Σάββατο, 27 Απρ.
17oC Αθήνα

Οι “βόμβες” του Ζοάο Πέδρο για ΑΠΟΕΛ κι η απολογία του!

Οι “βόμβες” του Ζοάο Πέδρο για ΑΠΟΕΛ κι η απολογία του!

“Βόμβες” από τον Ζοάο Πέδρο. Ο άσος του Απόλλωνα Λεμεσού μίλησε σε πορτογαλικό Μέσο, τονίζοντας ότι ο ΑΠΟΕΛ ελέγχει τα παιχνίδια με τις μικρότερες ομάδες.

Ο Ζοάο Πέδρο παραχώρησε συνέντευξη σε Μέσο της Πορτογαλίας, τονίζοντας ότι ο ΑΠΟΕΛ ελέγχει τα παιχνίδια με τις μικρότερες ομάδες, κι έτσι δυσκολεύει το έργο των υπόλοιπων ομάδων για την κατάκτηση του κυπριακού πρωταθλήματος.

Όσα δήλωσε ο άσος του Απόλλωνα Λεμεσού

«Αισθάνθηκα πως η Μπράγκα δεν με υπολόγιζε. Είχα πρόταση από τον Πέδρο Εμανουέλ που ήταν τότε προπονητής του Απόλλωνα. Δεν είχα ξαναπαίξει στο εξωτερικό, αλλά αποφάσισα να ρισκάρω. Πήγα για ένα χρόνο δανεικός στην Κύπρο, αφού έτσι ήξερα πως αν κάτι πήγαινε στραβά θα επέστρεφα στη Μπράγκα. Προσπάθησε πολύ η Μορεϊρένσε για να μείνω στην Πορτογαλία, αλλά ήθελα να δοκιμάσω στο εξωτερικό και το γεγονός ότι θα είχα Πορτογάλο προπονητή με βοήθησε. Δεν μιλούσα αγγλικά, δεν ήξερα κανέναν. Ο Πέδρο Εμανουέλ μου μίλησε με πολύ καλά λόγια για την ομάδα, μίλησα με την οικογένειά μου και τώρα είμαι χαρούμενος με την απόφασή μου. Στην Πορτογαλία είναι πιο χαμηλά τα συμβόλαιο κι αυτός ήταν επίσης ένας λόγος», είπε αρχικά.

Για την Κύπρο και το κυπριακό πρωτάθλημα: «Η Λεμεσός είναι η ωραιότερη πόλη της Κύπρου, χωρίς αμφιβολία. Στα ντέρμπι υπάρχει πάντα ωραία ατμόσφαιρα. Οι φίλαθλοι ζουν το ποδόσφαιρο με τρόπο διαφορετικό από ό,τι είχα συνηθίσει. Αισθάνομαι την αγάπη όλου του κόσμου, αν και υπάρχουν και προβλήματα. Για παράδειγμα το παιχνίδι ΑΕΛ – ΑΠΟΕΛ διεκόπη για μία ώρα, γιατί πετούσαν κροτίδες. Πέρυσι οι οπαδοί της Ανόρθωσης μπήκαν στο γήπεδο και κερδίσαμε τους τρεις βαθμούς στα χαρτιά. Συμβαίνουν κι αυτά πού και πού.

Υπάρχουν ομάδες που όταν δεν έχουν κάποιο στόχο, δίνουν τα παιχνίδια. Είναι κάτι που υπάρχει εδώ στο ποδόσφαιρο και ίσως λίγο περισσότερο από ό,τι σε άλλα πρωταθλήματα. Ξέρουμε ότι είναι δύσκολο να αντιμετωπίσεις τον ΑΠΟΕΛ, γιατί ξέρουμε ότι ελέγχει κάποια παιχνίδια με μικρότερες ομάδες. Ξεκινήσαμε με δύο στόχους φέτος, να μπούμε στους ομίλους του Europa League και να κατακτήσουμε το πρωτάθλημα, κάτι που ο πρόεδρος επιθυμεί από τότε που ανέλαβε, εδώ και πέντε χρόνια. Είμαστε σε καλό δρόμο, στην τέταρτη θέση, 4 βαθμούς από την κορυφή».

Για την πορεία στην Ευρώπη: «Η κλήρωση στο Europa League δεν ήταν καλή, αλλά πήραμε τρεις βαθμούς με τρεις ισοπαλίες. Ο απολογισμός ήταν θετικός. Δεν ήμασταν τυχεροί όμως στην κλήρωση. Είναι αλήθεια ότι δεν αντιμετωπίσαμε την καλύτερη Έβερτον, αλλά είναι πάντα δύσκολος αντίπαλος, μας έτυχε όμως η Λιόν, μία ομάδα γεμάτη ταλέντο, και η Αταλάντα, κατά τη γνώμη μου η καλύτερη ομάδα του ομίλου. Είχαμε αμέτρητες ευκαιρίες, αλλά μας έλειψε η εμπειρία».

