Τρίτη, 16 Απρ.
24oC Αθήνα

Χιμένεθ: Τι ισχύει για την πιθανή τιμωρία του

Χιμένεθ: Τι ισχύει για την πιθανή τιμωρία του

Είναι πιθανό το ενδεχόμενο της τιμωρίας του Μανόλο Χιμένεθ παρόλο που δεν καταγράφηκε στο φύλλο αγώνα. Αυτό μπορεί να συμβεί αν ο αθλητικός εισαγγελέας λειτουργήσει αυτεπάγγελτα.

Μπορεί να τιμωρηθεί για τη χειρονομία του στους οπαδούς του Παναθηναϊκού με βάση τα άρθρα 10 και 11 του πειθαρχικού κώδικα της ΕΠΟ και θυμίζουμε τι είχε συμβεί στον αγώνα του 2015, ανάμεσα στην ΑΕΚ και τον Ολυμπιακό για το Κύπελλο Ελλάδας, στο ΟΑΚΑ.

Τότε, ο κόουτς του Ολυμπιακού, Βίτορ Περέιρα ήρθε αντιμέτωπος με κατηγορίες για άσεμνη χειρονομία. Πριν από την τιμωρία του είχε προηγηθεί η καταγγελία της ΠΑΕ ΑΕΚ, την οποία υπέγραφε ο διευθύνων σύμβουλος της Ενωσης, Αλέξης Δέδες και απευθυνόταν στον Αθλητικό Εισαγγελέα, Κώστα Σιμιτζόγλου, και τον Υπεύθυνο Άσκησης Δίωξης Ποδοσφαιρικών Αδικημάτων (“ποδοσφαιρικό εισαγγελέα”), Κ. Πετρόπουλο. Επίσης, είχε κοινοποιηθεί στον υφυπουργό Αθλητισμού, Στ. Κοντονή και τον Εισαγγελέα Εφετών και Προϊστάμενο της Εισαγγελίας Εφετών Αθηνών, Ι. Ντογιάκο.

Τον Πορτογάλο είχε μηνύσει και ο οπαδός της ΑΕΚ, Χρήστος Γαρυφάλλου. Στον Περέιρα είχε επιβληθεί ποινή φυλάκισης 8 μηνών με τριετή αναστολή. Η ποινή είχε εφέσιμο χαρακτήρα.

Ο Κωνσταντίνος Πετρόπουλος ήταν αυτός που είχε ασκήσει την δίωξη στον Βίτορ Περέιρα.

 

 

 

Ποδόσφαιρο Τελευταίες ειδήσεις