Σάββατο, 4 Μαΐ
19oC Αθήνα

Πολ Πογκμπά: «Ένα φάρμακο πίσω από τον θετικό έλεγχο ντόπινγκ» αναφέρει η Gazzetta dello Sport

Πολ Πογκμπά: «Ένα φάρμακο πίσω από τον θετικό έλεγχο ντόπινγκ» αναφέρει η Gazzetta dello Sport
Reuters

Ο Πολ Πογκμπά βρέθηκε θετικός σε έλεγχο ντόπινγκ, όπως ανακοινώθηκε χθες (11.09) από την Εθνική Επιτροπή Αντιντόπινγκ της Ιταλίας με την “Gazzetta dello Sport” να “δείχνει” ένα φάρμακο!

Ένα φάρμακο που αγοράστηκε ως συμπλήρωμα διατροφής στις ΗΠΑ, μετά από σύσταση φίλου του γιατρού άσχετου με τη Γιουβέντους είναι σύμφωνα με την «Gazzetta dello Sport»- ο λόγος που ο Πολ Πογκμπά βρέθηκε θετικός σε έλεγχο ντόπινγκ.

Θυμίζουμε πως ο συγκεκριμένος έλεγχος πραγματοποιήθηκε μετά την εκτός έδρας νίκη της Γιουβέντους με 3-0 επί της Ουντινέζε στη Serie A (20/08) και ανίχνευσε την ουσία τεστοστερόνη, μια ορμόνη που αυξάνει την αντοχή των αθλητών.

Ο Πογκμπά βρίσκεται πλέον σε αναστολή και εν αναμονή της δεύτερης ανάλυσης, η οποία θα πρέπει να επιβεβαιώσει ότι είναι θετικός στο ντόπινγκ και αν συμβεί αυτό κινδυνεύει η καριέρα και το μέλλον του στη Γιουβέντους.

Ο Πογκμπά ενημέρωσε τη Δευτέρα (11.09) τους γιατρούς της Γιουβέντους ότι είχε πάρει ουσίες που δεν είχαν συμφωνηθεί με το ιατρικό επιτελείο της ομάδας. Επομένως, η “βέκια σινιόρα” αγνοούσε τα πάντα και τώρα θα περιμένει από τον παίκτη να αποδείξει τη μη σκοπιμότητα της πράξης του, κάτι που ωστόσο δεν θα τον κάνει να αποφύγει την τιμωρία του, η οποία μπορεί να φτάσει έως και 4 χρόνια.

Σε περίπτωση που επιβεβαιωθεί το θετικό δείγμα του Πογκμπά, η Γιουβέντους θα μπορεί να ζητήσει τη λύση του συμβολαίου του που λήγει το 2026 με πολύ ακριβό μισθό (8 εκατομμύρια συν 2 μπόνους).

Αθλητικά Τελευταίες ειδήσεις