Σάββατο, 2 Μαρ.
18oC Αθήνα

Πόλεμος στο Ισραήλ: «Από την Ομοσπονδία μου είπαν να μην βγω από το σπίτι», δήλωσε ο Έλληνας προπονητής της εθνικής πόλο της χώρας

Πόλεμος στο Ισραήλ: «Από την Ομοσπονδία μου είπαν να μην βγω από το σπίτι», δήλωσε ο Έλληνας προπονητής της εθνικής πόλο της χώρας
Reuters

«Όταν έρχεσαι εδώ πέρα πρέπει να γνωρίζεις κάποια πράγματα για τα θέματα ασφάλειας», ανέφερε μεταξύ άλλων ο προπονητής της Εθνικής πόλο των γυναικών του Ισραήλ, Δημήτρης Μαυρωτάς, μιλώντας για το πολεμικό σκηνικό που επικρατεί στη χώρα τα τελευταία 24ωρα. Η παρόμοια κατάσταση που είχε ζήσει πριν από δυο χρόνια.

«Βρίσκομαι στο αεροδρόμιο από χθες το βράδυ, προσπάθησα να μπω στην τελευταία πτήση που είχε για Αθήνα χθες το βράδυ δεν τα κατάφερα και πετάω τώρα, στις 9 το πρωί υποτίθεται ότι είναι η πτήση για Αθήνα, αλλά μάλλον θα έχει κάποια καθυστέρηση», ανέφερε ο Δημητρης Μαυρωτάς, προπονητής ομάδας πόλο γυναικών του Ισραήλ μιλώντας στην εκπομπή «Συνδέσεις» στην ΕΡΤ, περιγράφοντας το εμπόλεμο κλίμα στη χώρα.

Για το αν θα είναι και άλλοι Έλληνες στην πτήση είπε ότι «θα είμαι με τον συνεργάτη μου τον Σωτήρη Ζουμπουλιά, φεύγουμε μαζι, δεν έχω δει για να είμαι ειλικρινής αν έχουν έρθει άλλοι Έλληνες γιατί είμαι σε άλλο χώρο στο αεροδρόμιο για να μπορέσω να σας μιλήσω, δεν είμαι στην έξοδο, αλλά πιστεύω ότι θα είναι γεμάτο αεροπλάνο».

«Είμαι αρκετό καιρό στο Ισραήλ, είμαι γύρω στα επτά χρόνια, έχω ζήσει άλλη μία παρόμοια κατάσταση πριν από δύο χρόνια. Εγώ μένω στη Νετάνια, γύρω στα 30 χιλιόμετρα πιο βόρεια από το Τελ Αβίβ και η αλήθεια είναι ότι εκεί στην περιοχή τη δικιά μου δεν είχαμε συναγερμούς, δεν είχαμε τέτοια προβλήματα, αλλά ναι την προηγούμενη φορά το ’21 είχε συναγερμούς, πηγαίναμε στα καταφύγια, ήταν πιο επικίνδυνα».

«Όταν έρχεσαι εδώ πέρα πρέπει να γνωρίζεις κάποια πράγματα για τα θέματα ασφάλειας» σημείωσε και πρόσθεσε ότι «Εγώ ήμουνα στο σπίτι μου στη Νετάνια και με πήρε τηλέφωνο η πρόεδρος της Ομοσπονδίας και μου είπε να μη βγω καθόλου από το σπίτι και να περιμένω τι θα γίνει. Στη συνέχεια ήμουνα στο σπίτι για δυο μέρες, μας είπαν να αποφεύγουμε τις μετακινήσεις και η αλήθεια ήταν ότι το Σάββατο η Νετάνια ήταν έρημη πόλη».

«Στο αεροδρόμιο υπάρχουν ταμπέλες που δείχνουν που είναι το καταφύγιο» συμπλήρωσε ενώ είπε ότι έχουν ακυρωθεί οι περισσότερες πτήσεις. «Από ότι μου είπανε πετάνε μόνο οι ισραηλινές εταιρείες. Αλλά η αλήθεια είναι εδώ που καθόμουνα είδα την Air Serbia ότι πέταξε πριν από λίγο» συμπλήρωσε.

«Δεν φεύγω γιατί φοβάμαι, αλλά επειδή έχουν σταματήσει οι προπονήσεις λόγω του πολέμου οπότε γυρίζω πίσω στην οικογένειά μου. Όταν ηρεμήσουν τα πράγματα θα επιστρέψω» είπε ακόμα ο Δημήτρης Μαυρωτάς.

Αθλητικά Τελευταίες ειδήσεις