Πέμπτη, 25 Απρ.
19oC Αθήνα

Πόρτο – Ατλέτικο Μαδρίτης 2-1 και Μπάγερ Λεβερκούζεν – Κλαμπ Μπριζ 0-0 για το Champions League

Πόρτο – Ατλέτικο Μαδρίτης 2-1 και Μπάγερ Λεβερκούζεν – Κλαμπ Μπριζ 0-0 για το Champions League
Reuters

Η Πόρτο νίκησε την Ατλέτικο Μαδρίτης μέσα στο “Ντραγκάο” (2-1) και όχι μόνο κατέκτησε την πρωτιά στον 2ο όμιλο του Champions League, αλλά… πέταξε εκτός Ευρώπης τους “ροχιμπλάνκος”, με την Μπάγερ Λεβερκούζεν να παίρνει το “εισιτήριο” για τα play off του Europa League, μετά την εντός έδρας ισοπαλία της (0-0) με την Κλαμπ Μπριζ.

Φινάλε στη φάση των ομίλων του Champions League με… πρωτιά για την Πόρτο. Η ομάδα του Σέρτζιο Κονσεϊσάο νίκησε εντός έδρας με 2-1 της Ατλέτικο Μαδρίτης και σε συνάρτηση με το 0-0 στο Μπάγερ Λεβερκούζεν – Μπριζ, προσπέρασε τους Βέλγους και προκρίθηκε ως πρώτη από τον 2ο όμιλο.

Η ήττα των “ροχιμπλάνκος” στο “Ντραγκάο” έβαλε.. ταφόπλακα στην ευρωπαϊκή πορεία της ομάδας του Ντιέγκο Σιμεόνε, με τις “ασπιρίνες” να τους φτάνουν στους 5 βαθμούς και να παίρνουν την πρόκριση στα play off του Europa League στην ισοβαθμία (ήταν και η μοναδική ομάδα που κέρδισαν στον όμιλο). Τη δεύτερη θέση στο συγκεκριμένο γκρουπ κατέκτησε η Μπριζ (στο -1 από την Πόρτο).

Η Πόρτο νίκησε πολύ εύκολα την Ατλέτικο, “χτυπώντας” δύο φορές πριν καν συμπληρωθούν τα πρώτα 25 λεπτά. Μόλις στο 5′, ο Μεχντί Ταρεμί -με το 12ο τέρμα του σε 16 επίσημα ματς την εφετινή σεζόν- άνοιξε το δρόμο για τους “δράκους” κι ο Εουστάκιο στο 24′ “σφράγισε” από νωρίς το τρίποντο για την Πόρτο, η οποία έχασε πάρα πολλές ευκαιρίες στο υπόλοιπο παιχνίδι για να δώσει διαστάσεις θριάμβου στη νίκη της. Στο 5ο λεπτό των καθυστερήσεων το αυτογκόλ του Μαρκάνο διαμόρφωσε το τελικό 2-1.

Την ίδια ώρα, η -βελτιωμένη με τον Τσάμπι Αλόνσο στον πάγκο της- Λεβερκούζεν πίεσε πολύ την Μπριζ για να φτάσει στη νίκη, όμως απ’ τη μία τα δοκάρια (Σικ) κι απ’ την άλλη ο Μινιολέ κράτησαν το “μηδέν” στη βελγική άμυνα, αν και το τελικό 0-0, δεν… χάλασε ιδιαίτερα τις “ασπιρίνες”.

 

Η τελική βαθμολογία στον 2ο όμιλο

Πόρτο 12

Κλαμπ Μπριζ 11

Μπάγερ Λεβερκούζεν 5

Ατλέτικο Μαδρίτης 5

Αθλητικά Τελευταίες ειδήσεις