Σάββατο, 4 Μαΐ
17oC Αθήνα

Πόλεμος στην Ουκρανία: Ο δήμαρχος Κιέβου και πρώην παγκόσμιος πρωταθλητής πυγμαχίας στην πρώτη γραμμή

Πόλεμος στην Ουκρανία: Ο δήμαρχος Κιέβου και πρώην παγκόσμιος πρωταθλητής πυγμαχίας στην πρώτη γραμμή
ΦΩΤΟ Twitter video

O δήμαρχος του Κιέβου και πρώην παγκόσμιος πρωταθλητής της πυγμαχίας, Βιτάλι Κλίτσκο, είναι μεταξύ όσων βρίσκονται στην πρώτη γραμμή άμυνας της ουκρανικής πρωτεύουσας ενάντια στη ρωσική εισβολή.

Τα όπλα πήρε ο δήμαρχος Κιέβου και πρώην παγκόσμιος πρωταθλητή πυγμαχίας, Βιτάλι Κλίτσκο. Ο 51χρονος παλαίμαχος αθλητής και νυν πολιτικός αλλά και επιχειρηματίας κατατάχθηκε αμέσως μετά την ρωσική εισβολή, μαζί με τον αδερφό του Βλάντιμιρ.

Κυκλοφορούν φωτογραφίες στα social media μάλιστα, που τον δείχνουν στην πρώτη γραμμή με τον ανάλογο οπλισμό, ενώ και ο ίδιος παραμένει ενεργός διαδικτυακά στέλνοντας μονίμως ενημερώσεις αλλά και μηνύματα στήριξης στους συμπατριώτες του.

«Φίλοι μου θα είναι δύσκολο, αλλά πρέπει να επιμείνουμε! Ο στρατός είναι μαζί μας, η δικαιοσύνη είναι μαζί μας» ακούγεται να λέει σε πρόσφατο μήνυμά του.

Ο Κλίτσκο θεωρείται ένας από του κορυφαίους πυγμάχους ιστορικά, έχοντας κατακτήσει τον παγκόσμιο τίτλο σε τρεις διαφορετικές δεκαετίες (1999, 2004, 2013), ενώ είχε μόλις δύο ήττες στην μεγάλη καριέρα του.

Με την πολιτική ασχολείται το 2005 συνδυάζοντας την ενασχόληση με την πυγμαχία και τον αθλητισμό μέχρι την απόσυρση του από το άθλημα το 2013. Το 2010 ίδρυσε το κόμμα Ουκρανική Δημοκρατική Συμμαχία για τη Μεταρρύθμιση (ΟΔΣΜ) και εξελέγη στο Κοινοβούλιο ως βουλευτής του κόμματος του. Εξελέγη δήμαρχος του Κιέβου το 2014, θέση που κατέχει έως σήμερα.

ΟΛΕΣ ΟΙ ΕΙΔΗΣΕΙΣ

Αθλητικά Τελευταίες ειδήσεις