Πέμπτη, 25 Απρ.
18oC Αθήνα

Βοσνία – Ελλάδα: “Τρελή” εθνική! Έβγαλε… ψυχή! Έσβησε τον “εφιάλτη”

Βοσνία – Ελλάδα: “Τρελή” εθνική! Έβγαλε… ψυχή! Έσβησε τον “εφιάλτη”
ΦΩΤΟ Reuters

Μας… αρρώστησε στο πρώτο ημίχρονο με το τραγικό της πρόσωπο, αλλά μας έφτιαξε την βραδιά με το πάθος που έβγαλε στην επανάληψη. Η Εθνική Ελλάδας επέστρεψε από την “κόλαση” του 2-0 στην έδρα της Βοσνίας και έφυγε με το βαθμό από τη Ζένιτσα (2-2). Μεγάλη εμφάνιση από τον Κώστα Φορτούνη – Κρίσιμο σημείο η αποβολή του Πιάνιτς.

Δείτε ΕΔΩ το LIVE του αγώνα

Πέρασε το crash test, αν και μας.. έβγαλε τη ψυχή. Αυτή η εθνική Ελλάδας έδειξε πως μπορεί να “λυγίσει” μόνο από τον κακό της εαυτό. Η ομάδα του Άγγελου Αναστασιάδη δέχθηκε την γιούχα των οπαδών της Βοσνίας, “πλήρωσε” το κακό πρόσωπο που εμφάνισε στο πρώτο ημίχρονο (κάκιστη και η δική του προσέγγιση, αλλά διόρθωσε αρκετά πράγματα στην επανάληψη), αφού βρέθηκε να χάνει με 2-0, αλλά έβγαλε απίστευτη αντίδραση.

Η “Γαλανόλευκη” εκμεταλλεύτηκε την αποβολή του Πιάνιτς, είδε τον Φορτούνη να κάνει τα… μαγικά του στην επανάληψη και έφτασε στο τελικό 2-2. Μείωσε με πέναλτι το “δεκάρι” της Ελλάδας, ενώ ο Κολοβός της έδωσε το βαθμό, με το πρώτο του γκολ στην ανδρών.

Έτσι, η Εθνική Ελλάδας βρίσκεται στη δεύτερη θέση στον 10ο προκριματικό όμιλο του Euro 2020 (4 β. όσους και η Βοσνία) και πλέον έχει κάθε δικαίωμα να ελπίζει για τη 2η θεση που δίνει… πρόκριση!

 

Το παιχνίδι…

Ο Άγγελος Αναστασιάδης “φόρτωσε” μεσοαμυντικά την εθνική, περιμένοντας μεγάλη πίεση από τη Βοσνία (από τα πρώτα λεπτά είχε την κατοχή της μπάλας). Οι γηπεδούχοι επέβαλαν το ρυθμό τους, πήραν δύναμη από το φανατισμένο κοινό τους, εκμεταλλεύτηκαν την ασυνεννοησία που παρουσίασαν οι διεθνείς και στο 15λεπτο έφτασαν να προηγούνται με 2-0.

Στο 10′ η άμυνα της Εθνικής Ελλάδας είχε τραγική αντίδραση σε μια εκτέλεση κόρνερ, ο Βίστσα βρέθηκε εντελώς αμαρκάριστος στο ύψος της μεγάλης περιοχής, το πρώτο σουτ του κόντραρε στον Ζέκα, αλλά το δεύτερο κατέληξε στα δίχτυα για το 1-0.

Πέντε λεπτά αργότερα, ο Πιάνιτς εκτέλεσε ένα μακρινό φάουλ, είχε μπροστά του μόνο τον Ζέκα για τείχος και με τα φάλτσα που έδωσε, άφησε… άγαλμα τον Βλαχοδήμο για το 2-0. Άξιο αναφοράς, πως το συγκεκριμένο φάουλ εκτελέστηκε δύο φορές. Η Βοσνία πέτυχε γκολ και στην πρώτη προσπάθεια, αλλά ακυρώθηκε, επειδή ο διαιτητής δεν είχε δώσει την άδεια του να εκτελεστεί το “στημένο”.

Η Εθνική Ελλάδας συνέχισε να μην εμπνέει σιγουριά στην άμυνα της, αλλά η μεταφορά του Κουρμπέλη από τα σέντερ μπακ στο κέντρο βελτίωσε την εικόνα της και βοήθησε στο να χάσει την πρώτη της μεγάλη ευκαιρία στο 22′. Ο παίκτης του Παναθηναϊκού έβγαλε τη διαγώνια πάσα στον Μπακάκη, που με το κοντρόλ που έκανε έφερε την μπάλα μπροστά του, έδωσε έτοιμο γκολ στον Φορτούνη, αλλά αυτός σημάδεψε ψηλά άουτ

Οι Βόσνιοι σταμάτησαν να φτάνουν με την ίδια ευκολία στη μεγάλη περιοχή της Εθνικής Ελλάδας, αν και οι γραμμές των διεθνών είχαν μεγάλες αποστάσεις. Οι παίκτες του Αναστασιάδη κράτησαν περισσότερο στην κατοχή τους την μπάλα μέχρι το τέλος του πρώτου μέρους, Κούτρης και Μπακάκης πήραν προσπάθειες, αλλά ο Σέχιτς δεν… ίδρωσε. Μάλιστα, στο 44′ ο Ζέκα απομάκρυνε με το κεφάλι μια επικίνδυνη σέντρα, “καλύπτοντας” έτσι την κακή αντίδραση του Βλαχοδήμου.

