Πέμπτη, 28 Μαρ.
23oC Αθήνα

Πόλεμος στην Ουκρανία: Έκκληση Βραζιλιάνων ποδοσφαιριστών στην κυβέρνησή τους για βοήθεια

Πόλεμος στην Ουκρανία: Έκκληση Βραζιλιάνων ποδοσφαιριστών στην κυβέρνησή τους για βοήθεια
ΦΩΤΟ Video twitter

Οι Βραζιλιάνοι ποδοσφαιριστές που αγωνίζονται σε ουκρανικές ομάδες μαζεύτηκαν με τις οικογένειές τους σε ξενοδοχείο του Κιέβου και ανάρτησαν video στα social media ζητώντας από την κυβέρνησή τους βοήθεια προκειμένου να εγκαταλείψουν τη χώρα η οποία δέχεται στρατιωτική εισβολή από την Ρωσία.

Εκκληση στην κυβέρνηση της χώρας τους, να τους βοηθήσει να εγκαταλείψουν την Ουκρανία, απευθύνουν Βραζιλιάνοι ποδοσφαιριστές, μέσω ενός βίντεο που ανέβασε στο Instagram ο αμυντικός της Σαχτάρ Ντόνετσκ Μάρλον, λίγες ώρες μετά την επίθεση των ρωσικών δυνάμεων. Σε αυτό, εμφανίζονται παίκτες όπως ο Νταβίντ Νέρες, που πρόσφατα πήρε μεταγραφή από τον Αγιαξ στη Σαχτάρ, αλλά και ποδοσφαιριστές της Ντιναμό Κιέβου, που έχουν συγκεντρωθεί μαζί με τις οικογένειές τους σε ξενοδοχείου του Κιέβου.

«Δεν υπάρχουν καύσιμα στην πόλη, τα σύνορα είναι κλειστά, το ίδιο και ο εναέριος χώρος. Δεν μπορούμε να φύγουμε. Φιλοξενούμαστε σε ένα ξενοδοχείο. Ζητάμε από την κυβέρνηση της Βραζιλίας να μας υποστηρίξει, να μας βοηθήσει», λέει στο βίντεο ο 26χρονος Μάρλον, ενώ η σύζυγος ενός ποδοσφαιριστή αναφέρει ότι «… αισθανόμαστε εγκαταλελειμμένοι, δεν ξέρουμε τι να κάνουμε. Καταφύγαμε τρέχοντας με τα παιδιά μας στο ξενοδοχείο, δεν ξέρουμε αν θα έχουμε να φάμε, γι΄αυτό ζητάμε βοήθεια».

Η πρεσβεία της Βραζιλίας στην Ουκρανία ανακοίνωσε νωρίτερα ότι παραμένει ανοιχτή, «… προκειμένου να διασφαλίσει την ασφάλεια των περίπου 500 (σ.σ. Βραζιλιάνων) υπηκόων».

ΟΛΕΣ ΟΙ ΕΙΔΗΣΕΙΣ

Αθλητικά Τελευταίες ειδήσεις