Παρασκευή, 19 Απρ.
17oC Αθήνα

Πρέμιερ Λιγκ: Οι κομήτες της μίας χρονιάς

Πρέμιερ Λιγκ: Οι κομήτες της μίας χρονιάς

Λένε ότι η διάρκεια κάνει τη διαφορά σε μία καριέρα. Αυτή βάζει κάποιον παίκτη στο πάνθεον των μεγάλων ή όταν δεν υπάρχει διάρκεια μιλάμε για διάττοντες αστέρες ή κομήτες.

Στη δεύτερη περίπτωση έχουμε επιλέξει να σταθούμε, βρίσκοντας τις περιπτώσεις των παικτών που έκαναν αίσθηση για μία και μοναδική χρονιά στο κορυφαίο πρωτάθλημα του κόσμου την αγγλική Πρέμιερ Λιγκ. Πριν δούμε αναλυτικά τους 10 παίκτες που ξεχωρίσαμε, να θυμίσουμε πως μπορείτε να ενημερωθείτε για το ποιες είναι οι Στοιχηματικές Εταιρείες, που κατέχουν Νόμιμη Άδεια στην Ελλάδα και να επιλέξετε όποια θέλετε με ασφάλεια.

Η αντίστροφη μέτρηση των 10!

Υπάρχουν λοιπόν 10 κορυφαίες περιπτώσεις που πραγματικά ξεχωρίζουν ανάμεσα στις άλλες για τον λόγο που προαναφέραμε. Ποιοι είναι αυτοί που έκαναν τη διαφορά για μία σεζόν και μετά ουσιαστικά εξαφανίστηκαν ή τουλάχιστον δεν δικαίωσαν τις προσδοκίες που οι ίδιοι δημιούργησαν; Ας τους δούμε λοιπόν…

Μάρκους Στιούαρτ

Τη σεζόν 2000/01 πέτυχε 19 γκολ με τη φανέλα της Ίπσουιτς. Κατάφερε μάλιστα να τη βγάλει στην Ευρώπη μετά από πολλά χρόνια. Έκανε μαγικά πράγματα, πήρε μεταγραφή για τη Σάντερλαντ, αλλά ποτέ δεν ξαναέπαιξε εκείνο το ποδόσφαιρο. Τελείωσε την καριέρα του το 2011 στην Έξετερ όντας σε άσχημη κατάσταση.

Μάικλ Ρίκετς

Τη σεζόν 2001/02. Μέχρι τον Φεβρουάριο του 2002 είχε ήδη σκοράρει 13 φορές με τη φανέλα της Μπόλτον. Η κλήση στην εθνική πλησίαζε και η μεταγραφή στη Μίντλεσμπρο έγινε πραγματικότητα. Ξαφνικά όμως ο Ρίκετς έχασε την επαφή με τα δίχτυα. Δεν είδαμε ποτέ ξανά τον Ρίκετς της Μπόλτον στο χορτάρι.

Άντι Τζόνσον

Ήταν το 2004/05 όταν Άγγλος στράικερ πέτυχε 21 γκολ με την Κρίσταλ Πάλας και έκανε όλη την Αγγλία να ασχολείται μαζί του. Μόνο ο Ανρί σκόραρε περισσότερα γκολ από αυτόν εκείνη τη χρονιά! Μετά έπαιξε σε Έβερτον, Φούλαμ και ΚΠΡ αλλά ποτέ δεν μπόρεσε να φτάσει σε αυτό το επίπεδο.

Μπένι ΜακΚάρθι

Ο Νοτιοαφρικανός κατάφερε να πετύχει με τη φανέλα της Μπλάκμπερν 18 γκολ, ένα περισσότερο από τον Κριστιάνο Ρονάλντο εκείνη τη χρονιά. Από τότε χάθηκε. Πήγε στη Γουέστ Χαμ, ούτε εκεί έπιασε και τελικά μας άφησε για πλουσιοπάροχα ένσημα στις ΗΠΑ.

Ρόκε Σάντα Κρουζ

Μας άρεσε πολύ αυτός ο παίκτης, ακόμη και όταν ήταν στην Μπάγερν. Πιστεύουμε ότι ποτέ δεν έφτασε εκεί όπου μπορούσε. Το 2007/08 πέτυχε 19 γκολ με τη φανέλα της Μπλάκμπερν. Όμορφα γκολ που πρόδιδαν την ποιότητα που είχε ως παίκτης. Ακολούθησαν οι Μάντσεστερ Σίτι, Μάλαγα, Κρουζ Αζούλ, πότε δεν έκανε ξανά αισθητή την παρουσία του.

Μπεντζανί

Ο άσος από τη Ζιμπάμπουε έβγαλε μάτια στην Πόρτσμουθ. Έκανε μία απίστευτη χρονιά το 2007/08 και εντυπωσίασε τόσο πολύ που έκανε τη Σίτι να τον αποκτήσει. Αυτός πάντως δεν ήθελε να πάει. Δεν ένιωθε έτοιμος. Αυτό αποκάλυψε χρόνια αργότερα ο Χάρι Ρέντναπ που ήταν προπονητής του στους πομπέις. Αυτό φάνηκε και μέσα στο γήπεδο. Έκτοτε ο Μπεντζανί εξαφανίστηκε από το κορυφαίο επίπεδο.

Αμρ Ζακί

Αυτός κι αν ήταν ο κομήτης. Εδώ δεν μιλάμε για μία σεζόν, για ολόκληρο το 2008/09, αλλά για έξι ματς. Πήγε στη Γουίγκαν ως δανεικός ερχόμενος από την πατρίδα του, την Αίγυπτο. Έβαλε πέντε γκολ σε έξι ματς και έγινε χαμός. Μετά δεν υπήρχε πουθενά και ζήτησε αν επιστρέψει γρήγορα στην πατρίδα του.

Ασαμόα Γκιάν

Κανείς δεν πίστευε ότι η Σάντερλαντ κατάφερε να υπογράψει έναν παίκτη που είχε λάμψει στο Μουντιάλ του 2010. Η σεζόν 2010/11 ξεκίνησε ονειρικά για τον Γκανέζο, αλλά όσο περνούσε ο χρόνος τόσο και εξαφανίζονταν. Δεν ταίριαξε ποτέ στην Αγγλία, αποχώρησε στο τέλος τη σεζόν και δεν έπαιξε ποτέ ξανά στο κορυφαίο επίπεδο.

Παπίς Σισέ

Ο Παπίς Σισέ πήγε στη Νιούκασλ για να αντικαταστήσει τον Ντεμπά Μπα και άρχισε να σκοράρει σαν πολυβόλο. Γρήγορα όμως έπαθε αφλογιστία. Μετά τον πρώτο γύρο όπου ήταν φόβος και τρόμος, ήταν εμφανές ότι μετρά χρόνο αντίστροφα όπως και έγινε.

Μίτσου

Ο Μίτσου έβγαλε μάτια με τη Σουόνσι τη σεζόν 2012/13. Σκόραρε 18 φορές και έκανε την Αγγλία (και όχι μόνο) να ασχολείται μαζί του. Ένας σοβαρός τραυματισμός στον αστράγαλο όμως δεν τον άφησε να συνεχίσει ποτέ την πορεία που είχε ξεκινήσει. Δεν επανέκαμψε ποτέ και αποσύρθηκε το 2017.

 

Αθλητικά Τελευταίες ειδήσεις