Πέμπτη, 25 Απρ.
18oC Αθήνα

Πόλεμος στην Ουκρανία: Η Άιντραχτ Φρανκφούρτης τερμάτισε τη συνεργασία με τη ρωσική εταιρεία Kaspersky

Πόλεμος στην Ουκρανία: Η Άιντραχτ Φρανκφούρτης τερμάτισε τη συνεργασία με τη ρωσική εταιρεία Kaspersky
ΦΩΤΟ Reuters

Την ώρα που ομάδες “κόβουν” τους δεσμούς τους με Ρώσους επιχειρηματίες, δεν είναι λίγες και αυτές που αναγκάζονται να διακόψουν τις συνεργασίες τους με ρωσικές εταιρίες, ακόμη και σε χορηγικό επίπεδο.

Χαρακτηριστικό παράδειγμα είναι πλέον και η Άιντραχτ Φρανκφούρτης, η οποία και ανακοίνωσε τον τερματισμό του συμβολαίου της με την ρωσική εταιρία πληροφορικής Kaspersky, μετά και την προειδοποίηση της Ομοσπονδιακής Υπηρεσίας για την Ασφάλεια στην Πληροφορική (BSI) για το ενδεχόμενο εγκατάστασης κακόβουλου λογισμικού.

Η BSI τόνισε ότι «όταν υπάρχει αμφιβολία για την αξιοπιστία του κατασκευαστή, το λογισμικό για την προστασία από ιούς είναι ένα ιδιαίτερο ρίσκο για μια δομή Πληροφορικής» και έτσι η Άιντραχτ αναγκάστηκε να πάρει τα μέτρα της.

Πιο συγκεκριμένα, ο εκπρόσωπος του Διοικητικού Συμβουλίου της γερμανικής ομάδας, Άξελ Χέλμαν, ανακοίνωσε την απόφαση και δήλωσε σχετικά: «Καθιστούσαμε πάντα σαφές ότι στηρίζουμε τη συνέχιση της σχέσης με την Kaspersky σε γεγονότα και αρχές και όχι στην εθνικότητα. Με την προειδοποίηση της BSI έχει αλλάξει καθοριστικά η κατάσταση των γεγονότων και μαζί η εμπιστοσύνη στην δυνατότητα προστασίας των προϊόντων και των υπηρεσιών της Kaspersky. Ενημερώσαμε την εταιρία ότι τερματίζουμε άμεσα το συμβόλαιο χορηγίας».

Αξίζει να σημειωθεί ότι η BSI θεωρεί ότι ο κίνδυνος η Kaspersky να εμπλέκεται στον πόλεμο της Ουκρανίας και να εκμεταλλεύεται τους πελάτες της- ιδιωτικές εταιρίες ή δημόσιες υπηρεσίες- είναι ιδιαίτερα μεγάλος.

Πηγή ΑΠΕ-ΜΠΕ

Αθλητικά Τελευταίες ειδήσεις