Πέμπτη, 28 Μαρ.
23oC Αθήνα

Πόλο: Η εθνική νεανίδων προκρίθηκε πανηγυρικά στον τελικό του Ευρωπαϊκού πρωταθλήματος

Πόλο: Η εθνική νεανίδων προκρίθηκε πανηγυρικά στον τελικό του Ευρωπαϊκού πρωταθλήματος
ΦΩΤΟ ΑΠΕ

Στον αυριανό (29/8) τελικό του Ευρωπαϊκού πρωταθλήματος πόλο νεανίδων προκρίθηκε η εθνική Ελλάδας που επικράτησε 9-7 της Ιταλίας στον ημιτελικό. 

Εξασφάλισε το πολυπόθητο μετάλλιο η εθνική νεανίδων στο Ευρωπαϊκό πρωτάθλημα Κ17 που πραγματοποιείται στο Σίμπενικ της Κροατίας. Οι παίκτριες της Αλεξίας Καμμένου και της Ευτυχίας Καραγιάννη επικράτησαν στον ημιτελικό της Ιταλίας με 9-7 και προκρίθηκαν στον τελικό της διοργάνωσης. Την Κυριακή (29/8) στις 22:00 θα διεκδικήσουν το χρυσό μετάλλιο απέναντι στη Ρωσία, η οποία στον ημιτελικό επικράτησε με 11-9 της Ουγγαρίας.

Ο ημιτελικός εξελίχτηκε σε ντέρμπι, με πολλές ανατροπές στη διακύμανση του σκορ. Η Ιταλία πήρε το προβάδισμα στο ξεκίνημα του αγώνα με 3-2, όμως το αντιπροσωπευτικό συγκρότημα κατάφερε να πάρει τα ηνία του παιχνιδιού μέχρι το ημίχρονο, με 5-4. Στο τρίτο οκτάλεπτο, η αντίπαλη ομάδα πήρε και πάλι ισχνό προβάδισμα με 7-6, αλλά οι Ελληνίδες διεθνείς, πραγματοποιώντας εκπληκτική τέταρτη περίοδο, πανηγύρισαν τη σπουδαία νίκη με 9-7 και θα διεκδικήσουν το χρυσό μετάλλιο, στον αυριανό (29/8) τελικό με τη Ρωσία.
Τα οκτάλεπτα: 2-3 , 3-1 , 1-3 , 3-0

Ελλάδα: Καραγιάννη, Σάντα 3, Καλογεροπούλου, Σιούτη, Τσιμάρα 1, Χαλδαίου 2, Τορνάρου 1, Κάσσαρη, Ανδρεάδη, Τριχά 2, Λασκαρίδη, Κουρέτα, Μήτσου

Ιταλία: Σανταπάολα, Κόστα, Ντιμαρία 2, Λεόνε 1, Μαρούσι 1, Ζίτσα, Λόνγκο, Σμπρούτζι, Ντε Μαρτς 1, Πάπι 2, Μαρτσέτι, Μπόβο, Σέσενα

Αθλητικά Τελευταίες ειδήσεις