Τετάρτη, 24 Απρ.
20oC Αθήνα

«Πόλεμος» για το Μουντιάλ: «Ελπίζω η FIFA να έρθει στα λογικά της» δήλωσε ο πρόεδρος της UEFA

«Πόλεμος» για το Μουντιάλ: «Ελπίζω η FIFA να έρθει στα λογικά της» δήλωσε ο πρόεδρος της UEFA
ΦΩΤΟ Reuters

Ο “πόλεμος” της UEFA με τη FIFA έχει “φουντώσει” για τα καλά μετά τις φήμες για σκέψεις να πραγματοποιείται το Μουντιάλ κάθε δύο χρόνια, αντί για τέσσερα που είναι σήμερα.

Η παγκόσμια Ομοσπονδία προσπαθεί να αυξήσει τα δικά της έσοδα, αλλά η ευρωπαϊκή Ομοσπονδία είναι κάθετα αντίθετη, όπως φάνηκε και από τις δηλώσεις του προέδρου της, Αλεξάντερ Τσεφερίν στους Times.

Οι δηλώσεις του προέδρου της UEFA

«Μπορούμε να αποφασίσουμε να μην παίξουμε σε αυτό (σ.σ. το Μουντιάλ). Και απ’ όσο γνωρίζω, οι Νοτιοαμερικανοί έχουν την ίδια άποψη με εμάς. Καλή τύχη σε ένα τέτοιο Μουντιάλ! Νομίζω ότι δεν θα συμβεί ποτέ, καθώς είναι τόσο αντίθετο τόσο με τις βασικές αρχές του ποδοσφαίρου.

Το να παίζεις κάθε καλοκαίρι ένα τουρνουά ενός μήνα, για τους παίκτες είναι δολοφονία! Αν είναι κάθε δύο χρόνια, επίσης, ”συγκρούεται” με το Παγκόσμιο Κύπελλο Γυναικών και με το Ολυμπιακό τουρνουά ποδοσφαίρου.

Η αξία του έγκειται ακριβώς στο ότι διεξάγεται κάθε τέσσερα χρόνια, το περιμένεις, είναι σαν τους Ολυμπιακούς Αγώνες, είναι ένα τεράστιο γεγονός. Δεν βλέπω ότι οι ομοσπονδίες μας το υποστηρίζουν αυτό. Ελπίζω ότι η FIFA θα έρθει στα λογικά της»

Αθλητικά Τελευταίες ειδήσεις