Σάββατο, 27 Απρ.
18oC Αθήνα

Πως οι Αραούχο και Νικολαΐδης έζησαν τη δολοφονία του Μιχάλη Κατσούρη

Πως οι Αραούχο και Νικολαΐδης έζησαν τη δολοφονία του Μιχάλη Κατσούρη

Ο Ντέμης Νικολαΐδης ανέβασε ένα βίντεο στα social media, όπου μαζί με τον Σέρχιο Αραούχο συζητούν για τη δολοφονία του Μιχάλη Κατσούρη στη Νέα Φιλαδέλφεια.

Ο Σέρχιο Αραούχο μίλησε σε βίντεο που δημοσίευσε ο Ντέμης Νικολαΐδης στο instagram για τη δολοφονία του Μιχάλη Κατσούρη από Κροάτες χούλιγκαν στη Νέα Φιλαδέλφεια.

Ο αρχηγός της ΑΕΚ δήλωσε ότι δεν περιμένει ότι θα χρειαστεί να αφήσει ξανά λουλούδια σε άνθρωπο που έχασε τη ζωή του για οπαδικά κίνητρα.

“Για τον Μιχάλη, για τον Άλκη, για όλους τους προηγούμενους, και με την ευχή να μην υπάρξει επόμενος!”, έγραψε χαρακτηριστικά στην ανάρτηση.

“Αυτό που συνέβη στη Νέα Φιλαδέλφεια ήμουν έξω, για φαγητό όταν το έμαθα. Μούδιασα αφού έμαθα για τα επεισόδια, δεν ήξερα ακόμη ότι είχε χαθεί ένας άνθρωπος, το έμαθα την επόμενη ημέρα. Με επηρέασε πάρα πολύ κι ένιωσα αυτό που ένιωσα όταν είχε γίνει το περιστατικό στη Θεσσαλονίκη με τον Άλκη. Στεναχωρήθηκα πάρα πολύ.

Όσο περνούσαν οι μέρες και μάθαινα τα γεγονότα θύμωσα, γιατί θα μπορούσαμε να το είχαμε αποφύγει, αλλά δεν λειτουργήσαμε σωστά σαν κράτος. Θυμάμαι να μην έχω διάθεση να πάω στο γήπεδο και δεν πήγα. Δεν ξέρω γιατί, αλλά έτσι ένιωσα. Κι ακόμη νιώθω περίεργα. Μου κάνει τόσο ξένο με το ποδόσφαιρο κάτι τέτοιο”, δήλωσε για τη δολοφονία του Μιχάλη Κατσούρη, ενώ για το τι θα έλεγε σε όλους όσους συμμετέχουν στα επεισόδια είπε:

“Θα τους έλεγα ότι μπορεί αν μην έχουν στο μυαλό τους ότι θα κάνουν σοβαρό κακό σε άνθρωπο, αλλά όταν μπλέκουμε σε τέτοια επεισόδια η διαφορά του τραυματισμού από τον θάνατο είναι ελάχιστη και παίζει ρόλο κι η τύχη. Το να πετάμε πέτρες, να βγάζουμε μαχαίρι, δεν ξέρω κατά πόσο έχει σχέση με φίλαθλο που πάει στο γήπεδο. Δεν μιλάω για τους ανθρώπους αυτούς, γιατί δεν έχω να τους πω τίποτα και δεν είναι και φίλαθλοι. Απευθύνομαι σ’ αυτούς που μπορεί να παρασυρθούν και να μπλέξουν σε κάποιες συμπλοκές.

Ακόμα κι εκεί, το να χτυπήσεις με γυμνά χέρια κάποιον, ποτέ δεν ξέρεις πού θα καταλήξει. Είναι τραγικό το να πας να δεις ένα ματς, να χάνεις τη ζωή σου ή να γίνεσαι δολοφόνος. Είναι κάτι που δεν έχει σχέση με το ποδόσφαιρο. Μπορεί από μικρός να ήμουν παθιασμένος Αεκτζής, αλλά πάντα σεβόμουν τον αντίπαλο οπαδό. Είμαι ενάντια στη βία όσο δεν πάει. Να σκεφτούν ότι μπορούν να καταστρέψουν τόσο τη δική τους ζωή και ζωές οικογενειών άλλων”.

