Παρασκευή, 26 Απρ.
17oC Αθήνα

Πούλησε σε δημοπρασία τα Ολυμπιακά της μετάλλια!

ΦΩΤΟ ΑΠΕ
ΦΩΤΟ ΑΠΕ

Η Όλγα Κορμπούτ, η αγαπημένη γυμνάστρια των Ολυμπιακών Αγώνων του Μονάχου το 1972, η οποία προφανώς βρίσκεται σε δύσκολη οικονομική κατάσταση, αναγκάστηκε να πουλήσει τα μετάλλια και άλλα τρόπαια μέσω ενός οίκου δημοπρασιών ΗΠΑ.

Η 61χρονη-πλέον- Κορμπούτ ήταν η πρώτη και μοναδική αθλήτρια που σε ηλικία 17 ετών, εκτέλεσε μια πρωτοποριακή εναέρια τούμπα στη δοκό ισορροπίας, κίνηση που θεωρούνταν ακατόρθωτη μέχρι τότε, αφήνοντας άφωνους 11.000 φιλάθλους στους Ολυμπιακούς Αγώνες. Η άσκηση είχε υψηλό βαθμό επικινδυνότητας γι΄ αυτό και απαγορεύτηκε, καθώς κρίθηκε επικίνδυνη για τη σωματική ακεραιότητα των αθλητών. Το άλμα της Όλγα Κορμπούτ έμεινε όμως στην ιστορία και ονομάστηκε «Korbut Flip».

Τριάντα δύο τρόπαια, μεταξύ των οποίων δύο χρυσά και ένα ασημένιο μετάλλιο από τους Ολυμπιακούς Αγώνες του Μονάχου, της απέφεραν συνολικά 333.500 δολάρια στην online δημοπρασία το Σαββατοκύριακο, για την πρώην Σοβιετική γυμνάστρια, η οποία τώρα ζει στην Αριζόνα, είπε ο εκπρόσωπος του οίκου δημοπρασιών Κρις Ιβι στο Reuters. Αυτό που έφερε τα περισσότερα χρήματα ήταν το χρυσό μετάλλιο, το οποίο έφερε 66,000 δολάρια, για την γεννημένη στη Λευκορωσία πρωταθλήτρια, που μετακόμισε στις Ηνωμένες Πολιτείες το 1991.

Αναφορές των ΜΜΕ στη Ρωσία σημείωσαν ότι είχε οικονομικές δυσκολίες. « Εδωσε τα μετάλλια εξαιτίας της πείνας», είναι ο τίτλος της Gazeta.ru, ανέφερε το BBC. Η Κορμπούτ τέσσερα χρόνια μετά το Μόναχο, πρόσθεσε άλλο ένα χρυσό και ένα ασημένιο στους Ολυμπιακούς Αγώνες του Μόντρεαλ. Ανάμεσα στα τρόπαια που δημοπρατήθηκαν ήταν το βραβείο του BBC το 1972 ως προσωπικότητα του αθλητισμού για την χρονιά εκείνη και διάφορα Σοβιετικά μετάλλια.

ΠΗΓΗ: ΑΠΕ

ΔΕΙΤΕ ΟΛΕΣ ΤΙΣ ΑΘΛΗΤΙΚΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ ΣΤΟ NEWSIT

ΟΛΕΣ ΟΙ ΕΙΔΗΣΕΙΣ

Αθλητικά Τελευταίες ειδήσεις

Σχολιάστε