Σάββατο, 27 Απρ.
16oC Αθήνα

“Πράσινο φως” από το ΣτΕ για το γήπεδο της ΑΕΚ – “Αβάσιμες οι προσφυγές των κατοίκων”

“Πράσινο φως” από το ΣτΕ για το γήπεδο της ΑΕΚ – “Αβάσιμες οι προσφυγές των κατοίκων”

Το “πράσινο φως” έδωσε το Συμβούλιο της Επικρατείας για να συνεχίσουν κανονικά τα έργα κατασκευής του γηπέδου της ΑΕΚ στην Νέα Φιλαδέλφεια.

Το ΣτΕ απέρριψε την αίτηση 56 κατοίκων της περιοχής που ζητούσαν να «παγώσουν» προσωρινά τα έργα για την “Αγιά Σοφιά” μέχρι να εκδοθεί οριστική απόφαση επί της κυρίας προσφυγής που έχουν καταθέσει.

Το Συμβούλιο ωστόσο απέρριψε, ως αβάσιμους, όλους ισχυρισμούς των κατοίκων. Οι σύμβουλοι Επικρατείας αναφέρουν ότι ο ισχύον χωροταξικός σχεδιασμός προβλέπει την ανακατασκευή του γηπέδου και επομένως είναι υποχρεωτική.

“Στοιχείο της αθλητικής υποδομής της Αθήνας”

Εξάλλου, σύμφωνα με το ΣτΕ, στην ίδια θέση υπήρξε και λειτουργούσε από πολλών ετών το γήπεδο της ΑΕΚ που αποτελεί σήμα κατατεθέν της περιοχής και στοιχείο της μητροπολιτικής αθλητικής υποδομής της Αθήνας.

Επίσης, οι σύμβουλοι επικρατείας επισημαίνουν ότι λόγοι δημοσίου συμφέροντος επιβάλλουν την άμεση εκτέλεσης των προσβαλλόμενων πράξεων ως προς το σκέλος εκείνο που αφορά τα υπάρχοντα δένδρα στο υπό κατασκευή τμήμα. Συγκεκριμένα, το ΣτΕ απέρριψε στο σύνολό της την αίτηση αναστολής, και σημειώνει ότι υπάρχου σοβαρές αμφιβολίες ως προς το αν θα γίνει δεκτή η κυρία προσφυγή-αίτηση ακύρωσης που έχει κατατεθεί από τα ίδια πρόσωπα.

Αθλητικά Τελευταίες ειδήσεις