Σάββατο, 20 Απρ.
20oC Αθήνα

Βόλος – ΑΕΚ: Αλλαγμένη, πιεστική, εξαιρετική! “Τριάρα” πριν τον Ολυμπιακό

ΑΕΚ
ΦΩΤΟ intime

Ο Μάσιμο Καρέρα ανανέωσε την 11άδα της ΑΕΚ -ενόψει Ολυμπιακού- και οι παίκτες του ανταποκρίθηκαν, φεύγοντας από το Βόλο με ένα εύκολο “διπλό” (3-1). Πολύ καλό το ντεμπούτο του Σιμάνσκι σε άμυνα και επίθεση. Εξαιρετικοί Αλμπάνης και Λόπες. “Φτιαγμένη” θα υποδεχθεί η Ένωση τον Ολυμπιακό.

Κλωναρίδης, Αλμπάνης, Σιμάνσκι, Σαμπανάτζοβιτς βασικοί. Ο Μάσιμο Καρέρα ξεκούρασε παίκτες ενόψει Ολυμπιακού, αλλά είδε τους παίκξτες της ΑΕΚ να “πνίγουν” το Βόλο και να περνάνε με ένα… χαλαρό 3-1. του 14 διαφορετικούς σκόρερ έφτασε η Ένωση στη φετινή Superleague, λίγες ημέρες πριν υποδεχθεί τον Ολυμπιακό.

Δείτε ΕΔΩ το LIVE του αγώνα

Η ΑΕΚ είχε την κατοχή της μπάλας στα πρώτα λεπτά, περιόρισε στο… ελάχιστο τις επιθετικές προσπάθειες του Βόλου (έκανε πολύ καλή δουλειά ο Σιμάνσκι), κέρδισε μέτρα προς την περιοχή των γηπεδούχων και μόλις στο 7′ κατάφερε να ανοίξει το σκορ. Από εξαιρετική εκτέλεση κόρνερ του Λόπες, ο Οικονόμου έπιασε μια κεφαλιά “τούβλο” από το ύψος του πέναλτι και έστειλε την μπάλα στα δίχτυα για το 0-1!

Ο Βόλος έδειξε να ισορροπεί το ματς και να πλησιάζει με αξιώσεις τα αντίπαλα καρέ. Σε εκείνο το σημείο όμως η ΑΕΚ “χτύπησε” και πάλι, κάνοντας το 0-2. Η Ένωση βγήκε στην αντεπίθεση, ο Κλωναρίδης σέντραρε από αριστερά, ο Φεράρι απέτυχε να διώξει σωστά την μπάλα και ο Αλμπάνης -που επωφελήθηκε- πλάσαρε εύκολα από κοντά τον Γκαραβέλη!

Ο Νταμιάν Σιμάνσκι άφησε πολύ καλές εντυπώσεις, παίρνοντας πρωτοβουλίες, πιέζοντας και βοηθώντας και στην επίθεση. Μάλιστα, στο 31′ ζήτησε πέναλτι, σε μια φάση που την έλεγξε ο ίδιος ο διαιτητής στο VAR. Ο Πολωνός μπήκε από δεξιά στην περιοχή και έπειτα από τάκλιν του Δημόπουλου έπεσε στο έδαφος. Ο διαιτητής όμως δεν έδωσε κάποια παράβαση. Μέχρι το τέλος του πρώτου 45λέπτου, οι “κιτρινόμαυροι” δεν είδαν την εστία τους να κινδυνεύει. Μάλιστα, στο 45+2′ ο Γκαραβέλης έδιωξε με δυσκολία σε κόρνερ το φαλτσαριστό σουτ του Αλμπάνη.

Η ΑΕΚ είχε το… πόδι στο γκάζι και στα πρώτα λεπτά της επανάληψης, φτάνοντας στο 52′ στο 0-3. Σιμάνσκι και Λόπες συνεργάστηκαν εξαιρετικά, ο Πορτογάλος έβγαλε την μπαλιά από τα αριστερά και ο Κλωναρίδης πετάχτηκε στην καρδιά της αντίπαλης περιοχής και σκόραρε με προβολή. Οι “κιτρινόμαυροι” συνέχισαν να πιέζουν και έχασαν σημαντικές ευκαιρίες με τον Ντέλετιτς (με το που μπήκε στο ματς “άγγιξε” το γκολ στο 65′ και στο 67′).

https://twitter.com/AEK_FC_OFFICIAL/status/1220024465842679808

Μέχρι τη λήξη του αγώνα, η ΑΕΚ συνέχισε να έχει επιθετική φιλοσοφία, αλλά το φινάλε του (89′) την βρήκε να δέχεται το… γκολ της τιμής από τον Γκουαρατσένα (1-3 με κοντινή κεφαλιά).

 

Ποδόσφαιρο Τελευταίες ειδήσεις