Θέλοντας να κάνει πιο γρήγορη και επιθετική την Εθνική Ελλάδας, ο Άγγελος Αναστασιάδης πέρασε τον Μασούρα (ξεχώρισε κόντρα στο Λιχτενστάιν) στη θέση του Μπουχαλάκη. Η “Γαλανόλευκη” είχε στην κατοχή της την μπάλα, κέρδισε μέτρα προς τα αντίπαλα καρέ (ο Φορτούνης πήρε αρκετές πρωτοβουλίες), αλλά έδειξε πρόβλημα στην τελική πάσα.

Η Βοσνία έπαιξε έξυπνα, έκλεισε τους διαδρόμους προς τα καρέ της, ενώ έστειλε την μπάλα πολλές φορές στα πόδια του Βίστσα, που έτρεξε ασταμάτητα από τη δεξιά πτέρυγα. Μέσα σε δύο λεπτά όμως τα πράγματα άλλαξαν υπέρ της “Γαλανόλευκης”. Στο 63′ ο Σούνιτς πάτησε τον Φορτούνη εντός περιοχής, ο διαιτητής έδειξε πέναλτι και το δεκάρι της Εθνικής Ελλάδας ευστόχησε για το 2-1.

Στο 65′ όμως η Ελλάδα απέκτησε το αριθμητικό πλεονέκτημα. Ο Πιάνιτς βρήκε τον Ζέκα με τις τάπες στη γάμπα και ο Ντάνι Μακέλι έδειξε την κόκκινη κάρτα στον μεσοεπιθετικό της Βοσνίας.

Παρά την άμεση είσοδο του Κολοβού, η Εθνική δεν μπόρεσε να εκμεταλλευτεί άμεσα την αριθμητική της υπεροχή. Μάλιστα, στο 69′ ο ο Κολάσινατς βγήκε τετ-α-τετ με τον Βλαχοδήμο, αλλά ο τελευταίος έδιωξε σε κόρνερ με τα πόδια. Από το 70′ όμως και μετά οι διεθνείς ανέβασαν κατακόρυφα την απόδοση τους και έκλεισαν τους γηπεδούχους στα καρέ τους. Στο 77′ όμως ο Κολοβός είδε τον Σέχιτς να διώχνει με τα πόδια το σουτ που έπιασε από τη μικρή περιοχή!

Ο Άγγελος Αναστασιάδης τα έπαιξε… όλα για όλα στο τέλος, βάζοντας τον Κουλούρη στη θέση του κουρασμένου Μπακάκη (έτρεξε και μάρκαρε πολύ). Η ψυχολογία ήταν με το μέρος της Εθνικής Ελλάδας και η ισοφάριση ήρθε στο 85′. Ο Ζέκα έβγαλε τη σέντρα από δεξιά, ο Κολοβός έπιασε τέλεια κεφαλιά και έστειλε την μπάλα στο οριζόντιο δοκάρι και στα δίχτυα για το τελικό 2-2.


Οι συνθέσεις των δύο ομάδων:


Βοσνία (Ρόμπερτ Προσινέτσκι, 4-3-3):
Σέχιτς – Μπίτσακτσιτς, Σούνιτς, Ζουκάνοβιτς, Κολάσινατς – Μπέσιτς, Πιάνιτς, Τσίμιροτ (93’ Κρούνιτς) – Βίστσα, Τζέκο (90’ Γκόγιακ), Ντούλιεβιτς (80’ Μιλόσεβιτς)

Ελλάδα (Άγγελος Αναστασιάδης, 3-5-2)
: Βλαχοδήμος – Μπακάκης (Κουλούρης), Παπασταθόπουλος, Σιόβας, Κουρμπέλης, Κούτρης – Ζέκα (67’ Κολοβός), Μπουχαλάκης (46’ Μασούρας), Σάμαρης – Φορτούνης, Δώνης.

Στον πάγκο για την Εθνική: Πασχαλάκης, Μπάρκας, Βαλεριάνος, Ρισβάνης, Σιώπης, Ντουρμισάι, Μπακασέτας, Μαυρίας, Κολοβέτσιος

Η επόμενη αγωνιστική, 8 Ιουνίου:
Φινλανδία-Βοσνία (19:00)
Αρμενία-Λιχτενστάιν (19:00)
Ελλάδα-Ιταλία (21:45)

Ποδόσφαιρο Τελευταίες ειδήσεις