνική ομάδα αντιμετωπίζει την Τσέλσι στο Λονδίνο.

Το γκολ που έκρινε την αναμέτρηση σημείωσε στο 50′ ο Μιλάνοφ με καρφωτή κεφαλιά μέσα από την περιοχή του Πασχαλάκη. Αυτή ήταν η τρίτη ήττα του ΠΑΟΚ στη φετινή διοργάνωση και η δεύτερη σερί από τη Βίντι, η οποία δεν δέχθηκε καμία καθαρή φάση από τον Δικέφαλο του Βορρά.

Στο άλλο παιχνίδι του ομίλου, η Τσέλσι επικράτησε της Μπάτε Μπορίσοφ με 1-0 στη Λευκορωσία κι έφτασε στους 12 βαθμούς, έχοντας το απόλυτο στις νίκες.

Η κατάταξη στον όμιλο του Δικεφάλου του Βορρά

1. Τσέλσι 12 (6-1)
2. Βίντι 6 (3-3)
3. ΠΑΟΚ 3 (4-5)
4. ΜΠΑΤΕ 3 (4-8)

Ο αγώνας

Ο ΠΑΟΚ μπήκε δυνατά στον αγωνιστικό χώρο, έχοντας τον απόλυτο έλεγχο του αγώνα. Ο Δικέφαλος του Βορρά κυκλοφορούσε την μπάλα, με τη Βίντι να περιορίζεται σε παθητικό ρόλο. Ωστόσο η ομάδα του Λουτσέσκου αδυνατούσε να φανεί απειλητική και να δημιουργήσει ευκαιρίες για γκολ.

Το ελληνικό σύνολο απείλησε με μια στημένη φάση, από κόρνερ με κεφαλιά του Κρέσπο, αλλά τίποτα παραπάνω. Οι παίκτες της Βίντι άρχισαν να βγαίνουν από την άμυνα τους, μάλιστα, μετά το 30ο λεπτό, χωρίς να φτιάξουν πάντως την μεγάλη φάση. Το 0-0 του πρώτου ημιχρόνου αντικατόπτριζε πλήρως την εικόνα του αγώνα.

Το δεύτερο ημίχρονο ξεκίνησε με τον χειρότερο τρόπο για τον ΠΑΟΚ. Στο 50’ ο Βέρνμπλουμ έκανε μια κακή πάσα προς το κέντρο, ο Βινίσιους έκλεψε και αφού άλλαξε την μπάλα, μπήκε στην περιοχή από τα αριστερά, έκανε σέντρα ακριβείας στο πρώτο δοκάρι για το κεφάλι του Μιλάνοφ, ο οποίος έστειλε την μπάλα στα δίχτυα του Πασχαλάκη με καρφωτή κεφαλιά.

Ο Λουτσέσκου έριξε στο παιχνίδι τους Μπίσεσβαρ, Ακπόμ και Ουάρντα, προκειμένου να βρει το γκολ της ισοφάρισης, αλλά οι Θεσσαλονικείς δεν μπόρεσαν να βγάλουν καθαρή φάση για γκολ.

Ο ΠΑΟΚ ανέβασε την πίεση του και πολιόρκησε τα τελευταία λεπτά την εστία της Βίντι, ωστόσο δεν μπόρεσε να στείλει την μπάλα προς το τέρμα, με τις περισσότερες προσπάθειες να φεύγουν αρκετά άουτ. Έτσι, οι Ούγγροι κράτησαν το προβάδισμα μέχρι τέλους και πανηγύρισαν τη δεύτερη σερί νίκη τους επί του Δικεφάλου του Βορρά.

Οι συνθέσεις των ομάδων

Βίντι: Κόβατσικ, Πάουλο Βινίσιους, Φιόλα, Χάτζιτς, Χούσζτι (68’ Κόβατς), Νεγκό, Πατκάι, Στόπιρα, Γιουχάζ, Στσέποβιτς (77′ Χότζιτς), Μιλάνοφ (58’ Νικόλοφ)

ΠΑΟΚ: Πασχαλάκης, Τόσκα, Κρέσπο, Βαρέλα, Μάτος, Βέρνμπλουμ, Σάκχοφ, Ζαμπά (70’ Ουάρντα), Λημνιός (60’ Μπίσεσβαρ), Ελ Καντουρί (63’ Άκπομ), Πρίγιοβιτς

Ποδόσφαιρο Τελευταίες ειδήσεις