Παρασκευή, 26 Απρ.
14oC Αθήνα

Πόλεμος στην Ουκρανία: Συγκινεί η Ελίνα Σβιτολίνα – Δίνει τα χρηματικά της έπαθλα στον ουκρανικό στρατό

Πόλεμος στην Ουκρανία: Συγκινεί η Ελίνα Σβιτολίνα – Δίνει τα χρηματικά της έπαθλα στον ουκρανικό στρατό

Η Ελίνα Σβιτολίνα περνάει δύσκολες στιγμές μετά την εισβολή της Ρωσίας στην Ουκρανία. Η Ουκρανή τενίστρια ανέβασε ένα συγκινητικό γράμμα για την πατρίδα της στο twitter, ενώ ενημέρωσε ότι τα χρηματικά της έπαθλα από τα τουρνουά θα πάνε υπέρ του στρατού της χώρας.

Η Ελίνα Σβιτολίνα είναι αποφασισμένη να κάνει ι ότι περνάει από το χέρι της για να βοηθήσει την πατρίδα και τους δικούς της ανθρώπους, ούσα διατεθειμένη να στηρίξει τον ουκρανικό στρατό με τα λεφτά που θα κερδίσει από τα επόμενα τουρνουά που θα πάρει μέρος.

Αναλυτικά το μήνυμα της Ελίνα Σβιτολίνα:

“Γράμμα για την πατρίδα μου.

Είμαι μακριά σου, μακριά από τους αγαπημένους μου, από το λαό μου αλλά η καρδιά μου ποτέ δεν ήταν τόσο ζεστή και γεμάτη από τη ψυχή σου.

Είναι δύσκολο να εκφράσω πόσο ξεχωριστή είσαι. Για μένα είσαι δυνατή, όμορφη και μοναδική. Μου έδωσες τα πάντα και σε ευχαριστώ για την κουλτούρα σου, την μόρφωσή σου, τους τόπους σου, τις θάλασσές σου, τις πόλεις, το λαό. Το λαό μου.

Κάθε μέρα φοβάμαι για το λαό μου. Είμαι συγκλονισμένη και δεν σταματάω να κλαίω. Η καρδιά μου ματώνει. Αλλά είμαι τόσο υπερήφανη βλέποντας τον λαό, τις μητέρες μας, τους πατεράδες μας, τα αδέρφια, τις αδερφές μας τα παιδιά μας πόσο δυνατά είναι που σε υπερασπίζονται. Είναι ήρωες.

Δεσμεύομαι να διαθέσω τα prize money από τα επόμενα τουρνουά μου για να στηρίξω τον Ουκρανικό στρατό και για ανθρωπιστική βοήθεια για να σας βοηθήσω να συνεχίσετε την υπεράσπιση της χώρας μας.

Ουκρανία μας έχεις ορίσει, είσαι η ταυτότητά μας. Είσαι το παρελθόν και το μέλλον μας. Είμαστε Ουκρανοί.

Ελπίζω ο κόσμος να το δει αυτό και να βοηθήσει να σε προστατέψουμε.

Σε σκέφτομαι και προσεύχομαι για σένα. Πάντα ήσουν δίπλα μου. Είμαι Ουκρανή. Είμαστε Ουκρανοί.

Ελίνα Σβιτολίνα, μια υπερήφανη Ουκρανή”

Να σημειωθεί ότι η Σβιτολίνα δεν πρόκειται να αγωνιστεί κόντρα σε αθλήτριες από τη Ρωσία και τη Λευκορωσία. Όπως τονίζει η απόφασή της θα ισχύει μέχρι οι αρμόδιες διοργανώτριες αρχές του τένις να πάρουν αποφάσεις.

ΟΛΕΣ ΟΙ ΕΙΔΗΣΕΙΣ

Αθλητικά Τελευταίες ειδήσεις