Για το μέλλον του: «Ανανέωσα πρόσφατα για τρία χρόνια, αλλά σκέφτομαι την επιστροφή στην Πορτογαλία για να κλείσω εκεί την καριέρα μου. Κάποια στιγμή, αργότερα, θέλω να γυρίσω στη Μορεϊρένσε. Ο πρόεδρος το γνωρίζω και αγαπώ πολύ την ομάδα. Θα δείξει όταν έρθει ο καιρός τι θα γίνει, χωρίς να αποκλείω κάτι άλλο για το μέλλον».

Όπως ήταν φυσικό, ο ΑΠΟΕΛ αντέδρασε και του ζήτησε να ανακαλέσει.

Η ανακοίνωση του ΑΠΟΕΛ

“Σχετικά με δηλώσεις του ποδοσφαιριστή João Pedro

Επειδή δεν έχουμε καμία πρόθεση να οξύνουμε το κλίμα και να μπούμε σε αντιπαράθεση με τον Απόλλωνα λόγω δηλώσεων του ποδοσφαιριστή του João Pedro, σε πορτογαλικό μέσο και συγκεκριμένα στην ιστοσελίδα http://www.maisfutebol.iol.pt όπου αναφέρει επί λέξει, πως ο ΑΠΟΕΛ ελέγχει αγώνες απέναντι σε ομάδες που δεν έχουν κίνητρα, καλούμε τον ποδοσφαιριστή να προβεί σε δημόσια απολογία στα ΜΜΕ. Αν αυτό δεν γίνει τότε είναι ξεκάθαρο ότι οι αρμόδιες αρχές πρέπει να παρέμβουν και να ερευνήσουν την κατηγορία του ποδοσφαιριστή.

Ταυτόχρονα βεβαίως είναι και ευθύνη της ΚΟΠ να κρίνει αν οι δηλώσεις του ποδοσφαιριστή Joao Pedro εμπίπτουν σε υφιστάμενο άρθρο των πειθαρχικών κανονισμών της ΚΟΠ όπου προβλέπεται αποκλεισμός ποδοσφαιριστή που προέβη σε τέτοιου περιεχομένου δηλώσεις για περίοδο τουλάχιστον 12 μηνών.

Θα αναμένουμε την δημόσια απολογία του ποδοσφαιριστή εντός των επόμενων 24 ωρών ειδάλλως θα προβούμε σε καταγγελία επιφυλάσσοντας όλα τα νόμιμα μας δικαιώματα”.

Λίγο αργότερα, ο Ζοάο Πέδρο έκανε μία διευκρινιστική δήλωση, ζητώντας συγγνώμη από τον ΑΠΟΕΛ κι υποστηρίζοντας πως υπήρξε διαστρέβλωση των λεγομένων του.

“Μετά λύπης μου ενημερώθηκα το πρωί της Τρίτης (09/01) από τον ηλεκτρονικό τύπο εδώ στην Κύπρο για το νόημα των δηλώσεων που έκανα τις προηγούμενες ημέρες στην πατρίδα μου.

Αυτά τα οποία έχουν μεταφερθεί δεν τα έχω αναφέρει ποτέ, έχουν διαστρεβλωθεί και δεν με αντιπροσωπεύουν ούτε σαν άτομο ούτε σαν επαγγελματία ποδοσφαιριστή.

Έχω ήδη επικοινωνήσει με τον δημοσιογράφο στον οποίο παραχώρησα την συνέντευξη για να διαμαρτυρηθώ και να του επεξηγήσω ότι τα όσα μετέφερε δεν ήταν ορθά. Ενώ του ζήτησα πριν δημοσιοποιήσει την συνέντευξη να μου την αποστείλει να την διαβάσω, παρέλειψε να το πράξει με αποτέλεσμα να μεταφέρει λανθασμένα μηνύματα, τα οποία ουδόλως με εκφράζουν.

Σε καμία απολύτως περίπτωση δεν ήθελα να θίξω ούτε τον ΑΠΟΕΛ ούτε οποιαδήποτε άλλη ομάδα αλλά ούτε και το κύρος και την αξιοπιστία του πρωταθλήματος στο οποίο αγωνίζομαι εδώ και τρία χρόνια.

Απολογούμαι για την οποιαδήποτε αναστάτωση προκάλεσε η παρερμηνεία και η λανθασμένη δημοσίευση των δηλώσεων μου”, ανέφερε ο άσος του Απόλλωνα Λεμεσού.

Ποδόσφαιρο Τελευταίες ειδήσεις