Για την αποδοχή και τον σεβασμό από τους οπαδούς των αντιπάλων: “Όταν σε χειροκροτούν αντίπαλοι νιώθεις περισσότερο καλά, γιατί είναι αντίπαλοι κι έχουν “αρνητικά” συναισθήματα για σένα, ποδοσφαιρικά το εννοώ. Και πολύ καλός παίκτης να είσαι, αν δεν είσαι καλός χαρακτήρας αποκλείεται να σε χειροκροτήσουν.

Οπότε νιώθεις υπέροχα, γιατί για μένα το σπουδαιότερο είναι να παίρνεις εκτίμηση από τον κόσμο και το χειροκρότημα σ’ ένα αντίπαλο γήπεδο είναι μοναδικό συναίσθημα”, ολοκλήρωσε.

Από τη μεριά του, ο Αραούχο είπε: “Όπως σας έλεγα είμαστε στο ξενοδοχείο, ήταν κάτι πολύ σκληρό. Όλοι περιμέναμε αυτό το παιχνίδι που ήταν το πρώτο στο γήπεδό μας. Ένα παιχνίδι τόσο σημαντικό, τόσο όμορφο. Όμως, συνέβη αυτή η τραγωδία, αυτό το δυστυχές συμβάν και τελικά, δεν έγινε. Οπότε για μας που είμαστε στο ξενοδοχείο γεμάτοι ανησυχία ήταν κάτι πολύ κακό.

Όλοι στεναχωρημένοι, όλοι θέλαμε να ξέρουμε πώς έχει συμβεί όλο αυτό κι έπειτα όταν πήγαμε να αφήσουμε τα λουλούδια στο σημείο ήταν επίσης, ένα πολύ δυνατό χτύπημα. Ήταν περίεργο, σκέφτηκα ότι δεν θα συνέβαινε ποτέ ξανά, αλλά πλέον είναι η δεύτερη φορά που μου συμβαίνει, το να πρέπει να αφήσω λουλούδια σ’ έναν άνθρωπο που χάνει τη ζωή του. Ελπίζω να μην ξανασυμβεί, ελπίζω να είμαστε όλοι μαζί κι όλοι να μπορούμε να διασκεδάζουμε”, δήλωσε αρχικά ο Αραούχο και πρόσθεσε:

“Εγώ σκέφτομαι ότι τη μέρα του αγώνα θα πρέπει να πάνε να το διασκεδάσουν. Είναι 90, 95, 98 λεπτά τόσο για μας, που προσπαθούμε να δώσουμε θέαμα, όσο και για τους φιλάθλους για να διασκεδάσουν και να μπορούν να έρθουν στο γήπεδο. Να το απολαύσουν 2-3 ώρες που βρίσκονται γύρω μας και να περάσουν καλά. Μακάρι έξω από το γήπεδο να μην ξανασυμβεί τίποτα, να μην αφήνουν να περνούν μαχαίρια, να μην επιτρέπουν να μπαίνουν κάποιοι που θέλουν να κάνουν ζημιά. Γιατί αυτό που σκέφτομαι και συμβαίνει και στην Αργεντινή είναι ότι ο κόσμος ανυπομονεί να έρθει το σαββατοκύριακο ή για να φωνάξει σε έναν παίκτη ή για να μπορέσει να ξεδώσει από τα προβλήματά του.

Οπότε θεωρώ ότι θα πρέπει να βοηθήσουμε ο ένας τον άλλον να γίνουμε διαφορετικοί, να προσπαθήσουμε να πάμε για να το διασκεδάσουμε. Στην τελική, είναι 98 λεπτά αγάπης, πάθους κι ευτυχίας.

Ποτέ μου δεν περίμενα να έχω τόσο μεγάλη απήχηση γι’ αυτόν τον λόγο στο ποδόσφαιρο. Είναι κάτι που με κάνει να νιώθω πολύ περήφανος. Να πηγαίνω σε κάθε αγώνα, σε κάθε γήπεδο που παίζουμε εκτός κι ο κόσμος να με χειροκροτά. Δεν πρόκειται να το καταλάβω.

Πιστεύω θα χρειαστώ πολύ χρόνο να καταλάβω το γιατί9 και είναι όπως λέει ο Ντέμης: εκτός από το να είσαι καλός ποδοσφαιριστής θα πρέπει να είσαι και καλός άνθρωπος. Και πιστεύω ότι οι φίλαθλοι το βλέπουν αυτό.

Αν είσαι καλός άνθρωπος, στην τελική, οποιαδήποτε φανέλα και να φοράς, πάντα θα σε αγαπάνε”.

Αθλητικά Τελευταίες ειδήσεις