Σάββατο, 20 Απρ.
13oC Αθήνα

Πόλεμος στην Ουκρανία: Η λίστα με τις χώρες που αρνήθηκαν να παίξουν με τη Ρωσία

Πόλεμος στην Ουκρανία: Η λίστα με τις χώρες που αρνήθηκαν να παίξουν με τη Ρωσία

Η εισβολή της Ρωσίας στην Ουκρανία έχει προκαλέσει την αντίδραση σχεδόν όλου του πλανήτη, με τις περισσότερες χώρες να έχουν απομονώσει ήδη τους Ρώσους.

Οκτώ εθνικές ποδοσφαιρικές ομοσπονδίες έχουν ήδη ανακοινώσει επίσημα ότι δεν θα δώσουν ποδοσφαιρικούς αγώνες με τη Ρωσία, μετά την εισβολή στην Ουκρανία.

Πρόκειται για τις ομοσπονδίες:

Αγγλίας: «Από αλληλεγγύη στην Ουκρανία και για να καταδικάσουμε ολόψυχα τις θηριωδίες που διαπράττονται από τη ρωσική ηγεσία. Δεν θα παίξουμε εναντίον της Ρωσίας σε κανένα διεθνή αγώνα για το άμεσο μέλλον», δήλωσε η FA της Αγγλίας. «Αυτό περιλαμβάνει οποιονδήποτε πιθανό αγώνα σε οποιοδήποτε επίπεδο ηλικιακής κατηγορίας ή ποδόσφαιρο ΑμεΑ».

Πολωνίας: «Υπό το πρίσμα της κλιμάκωσης της επιθετικότητας της Ρωσίας κατά της Ουκρανίας, η εθνική ομάδα της Πολωνίας δεν πρόκειται να παίξει αγώνα εναντίον της Ρωσίας», έγραψε στο Twitter ο επικεφαλής της ποδοσφαιρικής ομοσπονδίας της Πολωνίας, Τσέζαρι Κουλέσκα. «Αυτή είναι η μόνη σωστή απόφαση».

Σουηδίας: «Η παράνομη και βαθιά άδικη εισβολή στην Ουκρανία καθιστά επί του παρόντος αδύνατες όλες τις ποδοσφαιρικές ανταλλαγές με τη Ρωσία», δήλωσε η σουηδική ομοσπονδία. «Ως εκ τούτου, καλούμε τη FIFA να αποφασίσει ότι οι αγώνες play-off του Μαρτίου στους οποίους συμμετέχει η Ρωσία θα ακυρωθούν. Αλλά ανεξάρτητα από το τι θα επιλέξει η FIFA, δεν θα παίξουμε εναντίον της Ρωσίας τον Μάρτιο».

Τσεχίας: «Η εκτελεστική επιτροπή της ποδοσφαιρικής ομοσπονδίας ενέκρινε ομόφωνα την απόφαση ότι η εθνική ομάδα της Τσεχίας δεν θα παίξει σε καμία περίπτωση τον πιθανό αγώνα εναντίον της ομάδας της Ρωσίας στα προκριματικά του Παγκοσμίου Κυπέλλου του 2022», ανέφερε η ομοσπονδία της Τσεχίας.

Ιρλανδίας: «Η ποδοσφαιρική ομοσπονδία της Ιρλανδίας προσέφερε την πλήρη και κατηγορηματική υποστήριξή της στην ουκρανική ομοσπονδία και επιβεβαίωσε ότι καμία ιρλανδική ομάδα δεν θα παίξει εναντίον ομάδας της Ρωσίας σε οποιοδήποτε επίπεδο μέχρι νεωτέρας», ανέφερε η ποδοσφαιρική ομοσπονδία της Ιρλανδίας στο Twitter.

Σκωτίας: «Παραμένουμε σε διάλογο με την UEFA και τη FIFA σχετικά με τα play off του Παγκοσμίου Κυπέλλου ανδρών και τα προκριματικά του Παγκοσμίου Κυπέλλου γυναικών και έχουμε προσφερθεί να υποστηρίξουμε τις προετοιμασίες των Ουκρανών συναδέλφων μας όσο καλύτερα μπορούμε», δήλωσε η ποδοσφαιρική ομοσπονδία της Σκωτίας.
«Εάν συνεχιστούν οι τρέχουσες συνθήκες, δεν θα εγκρίνουμε την υποψηφιότητα μιας ομάδας για να συμμετάσχει στο Κύπελλο Περιφερειών της UEFA (σ.σ: συμμετέχουν ερασιτεχνικές ομάδες), που πρόκειται να διεξαχθεί τον Αύγουστο».

Ελβετίας: «Αυτό όχι μόνο παραβιάζει το Διεθνές Δίκαιο, αλλά και τις παγκόσμιες αξίες του ποδοσφαίρου, όπως η προώθηση φιλικών σχέσεων.

Ανησυχούμε για όσους πλήττονται στην Ουκρανία, πόσο μάλλον για την Ουκρανική Ποδοσφαιρική Ομοσπονδία και όλα τα μέλη της.

Η SFV υποστηρίζει την θέση της Πολωνίας, της Τσεχίας και της Σουηδίας, που απαιτούν τον αποκλεισμό της Εθνικής Ρωσίας από τα play off των προκριματικών του Παγκοσμίου Κυπέλλου 2022.

Σε συμπαράσταση αυτών των ομοσπονδιών, η Ποδοσφαιρική Ομοσπονδία Ελβετίας αρνείται να δώσει είτε φιλικό, είτε επίσημο αγώνα κόντρα στην Ρωσία».

Ολλανδίας: «Το συμβούλιο της Ποδοσφαιρικής Ομοσπονδίας της Ολλανδίας (KNVB) αποφάσισε κατόπιν συνεδρίασης ότι όλες οι αντιπροσωπευτικές ομάδες της χώρας δεν θα αγωνιστούν ξανά απέναντι στις εθνικές της Ρωσίας και της Λευκορωσίας, μέχρι νεοτέρας. Η KNVB καταδίκασε άμεσα την επιθετικότητα της Ρωσίας απέναντι στην Ουκρανία την προηγούμενη Πέμπτη. Ελπίζουμε βαθύτατα ότι ο πόλεμος στην Ουκρανία θα λήξει το συντομότερο δυνατό.

Η σοβαρότητα της επιθετικότητας της Ρωσίας και η συνεργασία της με την Λευκορωσία οδήγησε στη λήψη αποφάσεων από την KNVB. Τις τελευταίες ημέρες, υπάρχουν συχνές επαφές με πολλές ομοσπονδίες, την UEFA και τη FIFA. Θα διατηρήσουμε αυτή τη στάση όσο η σύρραξη συνεχίζεται».

Όσο περνούν οι μέρες κι ο πόλεμος μαίνεται στην Ουκρανία, όλο και περισσότερες χώρες θα γυρίσουν την πλάτη στη Ρωσία.

 

Αθλητικά Τελευταίες ειδήσεις