Δευτέρα, 29 Απρ.
18oC Αθήνα

Πόρτο – Μπαρτσελόνα 0-1 και Σέλτικ – Λάτσιο 1-2 για το Champions League

Πόρτο – Μπαρτσελόνα 0-1 και Σέλτικ – Λάτσιο 1-2 για το Champions League
Reuters

Η Μπαρτσελόνα πέρασε με μεγάλη δυσκολία από την έδρα της Πόρτο κι έκανε το 2/2 στον 8ο όμιλο του Champions League. Ανησυχία για τον Λεβαντόφσκι, που έγινε αναγκαστική αλλαγή. Για δεύτερη σερί αγωνιστική, η Λάτσιο σκόραρε στη λήξη του αγώνα της για τον 5ο όμιλο, αλλά αυτή τη φορά το συγκεκριμένο γκολ της έδωσε τη νίκη στην έδρα της Σέλτικ (2-1). Ακυρώθηκε ως οφσάιντ τέρμα του Λουίς Πάλμα.

Η Μπαρτσελόνα επικράτησε της Πόρτο εκτός έδρας με 1-0 κι έκανε το 2/2 στον 8ο όμιλο του Champions League. Ανησυχία για τον Λεβαντόφσκι, που έγινε αναγκαστική αλλαγή. Στο ματς που ολοκλήρωσε τη… δράση στον 5ο όμιλο, η Λάτσιο πέτυχε γκολ νίκης στην καθυστερήσεις του αγώνα στην έδρα της Σέλτικ (2-1) και παρέμεινε μαζί με την Ατλέτικο Μαδρίτης στην κορυφή, με 4 βαθμούς. Στο.. μηδέν οι Σκωτσέζοι.

Θυμίζουμε ότι την πρώτη αγωνιστική των ομίλων του Champions League, η Λάτσιο έφερε 1-1 στη Ρώμη κόντρα στην Ατλέτικο Μαδρίτης, με buzzer beater γκολ του τερματοφύλακά της!

Πόρτο – Μπαρτσελόνα 0-1

Η Πόρτο έκανε ένα καλό ξεκίνημα, αλλά η Μπάρτσελόνα ανέβασε γρήγορα “στροφές” κι έχασε σημαντικές ευκαιρίες με τον Ζοάο Φέλιξ, με τον Πορτογάλο να αποδοκιμάζεται από τους οπαδούς των γηπεδούχων. Στο 34′ οι Καταλανοί δέχθηκαν δυσάρεστα νέα, αφού είδαν τον λεβαντόφσκι να αποχωρεί με πρόβλημα τραυματισμού (ένα νέο προβλήματα, από τα πολλά που είχαν οι φιλοξενούμενοι σε αυτό το ματς).

Η Πόρτο δεν μπορούσε να μετουσιώσει την υπεροχή της σε γκολ και το… πλήρωσε στο 45+1′. Ο Μπαρό έκανε πολύ μεγάλο λάθος, ο Γκιντογκάν βρήκε τον Τόρες και ο Ισπανός έκανε το 0-1 για την Μπαρτσελόνα, στην τελευταία φάση του πρώτου μέρους.

Η Πόρτο είχε ξεκάθαρη υπεροχή στο δεύτερο ημίχρονο, δημιουργώντας ευκαιρίες στα καρέ του Τερ Στέγκεν. Οι γηπεδούχοι “είδαν” γκολ και πέναλτι να τους ακυρώνονται μετά από εξέταση του VAR, “πάλεψαν” για να φτάσουν στην ισοφάριση, αλλά η Μπαρτσελόνα προστάτευσε το προβάδισμά της κι έφτασε στη νίκη.

Με δέκα παίκτες ολοκλήρωσαν το ματς οι Καταλανοί, αφού ο Γκάβι αντίκρισε δεύτερη κίτρινη κάρτα στις καθυστερήσεις.

Σέλτικ – Λάτσιο 1-2

Η Σέλτικ ήταν αυτή που άνοιξε το σκορ στο 12′ με το τέρμα του Φουρουχάσι, αλλά η Λάτσιο πήγε στα αποδυτήρια έχοντας φέρει το ματς στα ίσα, με το γκολ του Βέσινο από το 29′.

Η Σέλτικ ήταν πιο επιθετική στην επανάληψη, πίεσε την Λάτσιο και στο 59΄είχε διπλή μεγάλη ευκαιρία να σκοράρει. Ο Προβεντέλ αρχικά έκανε μεγάλη επέμβαση και στην εξέλιξη της φάσης το σουτ του Μαέντα έστειλε την μπάλα ελάχιστα άουτ.

Στο 81′ ο επιθετικός της Σέλτικ -και πρώην παίκτης του Άρη, Λουίς Πάλμα, έστειλε την μπάλα στα δίχτυα της Λάτσιο, αλλά το VAR έδειξε πως υπήρξε οφσάιντ τη στιγμή που πήρε την μπάλα.

Η Λάτσιο απέδρασε τελικά από τη Σκωτία με τη νίκη, φτάνοντας στην ανατροπή και στο 1-2, χάρη σε «χτύπημα» του Πέδρο στο 90’+5’,

Αθλητικά Τελευταίες ειδήσεις