Παρασκευή, 29 Μαρ.
24oC Αθήνα

Ζορίστηκε ο Ολυμπιακός! Τράβηξε… Ανσαριφάρντ ο Λεμονής

Ολυμπιακός - Απόλλων Σμύρνης

Τα αμυντικά προβλήματα παραμένουν. Για δεύτερο συνεχόμενο παιχνίδι όμως οι αλλαγές του Τάκη Λεμονή έφεραν την ανατροπή και τη νίκη. Ο Ολυμπιακός βρέθηκε να χάνει στο “Γ. Καραϊσκάκης” από τον Απόλλωνα Σμύρνης, πήγε στα αποδυτήρια με το ματς στα ίσα και έφτασε στη νίκη -που τον έφερε στην κορυφή της Superleague, με παιχνίδι περισσότερο από την ΑΕΚ- με δυο γκολ του Ανσαριφάρντ.

Στην 4η σερί του νίκη στο πρωτάθλημα έφτασε ο Ολυμπιακός, που επικράτησε δύσκολη στο “Γ. Καραϊσκάκης” του Απόλλωνα Σμύρνης με 3-1, σε ματς για την 13η αγωνιστική της Superlague.

Έτσι, οι “ερυθρόλευκοι” πέρασαν στην κορυφή του βαθμολογικού πίνακα (26), ένα βαθμό περισσότερο από τον ΠΑΟΚ και δυο από την ΑΕΚ, που παίζει την Κυριακή στην έδρα του Λεβαδειακού.

Το παιχνίδι…

Ο Ολυμπιακός μπήκε ζωηρά στο παιχνίδι και παρά την προσπάθεια των παικτών του Απόλλωνα Σμύρνης να… παγώσουν το ρυθμό του παιχνιδιού, είχε την κατοχή της μπάλας και μια μεγάλη ευκαιρία για να ανοίξει το σκορ.

Μόλις στο 8′ ο Κούτρης έκανε το χαμηλό γύρισμα από αριστερά και ο Φορτούνης ανάγκασε τον Τσόσιτς σε μεγάλη επέμβαση. Οι “ερυθρόλευκοι” έβγαλαν κάποιες κάθετες πάσες. Άλλες δεν “χρησιμοποιήθηκαν’ σωστά και σε άλλες οι γηπεδούχοι υποδείχθηκαν σε θέση οφσάιντ.

Ο Απόλλων Σμύρνης μέχρι το 23′ δεν είχε ούτε μια τελικά στα καρέ του Προτό. Στην πρώτη του ευκαιρία όμως εκμεταλλεύτηκε τα κενά στην αντίπαλη άμυνα και κατάφερε να ανοίξει το σκορ. Ο Σισέ έκανε λάθος γύρισμα προς τα πίσω, ο Ελμπάζ έκλεψε την μπάλα, “χόρεψε” τον Μποτία και έκανε το 0-1 “σκάβοντας” την μπάλα πάνω απ’ τον Βέλγο πορτιέρε των Πειραιωτών.

Η αντίδραση από τον Ολυμπιακό δεν άργησε να έρθει. Στο 31′ ο Ρομαό έβγαλε εξαιρετική μπαλιά στην “πλάτη” της άμυνας των φιλοξενούμενων για τον Ελαμπντελαουί, που “εκτέλεσε” ψύχραιμα για το 1-1.

Παρά το γεγονός πως ο Ολυμπιακόςε ήταν η ομάδα που προσπάθησε να κάνει παιχνίδι και να φτάσει σε ένα ακόμα γκολ πριν το ημίχρονο, ο Απόλλων ήταν αυτός που είχε μια ακόμα σημαντική φάση πριν οι δυο ομάδες πάνε στα αποδυτήρια. Ο Σισέ έκανε νέο λάθος, ο ταχύτατος Ελμπάζ πήρε την μπάλα, πλάσαρε από το ημικύκλιο της μεγάλης περιοχής, αλλά η μπάλα έφυγε άουτ.

Ο Απόλλων Σμύρνης συνέχισε και στην επανάληψη να ψάχνει μια καλή αντεπίθεση, αλλά ο Ολυμπιακός ήταν ο απόλυτος κυρίαρχος. Στο 57′ οι γηπεδούχοι έχασαν μοναδική ευκαιρία να πάρουν… κεφάλι στο σκορ. Ο Σεμπά έβγαλε τον Τζούρτζεβιτς τετ-α-τετ με τον Τσόβιτς, αλλά ο γκολκίπερ του Απόλλωνα έκανε τεράστια επέμβαση!

Ο Λεμονής πέρασε στο παιχνίδι τους Ανσαριφάρντ και Πάρντο, οι “ερυθρόλευκοι” συνέχισαν να πιέζουν, ο Μάριν συμμετείχε στις περισσότερες προσπάθειες, αλλά είχε και αρκετά νεύρα και στο 67′ οι Πειραιώτες σκόραραν με τον Σισέ, τέρμα που ακυρώθηκε σωστά ως οφσάιντ.

Το γήπεδο.. κατηφόρισε στη συνέχεια, ο Ολυμπιακός βρήκε μπροστά για το γκολ και οι δυο αλλαγές του λεμονή έφεραν τη νίκη. Στο 80′ ο Πάρντο έκανε εξαιρετική σέντρα στην καρδιά της άμυνα του Απόλλωνα, εκεί όπου ο Ανσαριφάρντ “τελείωσε” ιδανικά την φάση, “γράφοντας” το 2-1.

Δυο λεπτά αργότερα, ο τόσο ο Ιρανός, όσο και ο Φορτούνης, δεν μπόρεσαν να νικήσουν τον Τσόβιτς. Ο πορτιέρε του Απόλλωνα είχε μια ακόμα σημαντική επέμβαση, σε κοντινό σουτ του Κούτρη στο 88′, αλλά στο 90+4′ δεν μπόρεσε να αποτρέψει το τελικό 3-1, από τον Ανσαριφάρντ.

 

Ποδόσφαιρο Τελευταίες ειδήσεις